Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Minua kiinnostaisi kuulla millaisia latolöytöjä, metsäautoja tai ns. tallien aartita kullakin on tiedossa. Tarkoitan tässä autoja, jotka eivät tavallaan ole mitenkään rakenteilla vaan "unohtuneet" nykyiseen olinpaikkaansa.

  Myös viimeisen 10 vuoden aikana löytyneitä aihioita kiinnostaisi kuulla. Mielestäni suomessa on yllättävän paljon harvinaista kalustoa ns. löytämättä, tai kuten osa, ei myytävänä, mutta unohdettuna.

  Myös joku "hurja" huhu kiinnostaisi kuulla, siitä nevetan vintillä lojuvasta roadsterista, jota on jo rodattu 50-luvulla...

  Jos ei halua paljastaa aivan kaikkea, niin nimettömänä on hyvä esiintyä!
   
 2. wolfman

  wolfman Gearhead

  Kaks Ford 17m -65 ja -66? olis ikäänkuin unohtuneena ikuisuusprojekteina kuivassa tallissa. Toinen on 2 ovinen sedan ja toinen 3 ovinen farkku. Jos joku haluaa ostaa toisen niin myytävänä ovat ja paperit löytyy. Mielellään vaihto ko auton tekniikkaan.
   
 3. Pasi Hovila

  Pasi Hovila 1st gear

  Toijalan lähettyvillä on yksi 35 Ford ja 37 Ford.Todellisia raatoja ovat kyseiset autot.
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mitäs siitä -35 on jäljellä?? Akselit,runko, ohjaus, kori ??
   
 5. Riztoreipas

  Riztoreipas Gearhead

  pietarsaaresta löytyy ainakin:

  -pari tosi häjyä -37 chevyn raatoa"taltioituna",raatoa"taltioituna"

  -yhdessä kellaritallissa on pölyä keräämäässä ainakin 50 luvun alkupuolen sämpylächevy,alotettu duunaamaan joskus 10vuotta sitten,toinen takalokkari hiottu pellille ja siinä kunnossa se on vieläkin..

  -tossa yhen kimppatallin pihalla makaa tosi ruosteinen junakeula pakuvolkkari..

  -yhdellä pitkän linjan harrastajalla talli täynnä aihioita mm.useempi hyväkuntonen rodikoppa,vanha jenkkikilpuri vette(60 jotain)delorean,ymym..

  taitaa noi mielenkiintosimmat aihiot olla nykyään talleissa pölyä keräämässä,eiköhän noi metsäautot rupee oleen koluttu?
   
 6. RockHQ

  RockHQ 3rd gear

  Mitä, onko Suomessa DeLorean?
   
 7. Fordhomo

  Fordhomo Gearhead

  Pirkanmaalla havaittu "siipi-mersu" ambulanssi pölyttymässä yhdessä ladossa...
   
 8. Riztoreipas

  Riztoreipas Gearhead

  joo löytyy delorean,rosteripelti pilkottaa aikas komeesti pressun alta..
   
 9. Mr.Speed

  Mr.Speed Gearhead

  Richard Pettyn NASCAR-Charger oli käynyt Keimolassa näytillä vuonna 1974 ,ja huhun mukaan se olis jääny sille tielleen ja seisos vielä nykyäänkin jossain länsi-suomalaisessa ladossa :-o Toinen aika villi huhu oli se juttu siitä alkuperäsestä Hemi Barracudasta jolla ei oo ajettu paljon mitään ja se on seisonu joku 25 vuotta pukeilla jonkun tallissa...tosta oli joskus juttua Mobilistissa. Jossain päin länsi-suomessa ois tallissa tomuttumassa 100.000km ajettu täysin alkuperäisessä kunnossa oleva suomi-auto Chevy Bel-Air STW`73 ja jossain päin suomea ois vielä ilmeisesti vain 45.000km ajettu täysin orggis AMC Ambassador -farmari 401-isolohkolla..nii ja tääkin on suomi-auto...noikin oli Mobilistissa.
   
 10. Sumu

  Sumu Gearhead

  Yhdellä hajottamolla mustasaaressa ambulanssi 17m taunus-korotettu!!! vm jotain 70... EHkä olis vielä kunnostettavissa...
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  KIIMINGISSÄ,OULUSSA ON TUTULLA 50-LUVUN MERCYRY KOIRANKOPPINA. PENKIT VALKOISTA NAHKAA!!!!!
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Onko tuohon koirankoppiin tarkempaa osoitetta?
   
 13. kustum4evo

  kustum4evo Gearhead

  kaveri kerto et Mikkelin liepeillä on jossain ladossa 50-luvun Buick etsimässä parempaa tulevaisuutta.

  Mikkelin yhdellä purkaamolla odottaa iso luxus-Fiat 130nen,onkohan se V6 varustettu ja nahkapenkeillä,en oikein muista..ja kasan alimpana tietysti!(Päällä coupe B kadett ja L malli tottakai!)

  Täältä löytyy myös raggarihenkinen Ford 12m.Ralliruutua kyljissä ja 66-kisanrot kans.Seissyt varmaan lähemmäs 10v paikallaan,lasit hajotettuna,mut osiltaan suht täydellisenä.
   
 14. Karva

  Karva Gearhead

  Ne jeppiksen värkit on Lukilla työn alla kun äijä vaan ehtii, kuten samassa tallissa olevat muut aarteet ....

  Missä se sämpylä siellä on, laitappa Ristoreipas privatti viesti, muutenkin olis hakusessa tommonen 40 - 50 luvun lahna, ja saa olla huon kunhan olis paperit ... mistäpäin vaan.
   
 15. 59

  59 Gearhead

  Joskus (5-10 vuotta sitten, en muista tarkalleen) kuulin huhuja jossakin Loimaa-Forssa suunnalla olleesta 57 Eldorado Sevillestä, joka oli maahantuonnin jälkeen jätetty johonkin pusikkoon seisomaan.

  Joskus oli Mobilistissäkin kuva lumihangessa pressun alla makaavasta hylätyn näköisestä 54 Eldosta, taisi olla jossakin pääkaupunkiseudulla.

  Kohtahan näitä uustuontiautoja varmaan alkaa löytymään kuin vanhan hyvän ajan latolöytö- Suomiautoja.
   
 16. RAAKA

  RAAKA 1st gear

  Joo ajavat sillä Sipoossa täys-ovaalilla kisaa.
   
 17. Pasi Hovila

  Pasi Hovila 1st gear

  Taka-akseli,runko,tosi huono kori löytyy.Ohjauksesta ei havaintoo ole.Kaikkea pikku sälää siinä on mutta ei mitään käyttö kelposta paitsi Hulluille jotka tekevät vaikka sardiinipurkista auton!
   
 18. Pasi Hovila

  Pasi Hovila 1st gear

   
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Uus-tuonti autoja makaa yllättävän paljon vähän siellä sun täällä, osa ei ole koskaan ollut Suomen kilvissä. Moni auto on ollut maahan tuotaessa lähinnä ajokuntoisia projekteja millä on ajettu ehkä kesä tai pari, jonka jälkeen otettu "työn alle "" ja hautatunut tallien pimentoon. Myös moni 80-luvulla Ruotsista muutto-autona tuotu jenkki on vielä samalla omistajalla puoli-unohtuneena. Vanhoja Suomi-autojakin makaa vielä latojen kätköissä, mutta koska tarjonta on ollut muutenkin runsasta niin harva viitsii enää tehdä sellaista sala-poliisi työtä kuin ennen uustuontia.
   
 20. starcraft

  starcraft Gearhead

  On tullut käytyä kuolaamassa tuota chevyä kans. Se on 2-ovinen ja puolipimeessä tallissa katottuna näytti suht suoralta ja ruosteettomalta. Eipä vaan taida olla myytävänä muuten olisi varmaan jo vaihtanut omistajaa...

  Siellä samassa tallissa missä on se delorean makaa myös yksi -50 luvun alkupuolelta oleva chevy.

  Vaasassa on yhdellä harrastajalla 2 kpl -58 coronetti projekteja ollut jo reilu 20 v. Valmistuu sitten joskus...
   

Kerro tästä muillekin!