Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. altzu

    altzu 1st gear

    joo niin kuulostaa... lentelee keväisin täällä meilläpän kans jyristelee kans melki suoraan yläpuolelta kans kuulee hyvin ku tulee ja menee !!
     
  2. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ja aina kun tuon kuulee, niin tulee mieleen, miltä mahtoi kuulostaa kun samanlaisilla moottoreilla varustetut B-17 koneet lensivät euroopan yllä sodan aikana. Koneita muodostelmassa 200-300 ja jokaisessa neljä moottoria. Toki ne yleensä lensivät korkealla, noin 9000 metrissä.
     
    rane58 ja altzu tykkäävät tästä.
  3. altzu

    altzu 1st gear

    niinpä !! ite mietiny monesti samaa.. !!
     
  4. max

    max Double Gearhead

    Isäukko liukastui ennen joulua,seurauksella että vasen keuhko puhkes koska katkenneet kylkiluut tekivät siihen reiän.
    Jouluaattona menin sit Peijas-Rekolaan sitä katsomaan "Mersu" kirja kainalossa.Äijä oli aika huonossa hapessa,ja aika masentuneen oloinen.Tottakai paskamaista jos pitää joulu olla sairaalassa.
    Mut annas olla kun,kun Mersu kirja löytyi lahjapaperin alta.Rupes ukolla silmä kiilumaan vanhaan malliin,ja ei aikaakaan kun ruvettiin taas Daimler-Benziä käynnistelemään.
    Ainakin tällä kertaa lahja osui hyvin maaliinsa.Kävin tänäänkin peijaksessa tätä vanhaa Mersupilottia tapaamassa,ja kirja oli tiukasti kädessä........Daimler huusi kovaa ja korkealta....
     
    rane58 tykkää tästä.
  5. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Ikäviä tapauksia tuollaset...oma isäukkoni kaatui viime kevättalvella, lonkka meni ja yli kuuden viikon sairaalareissu, eikä ole oikein vieläkään kunnossa...sen jälkeen alkanut vähän kaikki muukin kränäämään :odconfused:
    Mukava kuitenkin kuulla, että kirja piristänyt isääsi, eipä siinä aina niin ihmeitä tarvitse toipumiseen, tärkeintä että mieli pysyy virkeänä. Toipumisia isäukollesi :pinup:
     
  6. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Maxin isäukko on kaikesta päätellen tehnyt hienon uran niin sotilas- kuin siviili-ilmailunkin parissa! Haet vielä jostain Checkflight-Gustav CD-levyn joka on täynnä DB605 soundtrackia niin pääsisi ukko fiilikseen
     
  7. litres

    litres Gearhead

    Saburo Sakai samurai ton kirjan voi vielä löytää jostain kirjastosta/kirpparilta
    hyvä kirja!
     
    rane58 tykkää tästä.
  8. ari vw

    ari vw Gearhead

    Löyty lähikirjastosta tuokin aikanaan (500m)
     
    rane58 tykkää tästä.
  9. Rust Devil

    Rust Devil Gearhead



    Excellent documentary on the legendary R.A.F fighter
     
  10. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Mutsi asui stadissa jatkosodan aikana, ja muistaa oikein hyvin nämä valonheittimien kiilat taivaalla, muun metelin ja valojen ohessa, kun ryssä pommitti Helsinkiä oikein kunnolla.
    Noissa ei ole siis polttimoa, vaan valo tehdään samaan tyyliin kuin puikkohitsauksessa. Kaksi hiilitankoa, joiden väliin syntyy valokaari, jonka kirkas valo peilataan taivaalle.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005515443.html
     
    rane58 tykkää tästä.
  11. Larry

    Larry Double Gearhead

    Dataviilaaja, ramman ja esmi tykkäävät tästä.
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead



    Sytyttääköhän ne ton seinän tuleen, kun taitaa olla vähän lähellä
     
  13. ramman

    ramman Double Gearhead

    rane58 tykkää tästä.
  14. max

    max Double Gearhead

    Surkeilla ajopeleillä suomalaiset vaan pärjäs talvisodassa ryssää vastaan.Gloster Gladiator tais olla toinen hävittäjätyyppi millä piti kurvailla.
    Komentaja Eino Luukkanen manasi kirjassaan "Hävittäjälentäjänä kahdessa sodassa" miten Fokkerilla ei saanut edes pommikoneita kiinni.

    Jossitellaan.........Jos olis suomalaisilla ollut käytössään Messerschmitt 109 E-2/4 mallia vaikkapa 50 kpl,niin ei olis ryssät Helsinkiin pommeja pudotellut.
    Tottakai aikamoista huuhaata rakennella tällaisia jossitteluja,mut kyllä olis ajanmukainen saatavilla oleva em. Messerschmitt 109 E jeesannut ja paljon.
     
    Muokattu: 21.2.2018
    rane58 tykkää tästä.
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ei sataysillä olisi ryssien yöpommittajia kovin hyvin torjuttu.
    Olisi pitänyt olla kymmeniä tutkalla varustettuja satakymppejä tai Ju 88 -koneita.
     
  16. Larry

    Larry Double Gearhead

    Keski-Suomen ilmailumuseossa on Fokker

    [​IMG]

    Sarvantohan siivosi talvisodassa tuollaisella taivaalta alas kuusi ryssien pommikonetta neljässä minuutissa. Kukaan ei ole pistänyt paremmaksi.
     
    rane58 tykkää tästä.
  17. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Tuo Fokker D.XXI olisi ollut tehokkaampi ja nopeampi jos siinä olisi ollut sisäänvedettävät laskutelineet.... suunnitteluperusteissa niitä ei katsottu aikanaan tarpeellisiksi. Talvisodassa malli olikin jo vanhentunut. Brewesteri oli toinen lukunsa jatkosodassa; jenkkien käytössä toisessa maailmansodassa se todettiin epäkelpoksi, mutta kummasti sillä ryssiä suomalaiset pudotteli...:rolleyes:
     
    rane58 tykkää tästä.
  18. max

    max Double Gearhead

    Juur näin,piti selvitä sillä mitä oli käytettävissä.Ohjaajien korkea taso korvasi puutteet.
    Muistaakseni Valmet modasi Fokkeriin kokeilumielessä sisään menevät telineet,mutta ei tainnut edetä sen pidemmälle kokeiluissa,kun sotakin loppui.
     
    rane58 tykkää tästä.
  19. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Suomalaisten ilmataistelutaktiikka oli jo talvisodassa maailman huippua, ja köyhällä pienellä kansalla ei ollut varaa kouluttaa joopa-joo rivilentäjiä; henkilökohtaiseen taitoon ja varsinkin ampumataitoon kiinnitettiin koulutuksessa huomiota. Kun ammuttiin, niin sen tarkoitus oli pudottaa viholliskone; kokeneempien kuskien koneiden aseet kohdistettiin reilusti alle sadan metrin etäisyydelle. Tuskin tämänpäivän ammu-ja-unohda ohjuksia ns taivaanrannan taa ampuvat hävittäjäkuskit tähtäinkypärineen osaa edes kuvitella millaista se on ollut aikoinaan...kaartaa kymmenien metrien päähän vihollisesta ja ampua siitä...
    Ja ryssälläkin on sitä hävittäjäkalustoa pyörinyt vastassa ilmassa niin että siivet kolkkaa toisiinsa...
     
    rane58 tykkää tästä.
  20. max

    max Double Gearhead

    Ilmari "Illu" Juutilaisen Mersun kohdatessaan jatkosodassa kävi niin,että ryssä ei edes ryhtynyt "Kilpasille Kuoleman kanssa" vaan hyppäsi varjon varaan.
    Näin tapahtui muutaman kerran .
     
    rane58 ja kimmok2014 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!