SBM -71 LA lohko ja -99 Magnum kannet, venttilijousi ongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja deeäxä, 28.1.2012.

  1. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    Eli onko joku joskus rakentanut tämmöisen kombinaation jossa LA lohkon päälle laitetaan Magnum rautakannet ja compin 280H magnum nokalle jouset pitäis sovittaa kansiin. ongelmana on että vakiona magnumin kansissa on halkaisijaltaan pienemmät ja kaiken lisäksi kartion malliset jouset eli kapenee ylöspäin mentäessä. Nyt pitäis pystyä laittamaan halkaisijaltaan1.50" compin jouset mutta ongelma ei ole niiden sovitus kansiin vaan retainerit ja lukot. venttiilit on 8mm paksut ja niille ei meinaa löytyä sopivia retainereita saati lukkoja. Auttakaa ihmeessä jos pystytte!
    Apua on kyselty jo compin tekniseltä tuelta sekä mopar muscle magazinen keskustelupalstalta, mutta selkeää ratkaisua ei vieläkään ole...
    Älkääkä kyselkö mitä järkeä tässä on, tai helpommallakin voisi päästä ehdotuksista ei ole nyt mitään hyötyä. Ei nyt vaan ole laittaa 1400€ alumiinisiin...
    Jotain juttua olen kuullut chryslerin 2.2 neloskoneen retainerien sopivuudesta, mutta sellaisia ei pysty ostamaan ilman tilausnumeroa ainakaan uspartsista...
     
  2. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Sopivasta alumiinista sorvaa moiset, ei oo mahoton homma sorvarille? Tai vaikka tekis teräksestä, samapa tuo.
     
  3. mopster

    mopster Gearhead

    Mopar performancelta ainakin löytyy ne 2.2 dodge retskut tommosella numerolla http://www.summitracing.com/parts/DCC-4452032/
    Noihin käy ne vakiot lukot, mut jos nekin puuttuu niin tosta löytyy http://www.summitracing.com/parts/DCC-4529218/
    Noi retskut on sitten vain single jousille tarkotettu, ja lisäks näyttää olevan sikakalliit myös. Jos tarviit jatkossa tuplajousia niin taas on ongelmia tiedossa.

    En oo 100% varma toimivuudesta mutta mä ainakin lähtisin kokeilemaan chevy LS1/LS6 lukkoja, ne on 8mm ja pitäis olla samanlaiset lukko urat. Noilla pääsis eroon hankalasta 8 asteen kulmasta ja rupeis retskuja löytyy helpommin. Tossa olis tommoset 10 asteiset http://www.summitracing.com/parts/CCA-632-16/
    Compilta esimerkiks löytyy noille monia retsku vaihtoehtoja joista voit valita jousies mitoille sopivat.
     
  4. F-body

    F-body Gearhead

    Oliskohan Compin beehive-jouset helpoin ratkaisu? Mittaapa retainerit ja sitten selailemaan Compin sivuja. Käyttävät noita jousia nykyään aika monissa kompinaatioissa myös tuplajousien tilalla. Keventävät venakoneiston massoja ja pysyvät siten paremmin mukana kyydissä. Compin luettelot vain usein vielä näyttävät nokille tuplajousia vaikka niitä ei enään olis edes saatavilla kyseisillä osanumeroilla.
     
  5. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    ok, hienosti tullut ehdotuksia, kiitos!
    Beehive jouset maksaa 260€ sarja, joten huollot tulisi maksamaan jatkossa paljon enemmän ku noi perus compin jouset 901-16 jotka maksaa 40€ sarja. noi 901-16 on sigle jouset, ja niiden ulkohalkaisija on 1.494" ja sisä 1.080"
    Jos noi sais sovitettua niin jatko olis helpompaa.
    Usparts ei pystyny LS1/6 koneen retainereita tai lukkoja kysyttäessä tarjoamaaan mitään kun ei tiennyt vuosimallia... Niissä ilmeisesti jotain eroja, tai sitten ei. Jos joku pystyy sanomaan jotain varmaa niiden sopivuudesta ja heittämään ehkä vuosimallia tai osanumeroa niin uspartsista voisi sitten kysellä uudestaan.
    En ehkä vielä tässä vaiheessa lähtis teettämään sorvarilla retainereita, jos muuta vaihtoehta ei tästä maasta järkevästi löydy niin on eri asia.
     
  6. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Noi 5/16 tai 8mm venavarrelle käypäset lukot on pikkasen ongelmallisia valikoimansa puolesta, kokemusta löytyy itelläkin. Kannattaa vilkasta Manleyn kataloogista jos löytys, itelle taisin sieltä löytää passelit.

    http://www.manleyperformance.com/

    Racersplace saanee toimitettua noita.
     
  7. 440

    440 Gearhead

  8. mopster

    mopster Gearhead

    Niin ei sun tarvii mitään LS1 vakio osia hommailla vaan lukot jotka sopii LS1 venttiileihin. Lukkoihin laitoin linkin edellisessä viestissä, eli comp 632-16. Nyt kun kerroit jousien tiedot niin retskuiks kävis noi http://www.summitracing.com/parts/CCA-740-16/
     
  9. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    sopiiko nuo linkin retainerit niiden 1.50" jousten kanssa? löytyykö suomesta hughesin jälleenmyyjää vai onko tilattava suoraan sieltä? hyvin niiltä kyllä löytyy magnumiin viripalikkaa.
     
  10. Hectori

    Hectori 1st gear

    Partsilta tilasin äskettäin hughesin öljypumpun th400 toosaan, että sieltä kyselemään.
     
  11. C-barge

    C-barge Gearhead

    Eri lafka toi lootahughes.
     
  12. 440

    440 Gearhead

  13. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    perskele ku ei toi ruotti taivu suuhun ollenkaan, eli suomessa ei kukaan myy näitä...

    ainii, ettei menis liian helpoksi tää harrastaminen niin tulipa koneistamolta soitto et toinen kansista on halki kahdelta sylinteriltä venttiilien väliseltä alueelta. et jos jollain olis 1 kappale ehjää rauta magnumin kantta numeroiltaan 5302 0466 niin tarve olisi.
     
  14. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    kuinka varma noiden lukkojen käypäsyys näihin magnumin vakioventtiileihin on? Siinä olisi kombinaatio joka olisi harkinnan arvoinen.
     
  15. Jarmo Y

    Jarmo Y 1st gear

    Eikö 4-6-koneiden jousilautaset ym. kävisi niihin jos kerran 8mm ventt.varret? Sopivia jousiakin vois hyvinkin löytyä ei v8 jousisarjoista.


    Lähetetty: 30.01.2012 11:45
    perskele ku ei toi ruotti taivu suuhun ollenkaan, eli suomessa ei kukaan myy näitä...
    Lähetetty: 30.01.2012 11:04
    Ruottissa Hughesin tuotteita myyvä firma http://bigbadmoparengines.se/

    Mä voin kysyä ruattista löytyiskö sopivia osia om du vill, ruotsi taipuu jollakin lailla.
    Just tuli SPM motorsilta veivi/mäntäsarja ja sitä ennen tilattiin autoverdiltä kiertokanget, aina on osat perille Suomeen löytäny.. :D
     
  16. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    ei tarvi enää, kiitos vaan kuitenkin. just tilasin partsilta
    901 jouset
    740 retainerit ja
    632 lukot

    niiden sopivuus selvinnee noin 3 viikon päästä. Kiitos kaikille auttaneille!
     
  17. Hectori

    Hectori 1st gear

    Mutta eipä sillä ole loota hughesinkaan edustusta...
     
  18. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    olis saanu uspartsi tilattua hughesilta jouset, retskut ja lukot mut jouset tiedettiin retskut ja lukot täys kysymysmerkki. sillee huonot noi hughesin sivut et ei löytyny mainintaa mitkä retskut ja lukot noiden 1110 jousten kanssa ois sopinu.
    Joten päädyttiin comppiin saatavuuden ja hinnankin puolesta, vähän jänskättää noi lukot et sopiiko ne oikeesti vai tuleeko mister murphy peliin mukaan ku osat on saatu tänne...
     
  19. 440

    440 Gearhead

  20. mopster

    mopster Gearhead

    Oon lukenu että LS1 lukot käy magnumin venttiileihin enkä usko että mitään ongelmia tulee, mut ikinähän ei voi 100% varma olla ennen kun osia on soviteltu yhteen. 99% onnistumisen puolesta ja 1% herra Murphylle :D Muista raportoida tänne, ja varmista myös että jousen asennuskorkeus säilyy oikeana.
     

Kerro tästä muillekin!