Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Mitäpä tuohon lisäämään, Joppe Karhusta lainaten: Kunniaa heille!

    ps miten tuon haastattelun jakelu...
     
  2. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Haastattelua ei tehty sen kummemmin jakeluun saati kaupalliseen käyttöön.
    Koko homman tarkoituksena oli ainoastaan taltioida sotaveteraanin muistelmia ja samalla jättää jälkipolville mukava muisto virkeästä vanhuksesta.
     
  3. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Kyseinen kone erottuu ilmakuvassakin. Pilotti ei tosin ilmesty kun kukaan miehistön jäsen ei menehtynyt pakkolaskussa.
     
  4. superbird

    superbird Gearhead

  5. max

    max Double Gearhead

    Hienon oloinen museo Pensacolassa,ja se mikä pisti silmään kuvissa,niin näytillä oli Warhawk(vai Kittyhawk?) P-40 B/C.
    Myöhempiä malleja kyllä näkee,mutta toi B/C malli on kyllä hemmetin hieno.Nokkahan siinä on kuin suoraan valkohailta kopsattu!!
     
  6. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Itte asiassa tuli mieleen, et vois käydä paikallisessa vanhain kodissa juttelemassa mummeleille ja papoille ja kysellä, et josko nauhoittaisi niitä tarinoita,
    mut kun vaan sais aikaiseksi :oops:
     
  7. 66monaco

    66monaco Gearhead

    jenkkit käyttäny kaikista p-40 warhawk nimitystä, englantilaiset tomahawk/kittyhawk... b/c mallit tais olla englantilaisilla tomahawk...?
     
  8. Substitute

    Substitute Gearhead

    Hanssin Jukka lähti äsken klo 20.00 Tikkakoskelta erikoiskuljetuksella kohti Tuulosta, on tänä iltana bongattavissa Jyväskylä-Mänttä-(Tampere?)-Tuulos reitillä. Cruisailtiin alkumatka Buickilla perässä.
     
  9. Zege

    Zege 3rd gear

    Normadian maihinnousun veteraania (siviiliväreissä nykyisin tosin) hinattiin viime yönä Ilmailumuseolta Kivistöön asuntomessualueelle.
    [​IMG]
     
  10. ari vw

    ari vw Gearhead

    Hienoo,hyvä kuva vielä...pitää zygäillä katsomaan.
     
  11. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Tohon on mennyt muutama purkki Mothersia että Kolmonen on saatu noin kiiltämään... Hieno kuva!
     
  12. Zege

    Zege 3rd gear

    Kyllähän siihen tovi meni. Oma osuus hyvin minimaalinen, mutta siellä oli kaikkiaan about 50 vapaaehtoista, joista 20 taisi olla aktiivisia ja pakersi siellä monta päivää.

    Tuossa hieman kuvaa siitä miltä näytti, kun vuosien ulkonaseisoskelun jälkeen kiillotettiin alkuperäistä pintaa esille.

    [​IMG]

    Koneen siivetkin löytyy jo Kivistöstä. Kiinni ne laitetaan ensi tiistaina, niin saadaan kone kokonaiseksi. Kone myös nostetaan jonkinlaiselle jalustalle joka salliin koneen ali kävelyn.
     
  13. pecu_83

    pecu_83 Gearhead

    Mahtava tarina!

    Ymmärrän kyllä ettei haastattelua tehty alunperin levitysmielessä, eikä varsinkaan rahastusmielessä, mutta eihän meille jälkipolville jää mukavaa muistoa jos emme hänen olemassaolostaan tai tarinastaan tiedäkään? :)

    Tiedätkö onko herralla mahdollisesti esimerkiksi perikuntaa, jolta haastattelun näyttämistä voisi kysyä vai mitä itse luulet, pitäisikö herra siitä kun jälkipolvet kuuntelisivat tarkkaavaisena hänen tarinaansa? Itse ainakin haluaisin kyseisen haastattelun nähdä. :)
     
  14. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Muutama kourallinen jenkkimetallia, lokakuussa 1943 maastoutunut Douglas A-20 suomalaisessa lehtometsässä. Näillä paikoin loikoilee myös kaksi koneella saapunutta ilmailun harrastajaa, hautaa ei tällä reissulla löytynyt.

    [​IMG]
     
  15. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Yle TV1 huomenna klo. 16:20 DC-2 Hanssin Jukasta kertova ohjelma.
     
  16. Larry

    Larry Double Gearhead

  17. Substitute

    Substitute Gearhead

    Olikos tuo ohjelman aloituslause jenkkiautoharrastajan sanomaa, ääni ainakin kuulosti tutulta. No olihan se, paljastui sitten.
     
  18. ari vw

    ari vw Gearhead

    Ketäs/kukas se oli? 3 viikkoa flying legendsiin...
     
  19. Substitute

    Substitute Gearhead

    Siinähän hän kertoilee entisöinnistä ja nimikin on esillä. Olipa hyvä ohjelma ja nyt ymmärtää sen paremmin miksi se "kuuluu" myös Hämeeseen. Sinnehän se valvontakomission "vaikutukselta" aikoinaan ilmeisesti pelastettiin - kahvioksi.
     
  20. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Hatunnosto ja syvä kumarrus entisöijille, sekä niille jotka ovat edesauttaneet koneen säilymisessä. Toi on käsittämätön ihme, että se on yleensä säilynyt romutus- ja hävitysvimmaisessa Suomessa. Ehkä siinä on järki pilkahtanut, kun se on kerran saatu suojeltua valvontakomissiolta, niin ei sitä olla ihan helposti hennottu tuhota itse.
     

Kerro tästä muillekin!