Siniset parkki ledit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tuning & Styling', aloittaja Vani-91, 1.11.2003.

  1. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    Mikä firma niitä mahtaa myydä (netin kauttakin), onko kellään linkkiä yms? Mulla on ollut sen firman netti osoite mut oon sen kadottanut. En tarkoita mitään auto studiota. Sen verran vaan muista että se oli jostain sieltä etelästä, myy neon valoja ja jotain muutakin tuning sälää autoihin. Yritin etsiä sitä googlellakin mutta ei vaan tärpännyt millään.
     
  2. 454SS

    454SS 3rd gear

    Onko niiden pakko olla ledit? MIttarivaloihin tarkoitetut polttimoiden päälle tulevat kortongit värjää parkit halutun värisiksi. Nykyään tosin on saatavana myös polltimokannalla olevia ledejä eri värisinä ja niitä myyvät elektroniikkaliikkeet.
     
  3. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    Niitä mä just tarkoitan jotka on tavallisen lampuan kannalla. Nämä hyperledit on paljon kirkkaammat kuin nämä "huppu-lamput" ja ledin käyttöikä on n 55000.h. ei tavalliset lamput kestä lähellekkään niin kauan.
     
  4. 454SS

    454SS 3rd gear

    Ei ne kyllä mun mielestä kovin paljon kirkkaammat ole. Asentelin viime kesänä niitä muutamaan veturiin, kun niissä on rautapyörät eikä jousia, niin noi ledit kestää pitempään.
     
  5. Vani-91

    Vani-91 1st gear

  6. 454SS

    454SS 3rd gear

    Mahettomat hinnat :-o 24V superkirkkaat polttimokannalla olevat ledit ei kuulemma maksanut, kuin pari euroa kappale. Noi pyytää kahdesta ledistä 13 euroa. Kannattaisikohan kysyä jostain ei tuning-kaupasta.

    http://www.kp-media.fi/lehti/Yritys/Yleiselektr.htm

    http://www.perel.fi/jalleenmyyjat.htm

    http://www.kontram.fi/output/sahkotekni ... _ledit.htm

    http://www.dalmaelectronics.fi/ed09.htm

    Täällä vähän tietoa ledeistä: http://www.spelektroniikka.fi/ledspeksit.htm



    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: 454SS 2003-11-04 08:27 ]</font>
     
  7. 454SS

    454SS 3rd gear

  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jep! Tein saunaan 5500 candelan ledeistä valot. Tuli hyvä. Samat komponentit voi ostaa rautakaupasta hintaan (Ledlite) 199,- tai jostakin edellämainituista paikoista hintaan 18,-. Meni vähän off topic.

    Autokäyttöön pitää muistaa ledien jännite 3,6 V. Siis 12V (=14) käytettäessä laittakaa etuvastus tai riittävästi ledejä sarjaan. Minulla sarjaan laittaminen meni V****ksi ja poltin yhden sarjan ledejä. Tampereen Bebekillä on ainakin asiantunteva myyjä, joka osaa kertoa tilanteen. Saunakokemuksen perusteella 5500 cd ledit ovat tosi kirkkaita - riittäisikähän autoon pienemmät?

    Seuraavaksi olisi tarkoitus askarrella vaniin sisävalaistusta ledeillä.
     
  9. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    Kiitoksia linkeistä! Riittää taas projekteihin kehittemisen aihetta talvi illoiksi.
     
  10. 454SS

    454SS 3rd gear

    Laita sitten tietoa miten vilkut toimii, jos vaihdat ledit polttimoiden tilalle.
     
  11. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    En mä vilkkuja vaihda ledeksi, parkit vaa mutta kaveri värkkäs sellaiset johonkin japsi-looraan nii joutuu laittamaan tehovastuksen ledin rinnalle. muuten ei "vilkuta" kunnolla..
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

  13. bird72

    bird72 1st gear

  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ljudialta löytyy ainakin sinisiä oisko ollu 11e pari, ja on isommat ku normaalit ledit ja kannaksi voi valita ns.lasikannan tai tavallisen...
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    iha homo kalliita noi...
     
  16. smuige

    smuige Gearhead

    motonetissä on
     
  17. J

    J Gearhead

  18. AteV8

    AteV8 Gearhead

    8 egee pari!
     
  19. Simon Templar

    Simon Templar Gearhead

  20. heke

    heke 1st gear

    kui toi voi oolla noin vaikeet :eek: mä tein mopoon sinisen parkin ja toimi kuin unelma 8) haet vaan jostain komponenttipisteest kaks ledii sit sano niil et sul on 12v auto (yleensä) niin ne laskee sulle et kuinka ison vastuksen sä tarvit sit vaan kotti ja poraat umpioihin reijät ja ledit niihin, sit johdot akust ja katkasin jonnekki kojelautaan ei se sen kummallisempaa oo 8)
     

Kerro tästä muillekin!