Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. onbuicks

    onbuicks Gearhead

    Fiude on mikävaan auto, Fiiu on Fiiatti.
     
  2. mke77

    mke77 Gearhead

    :-? jos tuo olis aito lotari niiiin se ei siellä seisois... tai oikeastaan ei ois ikin seisytkään... sen verta tarkast ovat kartoittaneet noitten liikkeet....

    ...kaveri on yhtä "mälli" lotaria siirtäny kaks kertaa "sivummlle" ja aina puhelin soi: "oliks se sun autos...myytkö" tai :kenelle se myytiin kun näkys olee trailerin päälä kun nakkia purin grillillä" :eek:
     
  3. juro the dog

    juro the dog 1st gear

  4. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Sen verran Cortinasta että ainakin vanha omistaja puhui auton olevan aito "lotari", eikä muuten ole enää tuolla maatumassa vaan löysi uuden kodin viime kesänä.
    Tosin äijä on aina ollut sen verran outo tapaus ettei siitä ole ihan tarkasti selkoa saanut. :rotfl:
     
  5. juro the dog

    juro the dog 1st gear

    tädin miehellä oli kans joskus muinoin tollanen "lotari".

    aito 1200ccm consul cortina... maalia kun myytiin jo silloin kaupassa! :D

    tehtaalta lähtiessään, lotarien katot oli valkoisia ja peräpeili vihreä.

    ja eiks tossa kuvan autossa ole mustaa? no kuten sanottu, maalia sai kaupasta jo kuuskytluvulla.
    epäilen, ettei toi ole "edes" gt, lotuksesta puhumattakaan.
     
  6. speedy

    speedy Double Gearhead

    Lotcku 8) Tyylikäs kiesi.
     
  7. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Hyvin mahdollista että auto on maalattu uudestaan, äijä vain aina mainitsi sen vihreän lotarin vaikka auto on tosiaan musta raidoiltaan. Taisi olla vain villi unelma nuoruusvuosina ja piti tehdä omat ralliraidat. 8)
    Joka tapauksessa hieno auto oli lotari tai ei.
     
  8. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Heh heitin läpän lotarista. 3kpl kai vain tänne tuotu, ainakin niin sanoi kaveri kellä aito lotari oli hesassa in mid 80'.
    Ei ollut GTn listoja, mutta logot oli kertomassa mistä on kyse. Sama kaveri tais seota ratahommiin lopullisesti. Maestro Karmakaisen kanssa siti virittelivät niin mottia kuin alustaakin. Se Lotari tuskin on hylätty skuugeen.
     
  9. kautsi

    kautsi 3rd gear

  10. halitoosi

    halitoosi 1st gear

    niin tosta lootus hommasta sen verta vaan , vaikka asia ei mulle kuulu hevon vtun vertaa että kun 80-luvulla tankkas tai muuten pysähty ristiperä gtllä niin aina tuli joku selittään että mulla oli oli samanlainen mutta se oli lotus..niitä on täytyny olla suomessa jotain kolmensadan ja tuhannen välillä, siis noita lotus-cortinoita tai niinkun jo besserwisserit alko oikoon cortina-lotuksia...








    Lutkuttakaa munaa, bitti-nikkarit!
     
  11. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Ny pitää kertoa tarina...

    Kuopiossa oli aikoinaan vähintäänkin legendaarinen Niiralan kirjakauppa. Talo purettiin jo parikymmentä vuotta mutta kauppa oli loppuun saakka toiminnassa, uutta tavaraa vaan ei oltu taidettu tilata pitkäääään aikaan. Jokatapauksessa siellä joskus kouluaikana kävin ja selvisi että omistajan pojalla oli läjäpäin 60-luvun lentokonelehtiä sekä Tuulilasin ja Vauhdin Maailman täydellisiä virheettömiä vuosikertoja 60-luvulta lähtien. Lehdet muuten maksoivat 2-4 markkaa kappale.

    Jokatapauksessa, heppu (joka oli myös aika persoona) kertoi omistaneensa aikoinaan Lotus-Cortinan ja vaikka en silloin oikein mistään mitään tiennytkään niin sen kyllä tiesin että se oli kyllä aika epätodennäköistä. Heppu (joka ei yllättäen tuntunut tietävän tekniikasta oikein mitään) kertoili että valkoinen oli ja että vihreä raita mutta sehän nyt ei vielä todista mitään. Ja että jousitus oli aika epämukava ja että sillä oli nopeasti päässyt armeijaan kun oli ollut kiire. Sitten hän sanoi että moottori oli vähän samannäköinen kuin Jaguarissa eli että sytytystulpat olivat siinä keskellä. No nyt alkoi jo kiinnostamaan ja kyselin jospa autosta löytyisi valokuva ja kas, heppu kävi yläkerrassa olleessa asunnossaan ja tuli vähän ajan kuluttua mustavalkokuvan kanssa, siinä tyylikkääseen 60-luvun hiihtoasuun pukeutunut nuorempi versio edessäni olleesta miekkosesta nojaili talvimaisemassa vaaleaan Cortinaan jossa oli tummempi raita kyljessä ja takalokasuojien takapäässä näkyi hämmentävästi Lotuksen logoa muistuttava merkki. Mutta rekisterinumero ei jäänyt mieleen, ehkä sitä ei ollut näkyvissäkään. Kotonamme oli siihen aikaan jäärata-autona tavallinen Cortina ja tämä oli kyllä selvästi matalampi.

    Kyseinen myyjä oli aika persoonallinen. Mistäs sitä tietää, saattahan olla että kuva oli otettu jonkun muun autosta vaikkapa lomamatkalla. Tai että tavallinen Cortina oli jo silloin maalattu Lotusen väriseksi, laskettu jousitusta ja että siihen olisi ruuvattu asianmukaisia listoja. Tai sitten hänellä oli tosiaan ollut moinen nuoren, silloin keskivertoa varakkaamman miehen käyttöautona. Ainakin seuraava auto oli ollut Volvo 164 ja se hänellä tosiaan oli ollut. Ei hän ainakaan erityisesti kehunut Lotuksellaan, se vain tuli jotenkin puheeksi kun ostin lehtiä..
     
  12. samppa78

    samppa78 2nd gear


    Tästäkö on sitten tehty se laulu "miten kaavas mopolla piäsöö?.... Niirasen nurkille..." jne jne
     
  13. hataki

    hataki 1st gear

    Kun nytten alettiin näistä corttiinoista puhumaan, niin täytyy itselläkin laittaa tähän keskusteluun osani. Tuo on tosiaan totta että kun ajelee corttinalla kylillä niin aina joku tulee kertomaan että sillä on ollut lotari.

    No niitä on tuotu aikoinaan Suomeen 12kpl:ta, niistä kilpa poluillekkin meni vain muutama, koska tuo auto oli siihen aikaan kallis, niin ennemmin ostettiin kilpuriin pelkkä lotus-moottori esim suomen fordin kilpatallin ain-1, ain-2 ja ain-3 olivat GT:tä joissa oli vain Lotuksen moottorit.

    Ja näitä replikoita on suomessakin paljon. Ekat lotarit tehtiin muuten 1200 corttinan koriin. Ja GT Tähtiperät olivat niitä fordin omia urheilu autoja joihin tehtiin paremmat korit.

    Tiedän yhden "metsälöytö" Lotus Cortinan suomessa ja makaa edelleenkin metsän reunassa. Auton omistaja ei myy sitä isollakaan rahalla jostain kumman syystä. Auto on ollut hänellä jo yli 30-vuotta.

    Jos taas täällä foorumilla joku tietää corttinoiden kilpailuhistorioista suomessa enemmän olisin erittäin kiinnostunut. Ja varsinkin Corttina REK: YL-943 Kilpailuhistoriasta.
     
  14. jake74

    jake74 1st gear

    rekisteröidy ralli.net ja siellä on foorumilla josaki topicci missä voi hakea tietoa autoista. siellä on henkilö ralf petterson (nicinä rafu) joka tietää melkein kaikki suomessa olevat kilpautot ja niiten historian.
     
  15. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Aikinaan ehkä 1980 kävin Oulussa Kervisen Autoliikeessä katsomassa Lotus Cortinaa. Minua hämäsi että se oli tummanmetallihohtovihreä GT;n listoilla, Lotuksen apilanlehti merkein ja tekniikalla. En uskaltanut ostaa kun ventiilit olisi pitänyt säätää ja luulin sitä tekeleeksi. No kaikea sitä saa tietää vielä 29 vuoden päästäkin. Raahessa oli (on?) samoihin aikoihin valkoinen/vihreä Lotus Cortina.
     
  16. mikkis83

    mikkis83 Gearhead

    Tuosta paremman näköinen, eli en mene vannomaan, seisoisi täällä itä-suomessa viuruniementien varressa, varkaudentietä olevassa päässä...
     
  17. hataki

    hataki 1st gear

    Aikinaan ehkä 1980 kävin Oulussa Kervisen Autoliikeessä katsomassa Lotus Cortinaa. Minua hämäsi että se oli tummanmetallihohtovihreä GT;n listoilla, Lotuksen apilanlehti merkein ja tekniikalla. En uskaltanut ostaa kun ventiilit olisi pitänyt säätää ja luulin sitä tekeleeksi. No kaikea sitä saa tietää vielä 29 vuoden päästäkin. Raahessa oli (on?) samoihin aikoihin valkoinen/vihreä Lotus Cortina.




    Mielenkiintoista, Olen kuullut tuosta Kervisen autoliikkeen Corttiinasta pariltakin kaverilta juttua, että moottori ei ollut enää iskussa eivätkä uskaltaneet ostaa sitä, koska auto ei ollut kuulemma halpakaan.

    Raahessa asuneena en ole koskaan kuullut tuosta siellä päin olevasta Lotuksesta. Se auto kyllä kiinnostaisi tietää minne mennyt/ hävinnyt.
     
  18. Trampas

    Trampas 1st gear

    Melkosia pyyntejä niistä on kotimaassaankin, ~18.000 £ 8)

    http://www.autoexposure.co.uk/Vehicle.cfm?Id=AETV74873634

    Mahtaakohan -68 - 70 1600 E:tä olla montakin suomessa? Aikanaan koulukaverin faijalla oli sellanen ja oli kyllä hieno. :D

    http://pistonheads.com/sales/1019378.htm
     
  19. bbu-26

    bbu-26 3rd gear

    tänään osu silmään tämmönen aksila.

    [​IMG]
     
  20. juro the dog

    juro the dog 1st gear

Kerro tästä muillekin!