SG 2008

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja SG 448, 16.10.2007.

 1. SG440

  SG440 3rd gear

  Hanki siis nostalgialaite ja siirry "rennompaan" maailmaan vuodeksi 2009 8)[/quote

  Mun mielestä suomeen ei ihan heti nostalgiakisaa synny. Kaksi eri asiaa on vanhaan tyyliin rakennettu tämänpäivän kilpa-auto ja ruosteinen putkirunko kuuskytluvulta. Kaikista autoista tulee ennenpitkää nostalgia-autoja kun hautoo niitä ajamattomana tallissariittävän pitkään.
   
 2. Fireball

  Fireball Gearhead

  Ruåttalaiset määrittelee nostalgiavehkeet tälleen:

  S V D A

  Swedish Vintage Drag Race Association
  Rules 2006

  The following rules were drafted with the idea that SVDA is a true nostalgia racing association. Its intent is that all cars in competition closely resemble the outward appearance of the cars that competed in the 50's through the early 70's. Anything that makes a competitor appear like a ”bracket car” will be disqualified from participating in this association. Any decisions by the Tech Committee regarding appearance issues are final. But most importantly SVDA is all about putting on a good show and having fun!


  1. All cars must meet the safety requirements depending on the host drag strip.

  2. Trans brakes and or line locks are allowed

  3. Any ignition system are allowed

  4. NO data recorders are allowed

  5. NO delay boxes are allowed

  6. Any steel or aluminium heads are allowed

  7. Superchargers are allowed roots type only

  8. Any intake carb combination or mechanical fuel injection allowed NO electronic injection

  9. NO modern looking snorkel scoops or aero wings are allowed

  10. Period correct wheels only NO modern billet style will be allowed

  11. All cars must have a period correct paint or primer NO modern graphics will be allowed

  12. The SVDA club logo must be displayed on all cars in competition

  13. While the SVDA has no firm model year cut off all model years and body types must be PRIOR APPROVED at the time a person applies for a racing membership This rule does not apply to applications for those who do not intend to race their vehicle

  14. All rules are subject to change at the discretion of the tech committee. The SVDA reserves the right to refuse any person for conduct detrimental to the clubs goal of RACING AND HAVING FUN!

  Drag Racing as it used to be!
   
 3. Jza

  Jza Double Gearhead

  Jahas. Helvetisti tekstiä, mutta aika vähän asiaa. Periaatteessa noi kriteerit täyttää varmaan puolet kaikista kilpureista, kun vanteet vaihtaa...
  Mutta mitä käytännössä tarkoittanee lause "Anything that makes a competitor appear like a ”bracket car” will be disqualified from participating in this association."?

  On muuten varsinaisen mielenkiintoista lontoota tuo. Että suunnistusauton näköisiä kilpailijoita ei suvaita... :eek: :rotfl:
   
 4. Fireball

  Fireball Gearhead

  Niimpä, ei se oo heleppoo noita sääntöjä tehdä, varsinkaan "hyviä" sääntöjä. Ääripääthän on helppoo rajata sisään/ulos vaikka fiilispohjalta, mut rajatapaukset siinä harmaalla alueella ei. Varsinkin rajatapaus kuskit on ongelma.

  "Sallittu jollei ole kielletty"

  Karrikoituna, jos Big Daddyn Swamprat II saa alleen modernin rengastuksen eikö se enää ole nostalginen?
   
 5. gremlin

  gremlin Gearhead

  Mitas saa nyt mua taas tahan sekotit :odroll:
   
 6. Fireball

  Fireball Gearhead

  Koska tarviin hengenheimolaisen, sielunveljen, backuppia kylähulluuteeni, ja suhun voi luottaa

  Lähtee taas jutut universumia kiertävälle..., anteeksi SG :oops:
   
 7. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Kävin viime kesänä SVDA:n kisoissa ja täytyy sanoa että yo. sääntöjen tulkitseminen oli melkoisen vapaata. Porukkaa oli niin line upissa kuin katsomossa enemmän kuin paljon. Harmittaa että matkaa noihin kisoihin tulee niin paljon että jäävät meikäläisen budjetilla ajamatta.

  Så här ser Rod & Kustom Scandinavias sommar ut för er del.
  Tanken är en serie för SVDA. Vi startar med:
  17-18 maj - Vårgårda Vintagedrag Pre-73
  14-15 juni Blacksmiths # 5 - Kjula Eskilstuna Vintagedrag Pre-73
  12-13 juli Östersund - Ope Flygfält Östersund Vintagedrag Pre-73
  2-3 augusti Blacksmiths # 6 - Kjula Eskilstuna Vintagedrag Pre-73
  Alla tävlingarna körs efter samma koncept som på Kjula-racen.
  OBS! Östersund är inte riktigt färdigförhandlat.
  Dessutom är ni välkommna att köra den;
  23-24 augusti Mälardalen Open - Kjula Eskilstuna Öppet race
  och ställa ut på;
  Fly´n Drive 13-14 september Eskilstuna Flygplats Flyg & bilar Utställning
  Mer information, om allt, kommer inom kort på;
  www.rodnkustom.se
   
 8. Jza

  Jza Double Gearhead

  Uppista!

  Mikäs on tämän hetken tilasto tämän luokan suhteen? Jos itellä menee kaikki pulkkaan (auto on vielä vaille maalia ja vähän pitäisi rälläkkääkin sille näyttää jahka sen maalarilta pois saan), niin pääsen matopurkkiin ajaan lisenssit. Eli eka oikea kisa olis vasta Kamasa natseissa alastarolla. Mutta jos kaikki menee päin kettua, niin sitten pitää ajaa se lisenssi vasta alastarolla.

  Tahtoo sanoa, että kun se 6 lähtöä nyt pitää ajella sitten kisan yhteydessä (kun ei niitä testipäiviä tullut), niin meikäläisen varmaan voi tiputtaa laskuista motoparkin kisoista veke. Tokko samaan aikaan voi pisteistä ajaa, kun opettelee steitsausta...

  Tää ihan vaan kyselynä ja mielenkiinnosta, että tuleeko täys porukka mukaan, vai lähteekö jengi testaamaan kalustoaan esim. spettiin Virtasalmella. :wink:

  T: SG 471
   
 9. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Älä suotta hifistele tai ainakaan hermoile maalauksen suhteen, ei se oo niin tarkkaa eka kisassa eli jos ei oo muusta kiinni niin ajamaan vaan :poff:
  Tossa noin malliks meitin kärry viime vuonna torstai-iltana ennen sillä sit viikonloppuna eli kahden päivän päästä tosta ajettua eka kisaa:
  http://bbchevy.suntuubi.com/?cat=5&img=138
  Ja noin komeahan se oli sit siellä :rotfl:
  http://bbchevy.suntuubi.com/?cat=5&img=144

  Jotta ei kun tsemppiä rakentamiseen ja on the road ja kausi käyntiin jos vaan tekniikka pelaa 8)
   
 10. Jza

  Jza Double Gearhead

  ^ No en mä sen värin kanssa hermoilekaan todellakaan. Varsinkaan, kun siitä nyt sattuneesta syystä tulee valkoinen. Ainakin aluksi :oops:
  Sama mulle, vaikka olis pelkät kuidut näkyvissä. Se vaan, että jos se on tuhannen palasina tuolla tallilla ja joka osa enempi vähempi hiottu/väännetty, niin aika tuskainen taival on edessä. Pitäs kyllä valmistua ennen matopurkkia, mutt sitten on muutama muu juttu vielä, jotka voi tehdä temppuja...

  Ja ihan tiedoksi niillekin wanhoille staroille, jotka on SG:tä ajamassa...

  Ja kyllähän mä ton teidän pirssin toki näin kisoissakin tuossa maalissa. Hienohan se noinkin olisi ollut :wink:
   
 11. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Joo, mut päädyttiin sittenkin hienostelemaan kun kaikilla muillakin oli maalatut autot ja niin mekin vetästiin koko komeus mattamustaks :poff:
  Se kun oli halvinta maalia :rotfl: Ja silti maailman hienoin väri 8)
   
 12. SG 448

  SG 448 Gearhead

  Kyllä sen lisenssin kerkee suorittaa Motoparkissa kurvaa vaan uudestaan heti line-uppiin.
  Tarkoitus tulla ajamaan jos vaan saadaan kilpailu aikaseksi.
  T:SG4
   
 13. Jza

  Jza Double Gearhead

  Siinä voi pirssi kyllä sanoa vastalauseen johonkin väliin, jos non-stop -tyyliin laskee menemään ilman jäähdyttelyjä :eek: 6 lähtöä kuitenkin vaaditaan pelkastään tuohon hutkintoon....
   
 14. SuperGas

  SuperGas Gearhead

  Mukaan vaan ajelemaan! Tarvittaessa me muut SG-ukot avustetaan niin paljon kuin pystymme. Kunhan vaan saadaan autoja radalle...
   
 15. Jza

  Jza Double Gearhead

  ^ Juu, kiitoksia vaan jo etukäteen... kyllä sinne tulossa ollaan jos ei mitään suurempaa murhetta matkaan tule.
  Vielä kun tulisi joku tolkku tuohon ilmoittautumiseen :odroll:
   
 16. Putte

  Putte 1st gear

  Ainakin ne 2-3 ekaa löysää lähtöä voi vetää putkeen ja sen jälkeen suht nopeassa tahdissa loputkin. Mikäli sää olosuhteet ovat suopeat toi kuusi lisenssilähtöä on täysin mahdollista ajaa ja sen lisäksi ehtii vielä lajittelulähdönkin ottaa. Tietysti jos sateen jumalat ovat vastaan, niin homma voi olla vaikeampaa.
   
 17. triniemi

  triniemi Gearhead

  Kurvaat heti lineuppiin kun kone ja loota vaan jäähtyy tarpeeksi, eihän ne edes kauheesti ekoista lähdöistä lämpene. Ekan lähdön voit ottaa vaikka lämmityskäyttö mielessä heti kun rata aukee niin pääset vetäseen toisen perään. Ei tarvi odottaa edes SG:n vuoroa, lisenssit voi ajaa aina jossain välissä. Joskus on se viimenen lisenssilähtökin hyväksytty lajittelulähdöksi.

  Paineet on tietysti uudella kuskilla kovat kun vertaa viime vuotisen kuskin Motoparkin suorituksiin :lol: Vaikka viime vuoden kuski taisi ajaa lisenssin Alastaron harjoituspäivillä.
   
 18. Jza

  Jza Double Gearhead

  Joo, siellähän se lisenssit ajeli. Mutta mä en ota nyt mitään paineita tästä asiasta vielä. Suurimmat paineet lienee siinä että saa kaluston ajoissa valmiiksi ja tarvittavat romut kerättyä mukaan matkaan. Matopurkki on pakko ottaa ihan rennosti, kun ei tässä ole juuri edes autoon tutustuttu vielä.

  Mutta Kososelle hatunnoston arvoinen suoritus viime vuodelta. Mä lähden ihan vaan fiilistelemään näin aluksi mukaan, mutta eiköhän ne sarvet siihen kypärään kasva, jahka kaikki jekut oppii ja auton tuntee muutenkin kuin ulkonäöltä. :wink:

  Mutta jatketaanpa vähän vielä offilla. Mun järkeen ei nyt oikein aukea tuosta kutsusta, että mitä kaikkea jengiä sinne varikolle saa rahdata messiin ja mitä niistä joutuu maksamaan? Tossa seisoo, että sportsman -ryhmille tulee 4kpl kilpailija / avustajakortteja ja niitä saa tilattua lisää tarvittaessa. Tartteeko mukelotkin tuommoiset liput siis, ettei niitä kisan päätteeksi heitetä alueelta ulos?

  Jos ja kun meiltä lähtee koko perhe mukaan, ja pari apumiestä kans (toivottavasti), niin se tekee jo 7 hölöä. Niille kolmelle vissiin pitää tilata sitten erikseen jotkut liput, vaikka ikähaarukka onkin 9kk - 12 v.
   
 19. joteam1

  joteam1 Gearhead

  Alle 12v ei tarvii lippuja. (Eikä pääse lineuppiin)
   
 20. triniemi

  triniemi Gearhead

Kerro tästä muillekin!