Suburbanin sähköistä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja GMC-96, 20.7.2006.

  1. GMC-96

    GMC-96 1st gear

    Hankkimani 6.5td -96 suburbanin on tällä hetkellä vielä tallissa valojen vaihdossa. Kun kaikki etuvalot näyttivät jo toimivan, hukkuivat ajo-ja kaukovalot itsestään :eek: . Myöskään viiksen naksuttelu ei edes sytyttänyt pitkien valojen merkkilamppua mittaristoon. Lampunkannoita mitattuna jännite oli 0V, joten epäilin sulakkeen palaneen.
    No, koska en ole vielä saanut aikaiseksi hommattua korjausopasta niin vei tovin aikaa ennen kuin sähkökytkennät alkoivat edes jotenkuten hahmottua.
    Mitään korjattavaa vikaa ei löytynyt(kaikki löytämäni sulakkeen olivat ehjiä), mutta parin tunnin ihmettelyn jälkeen valot sitten saatiin taas palamaan, kokeilemalla eri "valojensytytys variaatioita" (valot päälle kytkimestä, valot päälle käsijarrun vapautuksesta, valot päälle auto käynnissä jne.)
    Ainakin selvisi, että seisontajarrun vapautuskytkimeen ympätty valokytkin temppuileen.

    Tuon pohjustuksen jälkeen tässä olisi vielä muutamat kysymykset, jotka jäivät vaivaamaan:
    1. Onko autossa sulakkeita useammassakin paikassa kuin kuskin puolella konehuoneessa ja kuskinpuoleisessa kojelaudan päässä?

    2. Onko ajo/kaukovalojen vaihdolle relettä, vai kulkeeko päävirta vaihtoviiksen kautta?

    3. Auton akut olivat melko tyhjät, mutta latauksessa (6A) ko. episodin aikana. Voisiko tuo aiheuttaa kuvaamaani omituista käytöstä?

    4. Onko valojen ohjaukseen sotkettu jotain releitä kummenpaa elektroniikkaa?

    Jos jollain sattuisi olemaan sähkökuvia ja/tai korjausoppaita ko. autoon, niin olisin kiinnostunut.
     
  2. GMC-96

    GMC-96 1st gear

    Vähänpä on väki ollut tekemisissä Suburbanin sähköjen kanssa :eek:

    No, vika tuli kuitenkin korjattua. Syynä valojen temppuiluun oli, että valokytkimeltä oli parit piuhat palaneet miltei poikki ja pistokkeet olivat ottaneet hieman itseensä(huono kosketus).
    Lisää sulakkeita eikä erillistä pitkien relettäkään ei löytynyt.

    T:Ville
     

Kerro tästä muillekin!