1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Sisustan ja penkkien värjäys

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Jiihaa, 11.4.2005.

 1. Jiihaa

  Jiihaa 1st gear

  Millä aineella olette maalailleet kojelautoja, ja keinonahkapenkkejä (hyvällä menestyksellä), ja onko muita hyviä vinkkejä hommaan?

  Kojelauta on nyt päällystetty nyt jollain vinyylillä ('88 Chevy pickup), ja ei ole kovin nättiä kun osa kojelaudasta on ruskeaa ja osa viininpunaista :(

  Ja 'uusi' keinonahkapenkki olisi sininen.. :odroll:
   
 2. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Vinyylispraylla ukot on noita maalaillu, saa ainakin VHT:n valmistetta. Mä en ole autosta sillä maalannu mitään mutta himasta pari keinonahkatuolia tuli kokeeks suihkittua, tähän asti on ainakin kestäny hyvin. VHT:n maali vaan on hiukan liian kiiltävää mun makuun, tiedä sitten saako eri kiiltoasteella?
   
 3. lehmikangas

  lehmikangas 1st gear

  Kyllä, VHT on hyvä ja löytyy värisävyjä ihan kohtuu mukavasti.

  Värit löytyy esitteestä, sivu 6.
  http://www.speco.com.au/Downloads/VHTBrochure.pdf

  Imeytyy mukavasti nahkaan ja tasaista jälkeä sai amatöörikin aikaan. Siitä että miten pysyy en osaa sanoa vielä mitään.
   
 4. MuscTor

  MuscTor 1st gear

  Olen kuullut huhuja, että löytyisi jopa joitain aineita kangaspenkkien värjäämiseen (ilman kankaiden tai vast. irtiottoa jopa...). Motonetit, Biltemat, eikä edes vähän professionaalimmat putkat osanneet sanoa mitään, kehottivat kyselemään tekstiilialan firmoista. Nämä puolestaan taas pyysivät kääntymään autotarvike/maalausliikeiden puoleen. Joopa joo...

  Siltikin olen kuullut useammaltakin taholta, että tämmöisiä tuotteita olisi. Lieneekö urbaanilegenda ? Vai sattuisiko joku oikein tietämäänkin näistä jotain ? En siis kysy mitään vinyl paintia.
   
 5. !VivaLaTigra!

  !VivaLaTigra! 3rd gear

  VHT:n vinyylispray on hyvää tavaraa. Imeytyy hyvin eikä irtoa ihan helposti kun on vedetty puhtaalle pinnalle. Pitää vaan vetää aika monta kerrosta jos vaihtaa väriä, se ei peitä kovin hyvin.

  Chevy vanin sininen kojelauta ja konekoppa muuttui siistin harmaaksi noin puolellatoista purkillisella.
   
 6. kingrat

  kingrat Gearhead

  Kyllä niitä kankaan maalaamiseen tarkoitettuja (tai ainakin siihen käypäisiä) maaleja on olemassa, ainakin purkkitavarana. Kerran tuli asia puheeksi yhden tekstiilipuolen hemmon kanssa. Silloin ei asia liiemmin kiinnostanut, joten ei tullut juttua mieleen pantua.
  Minäpä yritän kaverin tavoittaa ja kysyä asiaa uudestaan. Ilmoittelen, jos ja kun tietoa asiasta saan.

  Vesiohenteisilla purkkikamana myytävillä vinyylimaalella ainakin voi kangasta maalata, pysyvyydestä esim. penkeissä ei ole havaintoa, mutta kattoverhous ainakin kesti sen pari vuotta ihan siistinä, mitä auto meillä maalauksen jälkeen oli.
   

Kerro tästä muillekin!