Sattuu sita paremmissakin piireissa....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja gremlin, 24.9.2010.

 1. gremlin

  gremlin Gearhead

 2. C-barge

  C-barge Gearhead

  Topinkii! Meillähän on kanssa kattojärjestöllä tiukka linaj ton asian suhteen, itseasiassa tiukempi kuin jenkeissä tai muussa kotimaisessa autourheilussa. Eli promilleraja kuskilla on 0.00 (aiemmin oli 0.0, mutta sattuneesta syystä sitä on sittemmin hieman tarkennettu) ja jos menee yli ni on tullu vuos kilpailukieltoo. Tän viikon kisassahan Allen Johnson on taas mukana, mut kohtuu isoilla panoksilla tossa kohtaa kyllä pelattiin kun hemmo oli sarjan kakkosena pisteissä ennen edellistä osakilpailua.
   
 3. Jza

  Jza Double Gearhead

  Tarkalle oli laskettu :lol: Mahtaa ketuttaa...

  Ton täydellisen nollatoleranssin kanssa saa kyllä olla tarkkana. Vedät pullollisen pommacia nassuun ennen lineuppia, niin se oli sitten siinä.
  Mä olen puhaltanut selvinpäin 0.7 mittariin da capo -suklaan syömisen jälkeen.
   
 4. C-barge

  C-barge Gearhead

  Viel parempi on painaa radiopuhelimen tangenttia, sill saa oikeen hyvät lukemat jostain syystä. Mitä sitte lie toi 0.027 veriarvoissa, eiks se oo jotain vähän reilu tuplaten? Ei silti ihan koknaista keppanaa.
   
 5. Jza

  Jza Double Gearhead

  Miten muuten tuommoisissa tapauksissa toimitaan...? Normaalin mittarin lukemahan voi olla ihan mitä sattuu ja tommoinen huuru haihtuu noin 10-20 minuutissa kokonaan nollaan. Eli sinä aikana ei kyllä kerkeä tarkkuusalkometrin luo, saati verikokeisiin.

  Tuleeks se kilpailukielto siis myös pelkästä anttilan mittarista, joka mittaa maahan valunutta lasinpesunestettä tai viereisen krapulaisen mekaanikon henkäilyjä...? Noi poliisienkin käyttämät mittarithan on vaan seulontamittareita, joiden lukeman perusteella lähetetään sitten tarkempiin tutkimuksiin.
   
 6. C-barge

  C-barge Gearhead

  Siis täällä vai? Mun käsittääkseni fyyran toimitsijoilla on joku hyvä perusmittari, ja sit anpulanssissa joku tarkempi malli, mut ei sekään mikään tarkkuusalkometri kait? Poliisillahan kait on vielä sitten joku "virhemarginaali" joka vähennetään lopullisesta tuloksesta. En mä tiedä kuinka tarkkaan toi sanktiointi olis juridisesti pätevä, ei vissiin kukaan oo asiasta lähtenyt riitelee. Ja AKK:n kanta tohon alkoholiin on lievempi kuin FHRA:n, eli sanktiot jotka puhaltaneille kuskeille on tulleet, on tulleet nimenomaan FHRA:n aloitteesta, ei AKK:n. AKK:n kanta oli, et alle 0.5 ja ulos kisasta, yli ni kilpailukieltoo ja poliisihommii. Mihkään 0.0xxx juttuihin ne ei ollut lähössä lainkaan.
   
 7. Jza

  Jza Double Gearhead

  No ei varmasti ole tarkkuusalkometri. Niitähän on yleensä yks per poliisilaitos ja sen käyttöön on erikseen koulutettu ukko. Kalibrointi suoritetaan kerta vuoteen ja vehje tsekataan VTT:llä.

  Toi on ainoa mittari, jolla on todistusvoima oikeudessa. Eli sikäli jos tarkkoja ollaan, niin kilpailukiellon saaneet käsittääkseni pitäis käyttää verikokeessa tai tarkkuusalkometrin luona. Se ampparin mittari on ihan yhtä luotettava kuin toi oma tossa pöydällä. Näyttää tarkasti, mutta ei tuloksella ole mitään juridista painoarvoa.
   
 8. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  No ei kait säänöt mikään laki ole eikä noita asioita käräjillä puida? Vasta jos lakia on rikottu, niin voidaan mennä käräjille, mutta se vaatii jo vähintään 0,05%. Jos säännöissä on mainittu miten mittaus tapahtuu, niin ei siinä pitäisi olla nokan koputtamista. Tämä siis oma käsitykseni asiasta.
   
 9. C-barge

  C-barge Gearhead

  Joo, tosin noi mittaukset mä luulen et ei ehkä päde jossain urheilijan oikeusturvalautakunnassa noiden kilpailukieltojen osalta ja luulen, et sen takia ei AKK:llakaan ne oo käytössä kun yli 0.5 promillen jolloin se on rikoslain alla ja poliisiasia, et sit se näyttö varmaan pätee. Sinänsä tietty vähän turhaa saivarteluu, nollaraja on sinänsä munki mielestä autourheilussa ihan hyvä. Ainoo, et noi huumeet tulee pirun paljo kalliimmiks kun toi brenkku....
   
 10. Hate

  Hate 3rd gear

  Sulla taitaa olla vähän huono viinapää? :eek:
   
 11. Jukka Kivineva

  Jukka Kivineva 1st gear

 12. C-barge

  C-barge Gearhead

  hmmm; R-kiskalle: "viis dacapoo". :rotfl:
   
 13. atobee

  atobee Gearhead

 14. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Tai syöt voileivän tai kakkua tai hedelmän. Kaikki promillerajat alle 0,3 ovat ihan pelleilyä. Käytännössä ihan kokeiden perusteella tuo taso ei vaikuta ihmisen suorituskykyyn pätkääkään ja moiset lukemat tosiaan saa ihan mittariin syömällä sopivaa ruokaa..

  Monet ihmiset vaan tykkäävät "nollatolarenssista"..
   
 15. Mopar

  Mopar Gearhead

 16. Jza

  Jza Double Gearhead

  Tuostahan se idea lähti ja pakko mennä heti testaamaan :lol:

  No, noita kannattaa ainakin radalla varoa. Kuten myös kaikkea muutakin suun kautta nautittavaa. :D
   
 17. Dna Kerma

  Dna Kerma Gearhead


  jooh, ja lähipiiri alkaa huomauttelemaan asiasta että "eikö sun pitäs vähän tarkkailla tota sun da capo kulutusta?"
  ja työpaikalle jos ei maanantaina tule niin alkaa työkaverit pohtimaan että "onkohan sillä taas da putki päällä.." :D
   
 18. Putte

  Putte 1st gear

  Silloin joskus, kun noi alkoholi pylälät laadittiin FHRA:lle, niin rajat ja tuomiot otettiin suoraan AKK:n sääntökirjasta. Jos nykyään on löysempi linja, niin AKK on joko muuttanut sääntöjään tai tulkitsee niitä lievemmin kuin FHRA.
   
 19. Putte

  Putte 1st gear

  Vaikka tuo 0,3 promillea ei välttämättä vaikuttaisi toimintaan, niin onnettomuustapauksessa se vaikuttaa vakuutusyhtiön kantaan korvauksissa. Noi promillet ja niiden vaikuttavuus on myös eri ihmisillä erilaisia. DaCaposta tulevat lukemat haihtuvat suun huuhtelulla ennen uusintapuhallusta, mutta veressä olevan alkoholin antamat lukemat eivät nollaudu ennen tarkistuspuhallusta. Kiinni jääntitapauksissa ei koskaan tyydytä yhteen puhallukseen, vaan niitä tehdään useampia vähintään kahdella eri mittarilla, jotka ovat muuten samoja kuin poliisin käyttämät seulontamittarit ja mittarit kalibroidaan kerran vuoteen.
   
 20. Jza

  Jza Double Gearhead

  No ei, mutta sen synttärikakkupalan tuottama 0.01 ei välttämättä haihdu. Tai vaikkapa jonkun juoman missä alkoholia on alle 1.2 prosenttia, jolloin sitä ei ole pakko edes ilmoittaa sisällyksessä (kuten siinä pommacissa).

  En mä nyt tarkoita, että tuossa mun mielestä mitään ongelmaa olisi ja eiköhän meikäläiset "tuomiot" ole tulleet ihan aiheesta. Ihmettelen vaan, että jos jotain sanktioita jaetaan, niin sitten pitäs varmaan olla vehkeet sen mukaiset, että niitä voidaan jakaa.
  Seulontamittari ei yksistään riitä rattijuopumussyytteeseen.
   

Kerro tästä muillekin!