Slant + M62

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Capri2000GT, 16.5.2008.

  1. Capri2000GT

    Capri2000GT 1st gear

    Kertokaahan tietäjät, että mitä pitää ottaa huomioon, kun tällää Eatonin M62 ahtimen 225cid Slant Sixiin.
    Mulla on Mahlen takomännillä varustettu ex-turbokone ja käytetty M62. Ajattelin tehdä imusarjan itse, mihin laitan ahtimen kiinni ja tavallinen 4 kurkkuinen kaasari ennen ahdinta. Kaasarin koko varmaan jotain 500-600 cfm luokkaa? Toimiikohan suoraan tuollain? Pitääkö olla jotain blow off venttiilejä vehkeessä? Ahdot tulee olemaan teoriassa max 0,7 bar.
    Riittääkö oma bensapumppu, vai pitääköhän laittaa sähköinen?

    Missähän voisi teettää tommosia moniurahihnapyöriä mittojen mukaan (5000rpm->14500rpm)?
     
  2. B 50

    B 50 Gearhead

    Karkeasti ottaen menis noin. 0.7 M62:lla ton kokoiseen koneeseen saattaa olla ylärajoilla. Takomäntäturbokone taas varmaan sietäis enemmänkin ahtoa. Mutta toimii se noinkin. Joskus illan hämärinä tunteina mallailin GM:n M90:stä slantin selkään ja äkkiseltään pitkäkärsäisenä näyttäis istuvan paikalleen paremmin. + on varaa isommille tuotoille jos alkaa siltä tuntumaan. Ahtimen perään saattais olla simppelimpi tehdä adapteri isolle sivuimulle, Webru/lortto. Jäis kokonaisuutena matalammaksikin. Jos ahdin on sillä tummalla roottorien pinnotuksella olevaa mallia, pesisin pinnotteen pois. Ihan varmuudeksi. Näyttävät kestävän huonosti liuottimia(esim bensaa). Hammashihnalla pop-off, tms, pitää olla. Moniuralla aivastaessa saattaa päästää hihnan luistamaan, mutta jos ei luistakaan, tulee romua. Bensapumpun riittävyydestä en osaa sanoa muuta kun että pitää riittää, laihalle ei saa mennä.
     

Kerro tästä muillekin!