Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

 1. 66monaco

  66monaco Gearhead

 2. WBBC

  WBBC Double Gearhead

 3. Larry

  Larry Double Gearhead

  Onkos tämä tarina Keski-Suomesta? Täällä ainakin yksi vastaava tapaus on sattunut. En muista tapahtuiko sota-aikaan ja oliko kone Blenheim vai Ju 88.
   
 4. max

  max Double Gearhead

  Tämä venäläisten "Jug" I-16 polikarpov "Rata" oli hankala lennettävä.Suomalaiset pudottivat niitä joitain kappaleita siten, että syöksyivät jyrkästi puunlatvojen tasalle I-16 perässään,ja sitten äkisti vetivät ylös,jolloin I-16 muljahti helposti virheliikkeeseen yrittäessään seurata ja meni turpeeseen.
  Ilmeisesti korkeusvakaajan etureunan ja siiven jättöreunan läheisyys aiheutti osaltaan tämän virtauksen äkillisen irtoamisen siivestä.
  Oli ketterä laite,mutta varmaan aika vikuri.
   
 5. Tumi

  Tumi 3rd gear

  Muistaakseni keski- Suomessa, Luonetjärvelle menossa tai tulossa. Yritin etsiä tarkempia tietoja mutta en tähän hätään löytänyt.
   
 6. ari vw

  ari vw Gearhead

  Joo.lentävät legendat nähty ja kuultu. oli paljon hienompaa kun edeltä käsin ajattelin. kuvia on parisataa ja muutamakymmen filminpätkäkin.
   
 7. ari vw

  ari vw Gearhead

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Muutama kuva. n 150 löytyy ja parikymmentä vilminpätkää, mutta ei taijja kiinnostaa.
   
 8. palotila

  palotila 3rd gear

  Kyllä kiinnostaa, laita jakoon vaan jos sopii?
   
 9. ari vw

  ari vw Gearhead

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Jokunen lisää-pitää latailla photobuckettiin, kestää aina vähän aikaa.
   
 10. ari vw

  ari vw Gearhead

 11. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Näyttäis olleen aika mukava kattaus kalustoa, ja ilmeisesti kelikin kohdallaan! Tuo kaarihalli jonka edustalla B-29 poseeraa näyttää kovin tyhjältä? Viime vuonna se oli ihan täynnä amerikkalaista kalustoa, esim. B-52 ja SR-71, oliko ne siirretty jonnekin muualle?

  Bf-109G on vaan hieno! Tuo olisi ollut kiva nähdä... Merlinin ääni on hieno, mutta mun mielestä DB-605 laulaa vielä hienommin.
   
 12. ari vw

  ari vw Gearhead

  SR on sisällä museossa, B-52 oli ton takana piilossa-nyt sinne ei päässy. keli oli hyvä-kädet ja nenä paloivat oikein huolella...
   
 13. ari vw

  ari vw Gearhead

 14. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  RIAT 2015 oli lauantaina aika hieno pulja koneita ilmassa yhtä aikaa; 15 kpl WW2 hävittäjiä, Spitfirejä, Hurricaneja, Mustangi, Messerschmitt Bf 109... sekä tylppänokkainen Blenheim. Myöhemmin Vulcan teki kuulema viimeisen lentonsa; miljoonilla entisöidyn koneen lennot loppuvat päästömääräysten takia ???.
  Hieno oli myös Typhoonin ja Spitfiren yhteisesitys.....
   
 15. raaseriruiseri

  raaseriruiseri 2nd gear

  IHANAA! Ja maailma pelastuuuuu... :mad:
  Jämijärvellä oli viikonloppuna hiukka pienimuotoisempaa ilmailujuhlaa, North American P-51d Mustang oli mieltä - ja maata- tärisyttävä näky Merlin-moottoreineen, eikä Noorduyn Harvard MkII/Texan T6 sekä WW1 -kaksitaso-replikoiden dogfight-näytöksetkään paskimmasta päästä olleet!

  Toki kuviakin voisi laittaa, mutta on tänne niin hankala homma se! :-? No, löytyyhän niitä kiinnostuneille inttervepistä ja JuuTuupista ...
   
 16. onre

  onre 3rd gear

  Ei oo päästöillä mitään tekemistä ton Vulcanin kanssa. Ongelma on se että tolla yksilöllä on lennetty enemmän kuin yhdelläkään toisella tyypin edustajalla niin mikään taho ei enää uskalla antaa sille tarvittavia hyväksyntöjä.
   
 17. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Vulcan, tuttu pitkän matkan pommari James Bondin leffasta. Eiks se ollut vielä käytössä Falklandin aikaan 80 luvun alussa?
   
 18. WBBC

  WBBC Double Gearhead

 19. ari vw

  ari vw Gearhead

  [​IMG]

  Museon vulcan...

  Ja Blackbird,yllättävän pienet moottorit ottaen huomion tehot, päästömääräyksiä tuskin on mietitty.
  [​IMG]
   
 20. Motor & Parts

  Motor & Parts Gearhead

  Onko tuo A-12 vai SR-71? Jotenkin ei näytä SR-71:ltä, tosin kuvakulma tekee paljon.
   

Kerro tästä muillekin!