"Service engine" -valo / Caprice Classic stw -84

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja sensei, 2.3.2004.

  1. sensei

    sensei 1st gear

    Merkkivalo "Service engine" valo palaa, osaako joku neuvoa miten sen saa kuitattua pois päältä?
     
  2. Spitfire

    Spitfire Gearhead

  3. sensei

    sensei 1st gear

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: sensei 2004-03-03 07:50 ]</font>
     
  4. sensei

    sensei 1st gear

    Kiitokset tiedoista. T:Junnu
    [/quote]
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    minkälaisia koodeja mahdaa löytyä -88 6.2 dsl vanille,ku samainen valo vilkuttelee..?
     
  6. sensei

    sensei 1st gear

    Vikailmoitukseksi paljastui polttoainepumpun alhainen jännite (koodi 54). Kokeilin ladata akun täyteen, jolloin hälytys poistui. Nyt kyseinen service engine -valo palaa jatkuvasti, ei vilkuta, ei anna mitään koodeja. Akun kengät irroitettuna useita tunteja, tämäkään ei auttanut resetoitumista. Osaisiko kukaan antaa vinkkejä miten valon saa sammumaan oikeaoppisesti?
     
  7. Spitfire

    Spitfire Gearhead

    Kyllä se pitäis sammua akun kengän irroituksella. Ootko varma, ettei pirsissä ole toista akkua? Varmista nyt vielä, että autosta on kaikki virtalähteet pois kytkettyinä. Eihän jäänyt hyppylanka paikoilleen sinne adll-liittimeen?
     
  8. Christoffer

    Christoffer Gearhead

    Tuon linkin vikakoodit on vissiin TBI moottoreilla varustettuihin?
    -84 vuoden stw:ssä taitaa olla ihan mekaaninen polttoainepumppu.Vai onko tekniikkasi joku muu kuin alkup?

    Off-topicina todella hieno kuntoinen Caprice tuossa linkissä:)
     
  9. shaft

    shaft 1st gear

    Kaasarivehkeessä tuo koodi 54 on "Carb. mixture control solenoid" eli se kaasuttimen etukulmassa pystyssä oleva solenoidi, joka säätää seoksia. Sen pitää naputtaa jonkin aikaa, kun laittaa virrat päälle. Jos ei kuulu mitään niin varmaan solenoidi sökö tai liitoksissa vikaa. Kannattaa pistää kuntoon, kulutus nimittäin on aika tähtitieteellinen, jos ei toimi kunnolla.
     
  10. sensei

    sensei 1st gear

    Kiitän vastauksista. Mielestäni en löytänyt toista akkua, tarttee ottaa silmä käteen illalla. Hyppylanka ei jäänyt liittimeen kun tätä kokeilin. Outoa että valo ei vilku edes sen koodi 12 mukaisesti (joka linkin ohjeen mukaan tulisi aina räpättää). Nyt valo vain palaa, ei vilkuta. Vikaetsinnän alussa tuo koodi 12 tuli ensin ja sen jälkeen mainitsemani 54 koodi.
    Auto pitäisi olla ihan orginaali -84 kaasarikoneella. Olisko kenelläkään kaasarivehkeelle olevat koodit mikäli edellä esitetyn linkin koodit eivät päde tässä tapauksessa?
     
  11. capriceman

    capriceman Gearhead

    Jos valo palaa koko ajan niin ECM ei saa
    Referenssi taajuutta sytytysyksiköltä.
    Tsekkaa ECM liitokset ja Sytytysyksikön liitokset
     
  12. shaft

    shaft 1st gear

    Pitäisi silti vilkuttaa koodia 12, joka tarkoittaa "no distributor reference signal". Jos hyppylanka paikoillaan virrat päällä valo vain palaa, on ecm:n sulake ehkä palanut (yhdistitkö oikeat nastat heti ekalla kerralla) tai sitten akun jännite on erittäin alhainen.

    Koodeja+enemmän löytyy esim. http://www.ws6transam.org/ALDL.html
     
  13. sensei

    sensei 1st gear

    Kiitän jälleen kerran hyvistä tipseistä. "Shaft" mainitsi että voi olla ecm:n sulake mennyt mahdollisesti väärän hyppylangoituksen takia. Tämä voi hyvinkin pitää paikansa, iltahämärässä kytkin kerran liittimet b-c (kun olisi pitänyt kytkeä a-b). Pitänee tarkistaa ecm:n sulake, missäkö se mahtanee olla?
    Moottori joka tapauksessa käynnistyy hienosti, hälytysvalo jopa välillä sammuu hetkeksi.
     

Kerro tästä muillekin!