siirtotarrat

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Faffas, 13.8.2004.

 1. makke

  makke 1st gear

  Niin ilman vakuutusta autoa ei saa katsastukseenkaan ajaa ja ne siirtotarrat tulee olla myös.

  Veroja ei tarvitse olla maksettuna, ne maksetaan vasta sen jälkeen kun auto on rekisteröity. Muutaman päivän päästä rekisteröinnistä kolahtaa sitten maksulappu postilaatikkoon.
   
 2. lucifer74

  lucifer74 Gearhead

  Mites onko kokemuksia rullaavana tuodusta kotterosta? Kun Javessa ei ollu konetta eikä lootaa kun ruottista tultiin eli ei tarvinu tullata, mut mites noi siirtolaput oikeesti saa? Kun olen antanu itselleni kertoa et tullista saa 7 pv laput + vak verotuskatsastukseen & AKE:ssa käyntiä varten.

  Kokemuksia/huhuja/mutua/muuten vaan mutkia matkaan?

  Ja milläs todistaa et tekniikka on hankittu suomesta kun kuittia en hoksannu pyytää..
   
 3. lucifer74

  lucifer74 Gearhead

 4. mmcc

  mmcc 1st gear

  eiköhän sen saa tullattua ilman konetta, rullaavana.... mul on sellanen kutina et se onnistuis tullin kans neuvotella auton arvo ilman tekniikkaa, ja sen jälkee suomesta tekniikka kiinni ja konttorille...
   
 5. lucifer74

  lucifer74 Gearhead

  Ei tarvi tullata kun tuotu ruotsista. Mut ennekuin verotuspäätöstä voi hakea auto pitää olla katsastuksen läpäisevässä kunnossa.
   
 6. Loorti

  Loorti 1st gear

  saanko minä ajaa kilvettömällä autolla katsastusasemalle? on vakuutukset kunnossa ja verotkin maksettu ja kaikki?
   
 7. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Ei saa ajaa kilvettömänä konttorillekaan. Mut jos autossa on muutenkin jo vakuutus jne niin sit ei tarvi kun hakea sieltä konttorilta siks päiväks pelkät siirtokilvet.
   
 8. johu

  johu 1st gear

  Tullineuvonta arpoi mulle vähän erilaisen vastauksen kun alkukesästä soittelin. Sanoivat ettei tarvitse olla katsastusta läpäisevässä kunnossa, mutta tulee olla osiltaan täydellinen joskin tässäkin sallitaan pieniä puutteita. Kysymykseen pitääkö liikkua omin voimin en saanut selkeää vastausta. Ilmeisesti taas näitä pärstäkertoimen mukaan meneviä juttuja.
   
 9. Loorti

  Loorti 1st gear

  Mitähän tommoset siirtokilvet maksaa yhdeks päiväks?
   
 10. Loorti

  Loorti 1st gear

  saakos niitä sit muualta ku katsastusasemalta vaik niiq poliisilaitokselta?
   
 11. johu

  johu 1st gear

  Pikkusen omaa yritystä voisi olla. Aken sivuilta löytyy parilla klikkauksella tämä sivu jossa vastaus sekä tähän että edelliseen kysymykseesi: http://www.ake.fi/siirtolupa

   
 12. PerttiA

  PerttiA 1st gear

  Verorästejä ei autolla saa olla, tai ei tipu siirtokilpiä.

  Ja konttorille menoon ne tarrat tarvitaan myös, vaikka minulle inssi totesikin, että kun tuon tänne ilman kilpiä ajoit, niin kaipa se ilman niitä kulkee poiskin :lol:
   
 13. Loorti

  Loorti 1st gear

  soitin katsastusasemalle ni sanovat et saa ajaa sinne ilman kilpiä ku ne minun kilvet on siellä katsastusasemalla :) minä kävin siel katsastamas ja ei menny läpi ja en saanu kilpiä ja sanovat että saapi sen takasikki ajaa et jos poliisit pysäyttää ni näyttää niitä katsastuslappuja
   
 14. tnt73

  tnt73 1st gear

  Entäs, jos on ostamassa jotain läjää, joka tietysti on toisen nimissä?
  Mullahan ei tuon jannun rekisteriotetta tai rekisteröintitodistusta vai mikäseoli ole lakkarissa... saanko toisen nimillä olevaan autoon puuhalaput?
  nimim. hakeekosetoinenjannunelaput vai ajelenko vaan ja viheltelen :wc:
   
 15. -TH-

  -TH- Gearhead


  ihan sama kenen nimissä se ruoska on, kunhan sulla jonkunlainen valmistenumero antaa siihen lankettiin....laita vaikka leivänpaahtimen sarjanumero, kuhan se nro sitten jotenkin löytyy koslastakin jolla päristelet smurffisumppuun. :rotfl:
   
 16. Jora78

  Jora78 3rd gear

  Mitäs polliisisedät sanoo kun ajelee näin kuivana joulukuuna siirtokilpisellä autolla, jossa on kesärenkaat? Ilmeisesti sakot.... :rotfl:
   
 17. RB-440

  RB-440 1st gear

  Ainakin mulle konttorilla sanoivat, että liimakilvilläkin ajaessa auton pitää olla ajokunnossa. Eli jos ajelet ratsiaan, niin samalla lailla se syynätään kuin normaalikin auto, oletan. Ehkä vähän tarkemmin vaan, ainakin amerikalalaista alkuperää oleva vaunu...

  Nojuu, siis siirrettävän auton pitää olla ajokunnossa ja siirtolupalappuun pitää kirjottaa, että siirto korjausta varten. No, tulihan siihen kirjoitettua, että maalauksen korjausta varten :wink:
   
 18. KALE

  KALE Gearhead

  Jaa as poijjat oiskohan tämä taas niitä asioita mitä pitäis käydä
  läpi jossain muualla kuin netissä :odroll: "että ei käy kuplamaisesti"
  Enhän mie mistään mitään tiedä, mutta olettaisin niin :oops:
   
 19. Jora78

  Jora78 3rd gear

  Juu en minä muuta kuin tuota, jos auto on muuten kaikinpuolen kunnossa
  ja keli on kuiva/ jäätä ei ole missään tieosuuksilla, että kuinka suhtaudutaan noihin allaoleviin kesärenkaisiin. Mielestäni se on ihan OK jos juuri tällaisena päivänä on autoa siirtämässä.
   
 20. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Mää en soittanu, mää vaan ajoin konttorille ilman kilpiä. Tosin ne oli siellä v*tun verorästien takia :mad: mistä mää en edes tienny ennenku vasta poliisi sanoi samalla kun irrotti ne kilvet :wc:
  Mutta mitäs mää teen kun autossa on kilvet mutta se on väliaikaisesti poistettu liikenteestä? Tuleeko siihen siirtolaput vai joku muu systeemi jos sen siirtää vaikka täältä Viialaan ja jatkaa seisontaa? Ajamalla siirrän jos siirrän.....
   

Kerro tästä muillekin!