Sähköisen bensapumpun turvakytkin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Morbidelli, 2.2.2015.

 1. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Jenkkihemmot suosittelee sähköisen bensapumpun asennusohjeissa asentamaan sähköpiiriin turvakytkimen. Elikkä asennetaan ylimääräinen moottorin öljynpaineanturi. Virta bensapumpun releelle kiertää öljynpaineanturin kautta. Startatessa bensapumppu saa virtaa ja kun kone käy (öljynpainetta on riittävästi) niin bensapumppu toimii.
  Kysymys kuuluu, tarvitaanko kyseistä hässäkkää? Varmaan löytyy hyviä ja huonoja puolia asiassa. Olen asentamassa sähköjä harrasteautoon, niin samallahan ne ylimääräiset sähköpiuhat laittais anturille, jos sen turvahässäkän asentaisin. Antureita näyttäis olevan Tepolla.
   
 2. starsky

  starsky 1st gear

 3. renttu81

  renttu81 Gearhead

  Noita kytkimiähän voi käydä repimässä ruisku foordeista. Sijaitsee kuskin puoleisen jalkapaneelin takana tai sielläpäin. Ei oo tarvinny näperöidä..
   
 4. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Kerran ihmeteltiin yht sierraa, et mikä sille tuli kun lakkasi hitsauksen yhteydessä käymästä, sit tuli mieleen, et hienosäätö työkalulla asensin helman korjauspeltiin sopivaksi :oops:


  Mites ne yleensä on kiinni kun ei ole tullut kateltua eikä talteen älyttyä ottaa :(
   
 5. Rover v8

  Rover v8 3rd gear

  No mun mielestä toi öljynpaine anturi viritys etenkin bensapumpulle on huono jos järjellä miettii..

  Etenkin kaasarikoneessa jossa kohokammio täynnä bensaa, moottori käy vielä varmasti pahimmillaan 10s ja sitten vetää seoksen laihalle ja polttaa myös männät tai jotain. Ruiskukoneessa toi on mielestäni varmempi kun paine notkahtaa heti, niin moottori sammuu.

  Jos tollasen virityksen haluaa laittaa. Itse ohjaisin sillä sytytyspuolaa. kun kipinä katoaa, sammuu moottori heti.
   
 6. Make.S

  Make.S Gearhead

  En oo ikuna noita virityksiä laitellut, enkä varmaan laitakaan.
   
 7. Substitute

  Substitute Gearhead

  Suurin tarkoitus noissa on se, että jos ajaa sellaisen onnettomuuden jossa bensalinja rikkoutuu, niin mahdollinen bensan hillitön suihkuaminen autoon tai sen ympärille loppuu.
  Kyllä tuo kannattaa viritellä ja öljynpainenaturilla toimiva on ihan yksinkertainenkin, eihän se tarvi kuin sopivan öljynpaineanturin ja sitten viivereleen käynnistämisen ajaksi. Mulla on yksi auto palanut, toiste en halua sitä kokea, silloin ei edes bensaa suihkunnut ympäriinsä.
   
 8. ViLU

  ViLU Gearhead

  Ei tarvii edes kolaria, ajossa letku poikki/irti konehuoneen puolelta niin se riittää...

  Eikä mitään viivereleitä, hoituu ihan ilmankin. Kytkentäohjeita on netti pullollaan.
   
 9. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Mä suunnittelin joskus tälläsen kun joku täällä kyseli vastaavaa hommaa ja niinkuin Rover v8 kirjoitti niin sytytyspuola kans ton pumpun rinnalle.

  http://aijaa.com/oNbz33
   

Kerro tästä muillekin!