SBM työntötangon pituuksista

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja RockHQ, 6.9.2011.

 1. RockHQ

  RockHQ 3rd gear

  Joo, pitäis löytää sopivan pituiset työntötangot sbm 408 strokeriin. Kannet on eetun performerit, eetun vakioventtiileillä, nostajat on Scorpionin mekaaniset rullat (valmistaja on oikeasti Johnson Lifter Co.). Kannet on oikaistu heti oston jälkeen kerran uutena, jolloin otettiin noin 0.10mm tasoista.

  Keinuvivut on uudet compin promagnumit, 1622 muistaakseni malli, mutta ei tätä uusinta kehitysversiota joka tuli noin 2010 myyntiin.
  Dekkitasoa on höylätty 0-dekin saavuttamiseksi, 0.015"-0.035" per nurkka.

  Nokka on Howards Cams 0.585/0.600" int/exh nostolla 1.5 vipusuhteella.

  Mulla on sarja 7.550" pitkiä uusia crmo työntötankoja joita kokeilin, mutta näillä joutuu ruuvaamaan säädöt niin, että lukitusmutterit on tasan säätöruuvien ylimmän kierteen kanssa, säätöruuvi työntyy runsaasti vipasta alaspäin ja työntötanko osuu vähän hassusti kuppiin niin että työntötanko osoittaa vipan akselin suuntaan enemmän kuin mun mielestä pitäisi. Veikkaisin että noin 1-3mm pidemmät työntötangot hoitais homman himaan niin että säädöt olis minimissään ja tönärin kärki mahd. lähellä vipan runkoa?

  Kellään omakohtaista kokemusta? Mulla on toki mittatönäri jolla saisin ton ihan tarkalleen kohdilleen, mutta moottori on aika kaukana ja toistaiseksi odottaa lopullista kasausta, kunnes oikeat tönärit on hanskassa.
   
 2. C-barge

  C-barge Gearhead

  Tokkopa ihan vastaavaa kombinaatiota ihan helposti löytyy. Oikee pituus muistaakseni on niin, et säätöruuvi on n. kierroksen verran auki. Se on kohtuu tarkka kun voitelu ruuville tulee sen vipan kautta eikä kanava oo mikään maailman laajin, eli säätövaraa ei oo ku muutama kierros.
   
 3. RockHQ

  RockHQ 3rd gear

  Kiitos, n. 1 kierros auki säädöistä kuulostaa oikealta ja varmaan näyttääkin paremmalta. Jännä juttu, eikö tasan 7.5" ole pikkulohkon vakiotönärin pituus hydraulinostajilla? Kun nää retrorullat vaikuttaa kopioivan korkeudessaan em. tavaraa ja siksi näiden periaatteessa pitäis toimia vakioromuilla aika pitkälle geometrian puolesta? Toki nostoa on tullut noin 0.100" lisää, mutta onko kaikki se perusympyrästä pois?
   

Kerro tästä muillekin!