Shop Manual, Assembly Manual, Service....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Petri R., 5.7.2019.

 1. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Ajattelin laajentaa teknistä kirjastoani ostamalla mahdollisimman kattavia korjausoppaita pariin harrasteautooni. Valmistajan alkuperäisiä vanhan puhelinluettelon paksuisia opuksiahan näyttää nykyään myytävän CD-levylläkin järkihintaan. Minua kiinnostaisi GM:n oppaista 1970 Nova ja 1985 Caprice -teokset.

  Vaan miten nämä suhtautuu toisiinsa?
  - Shop Manual
  - Assembly Manual
  - Factory OEM Service Manual

  Haynesin oppaat molempiin autoihin jo löytyy, joten sen tyyppistä perus korjauskäsikirjaa en tarvitse. Kiinnostaisi mahdollisimman pilkuntarkat vuosimallikorrektit räjäytyskuvat/osaluettelot etenkin tuosta Capricesta, jotta voisi yrittää etsiä esim. alkuperäisiä korjauspeltejä ja muuta NOS-osaa ebaystä.

  Linkit varmaan kuoleentuu ennen pitkää, mutta tässä olis nyt Capriceen Shop Manual, Novaan Assembly Manual ja kaiketi Factory OEM Service Manual.

  Kiinnostais kokemukset, minkälaisia tehtaan opuksia olette omiin autoihinne löytäneet ja mitä suosittelette.
   
 2. isalmela

  isalmela Gearhead

  Noissa on varmaan merkkikohtaisia eroja, mutta Lincolnin rassaamiseen oikeat oppaat oli nimeltään Shop manual.
   
 3. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Shop manual on korjaamokäsikirja; eli miten kampetta puretaan, puhdistetaan, tarkastetaan ja taas kasataan korjaamolla. Assembly manual kertoo miten joku osa tms on kokoonpantu. Missä järjestyksessä pultit, prikat jne on, varaosanumerot ja myös ohjeet miten joku pitää olla (esim 63 chevyn assembly manual näyttää missä asennossa tilttiratti pitää olla kun vilkkukatkaisija kiinnitetään paikalleen). Tämä opus on ollut myös tuotantolinjalla käytössä kertomassa sille liitonmiehelle miten se lokari kiinnitetään.
  Viimeisestä opuksesta ei ole kokemuksia.
   
  sleepercooler, Pertti K ja isalmela tykkäävät tästä.
 4. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Tuoha riippuu merkistä ja vuosimallista onko käytetty nimeä shop manual vai service manual, mutta tuo on se korjausopas eli perusosa. Lisäksi 85 chevyyn varmaan löytyy unit repair manual missä perehdytään osakokonaisuuksien korjaamiseen esim laturi tai tehostajan pumppu. Lisäksi wiring diagrams on oma iso osansa. Ekan linkin cd sanoo 3 volumes, eli siihen saattaa nuo sisältyäkin.
  Uudemmissa osia voi olla enemmänkin ja ainakin fordeihin on engine osa erikseen ja evtm osa erikseen ja emission controls erikseen ja powertrain diagnostics jne jne ja johonkin cdseen ne voi sisältyä tai sit ei....

  Nykysellään löytyy paljon myös pdf muodossa ladattavana, maksua vastaan usein.
   
 5. fxsts

  fxsts Gearhead

  Factory OEM Service Manual, tämänhän se pitäisi olla ko automallin korjausoppaiden äiti eli alkuperäisen valmistajan tekemä huoltomanuaali kyseiseen kulkineeseen.
   
 6. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Juu nuo oli tosiaan kaikki näitä tehtaan oppaan eri osioita. 80 luvulla ei noita fisher body manuaaleja tainnu enää ollakaan erikseen.
   
 7. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Kiitoksia vinkeistä. Näyttäs muuten Rockakuto tarjoavan Capriceen samaa Shop Manuaalia ja vieläpä Fisherin Body Manuaalia, jossa siis lienee juurikin ne kokoamisohjeet osanumeroineen kaikkineen... :odeek:
   
  Muokattu: 26.7.2019
  Powerstroke tykkää tästä.
 8. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Paketti saapui. Tuo CD:llä oleva "Shop Manuals" oli kyllä erittäin kattava, siinä oli tosiaan kolme eri matskua joista yhden tiedoston yksi osio oli käytännössä sama kuin tuo Fisherin Body Manual, jonka myös ostin samaan kyytiin. Fisherin opus tavallaan tuli nyt hankittua turhaan, mutta ompahan kaunistamassa teknisen kirjastoni hyllyä. Sähkökaaviot löytyy erittäin tarkasti ja tosiaan eri osakokonaisuuksien vianhaku ja korjaaminen on tarkoin esitelty. Ainoa mikä tuosta jää oikeastaan puuttumaan, on osaluettelo eri peltiosille osanumeroineen, mutta sellaisen sain netistä kaivettua niin voi NOS-peltejä sitten joskus tarpeen mukaan jostain osanumeroilla metsästää. Ehdottomasti kannattaa tämmönen omaan harrasteautoon hommata jos vaan sellainen on tarjolla.
   
  sleepercooler, isalmela ja Powerstroke tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!