Sopivaa nosturia etsimässä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja yason, 30.10.2015.

 1. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  En muista, mitä merkkiä toi mun on, mutta riippumatta siitä, ajanko sen mekaaniseen varmistimeen vai en, niin viikkoja se roikkuu ylhäällä koskematta.
   
 2. vwg4

  vwg4 1st gear

  ok. tää on ainut tähän mennessä missä oon nähny explisiittisesti mainostettavan molemmin päin nosturille ajoa: http://www.finntest.fi/fi/tuotteet/nostimet/helmasaksinostimet/omcn-718/ "Nostin on vain 95 mm matala ja auto voidaan ajaa nostimelle keula tai perä edellä."

  Muissa ei ole ollut mainintaa, eli oletettakoon yhteen suuntaan ajettavaksi.

  Maallikkoa hirvittää mekaanisten lukkojen puute, mutta kai se on ainakin merkkinostureihin luotettava...
   
 3. f34

  f34 Gearhead

  Mulla on Stenhöj tuplasaxi ja siinä myös ilmanpaineella mekaaniset varmistukset.
  Ajosuuntaa ei mainittu, joten oletan, että voi ajaa molemmin päin.
  Yleensä valmistajat varoittaa tai kieltää jos ei saisi laittaa toisin päin.
  Onhan noita etupainoisia ja takapainoisia autoja...
   
 4. anbazone

  anbazone Gearhead

  Moi. Mulla on 60m2 talli, johon pitäs sopiva nosturi hommata. Nosturilla pitää pystyä nostaan Suburbanin ja Ramin kokoluokkaa olevat autot ja/rungolliset. Tarkoituksen olisi myös säilyttää toista autoa tarvittaessa nostimella eli saisi lattiatilaa silloin vapaaksi.

  Työkaverilla on Stertek 2-pilarinostin, mutta silla ei kuulemma ainakaan onnistu pakettiautojen/full size autojen nosto turvallisesti, koska nostovarret jää lyhyeksi. Joutuu laittaan lankkuja auton alle ja nostaan henkensä kaupalla.

  Mikä olisi siis paras nostin käytötarkoitukseeni? Merkkinostin esim Nussbaumin 2-pilari 4000kg pitemmilä nostovarsilla vai suoraan joku 4-pilari? 4-pilari lienee paras ainakin auton säilytykseen "ylhäällä"..mutta vie tilaa enemmän ja kallis.

  Ideoita? :)
   
 5. ursus2

  ursus2 3rd gear

  Kyllä tuohon säilytykseen ajosiltanosturi varmaan paras? kertokoon ne jotka tietää.
  Mulla Stenhöj maestro 3t 2-pilarinosturi, on minusta aika tukeva, vania nostelee mukavasti, toki käpälien ja rungon väliin joutuu vähän palikkaa laittamaan kun helmat sen verran runkoa alempana.
   
 6. Stang 72

  Stang 72 3rd gear

 7. anbazone

  anbazone Gearhead

  Kiitos kommenteista. Täytyy yrittaa alkaa etsiin sopivaa 4-pilaria.
   
 8. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Olen myös miettinyt tällaista toiselta puolelta nostavaa siirreltävää nostinta kesäkäyttöön. Tämä olisi helppo varastoida ja käyttää ulkona betonilaatan päällä missä kattokorkeus ei olisi esteenä.
  Hinta ja käytön vähyys jarruttaa. Pitääpä kirjoittaa Rovaniemelle...
   
 9. vekku

  vekku 2nd gear

  Eilen tuli quickjack nostin tontille, saapa nähä onko mieleinen.
   
 10. f34

  f34 Gearhead

  Kirjoittele kokemuksia kun oot käyttänyt.
   
  Muokattu: 7.4.2021 klo 18:02
  bbford tykkää tästä.
 11. rotax

  rotax 1st gear

  Paljo rahti ?
   
 12. vekku

  vekku 2nd gear

  Tuli Hollannista "free shipping". BL 7000ext malli n.1800e.
   
  rotax tykkää tästä.
 13. Kemer

  Kemer 2nd gear

  Vaikka miten vertaili ja ynnäsi kokonaishintoja maailmalta niin ihan tuosta 4km päästä Biltemasta lähti halvimmalla uuteen kotiin Quick Jack BL 5000 SLX joka riittää mun tarpeisiin nostokyvyltään ja nyt koottu,kokeiltu ja käyttöautojen renkaat tarkoitus vaihtaa viikonloppuna jos Kerttu& Mette lupaa ettei takatalvi näköpiirissä heti ens viikolla.
  Hienolta laitteelta tuntuu kerrassaan vaikka veti melkein kuralle mahan ja talouden,tämä on siis 12v systeemillä toimiva versio mikä mulla ja jopa tuon 5000 nostokyky todellisuudessa sitä luokkaa että raskaasti panssaroitukin amerikanlotja nousee.
  https://youtu.be/YVZ-CcF0_MY
   
  Muokattu: 8.4.2021 klo 20:17
 14. Kemer

  Kemer 2nd gear

  No joo,kuulolle kaikki jotka pikajussista kiinnostuneet:
  "Uudehkon" (alle 10v )lyhytkoriseen pakettiauton,tyyliin Transit-Vivaro-NV300 jne nosto ei onnistu tuolla laitteella virittelemättä,syy että pitäisi olla ainakin puoli metriä pituutta lisää noissa nostorampeissa että yltäisi ns virallisiin nostokohtiin eikä rakenne salli muita kohtia edes kokeilla,siis tyypillistä nykyautoa.

  Toinen miinus on hydrauliikkaletkujen materiaali,ovat nimittäin todella jäykkää vetäen itseään kiepille hanakasti takaisin eikä ymmärrä miksei ne voi olla aika hinnakkassa laitteessa taipuisaa laadukasta kumia vaan jotain muovintapaista seosta joka ehkä oikeneekin Kongon-Floridan lämmöissä meikäläisiä kelejä paremmin tai sitten ei.
  Pieneen ja keskikokoiseen henkilöautoon passaa kuten ehkä pikkupakuihin ja toki tervekoriset harraste autot joissa tukevuutta että nostokohtia ja raudanpaksuutta toiseen malliin kuin muovikoslissa joissa onteloita,muovia ja ohuita poikittaistukia siellä missä ennen kunnon kynnykset palkkeineen.

  Ramppeja voinee toki "viritellä"omin jatkopaloin mutta se on toinen juttu eikä silloin vakioisesta nostimesta puhe.
   
  Muokattu: 10.4.2021 klo 21:13

Kerro tästä muillekin!