Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. chevelle66

  chevelle66 Gearhead

  Tota buickia tuli nähtyä melkein joka päivä riksussa kun se oli liikenteessä
   
  Tuplawee tykkää tästä.
 2. Fileeraus

  Fileeraus 2nd gear

   
 3. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  pikkupoikien tekosia 98% todennäköisyydellä.
  Ja silloin vois kysyä myös, että mikä järki on sytyttää joku lato, roskakasa tms heinikko palamaan? niitäkin sattuu koko ajan, samalla tapaa niissä jokin kiehtoo kun lasien ja valojen hajoittamisessa.. ei sitä voi ymmärtää aikuisena, vaikka ehkä joskus lapsena itsekin on kiviä heitellyt ja sytkärin kanssa leikkinyt.
   
 4. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Tarpeeks monta lasia kun tippuu tulee housuun, näin on isommat poijjaat kertonu
   
  Norri tykkää tästä.
 5. multsi

  multsi 2nd gear

  Taitaapi olla pelastustoimien ulottumattomissa, sen verran maatumaan on päässyt.

  Ja tuosta aiemmin sanotusta, niin mitään omistusoikeuden siirtymistä ei tapahdu sillä, että vieraan omaisuutta maatuu omalla tontilla vaikka sata vuotta. Elinkeinonharjoittajalle voi syntyä tietyin edellytyksin pidätysoikeus, eli jos viet auton korjaamolle etkä maksa laskua, korjaamo voi pidättää autoa itsellään ja viime kädessä myydä sen ja ottaa rahansa siitä.
   
  Saetkae tykkää tästä.
 6. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Aijjaa, kaverin tallilta haettiin auto poliisivoimin kun remontin hinnasta ei päästy sopuun. Polliisi sano että rekisteriin merkitty omistaja vie auton.

  Ei ollut kylläkään virallinen korjaamo kyseessä. Eikä siinä ollut kyse isoista rahoista, lähinnä periaatteesta.
   
 7. multsi

  multsi 2nd gear

  Jos viet auton oikealla korjaamolle ja sovitte työn hintoineen kuten kuuluu, etkä noudakkaan autoasi tai kykene maksamaan laskua, korjaamon ei tarvitse autoa sinulle luovuttaa.
   
 8. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Varmaan näin on, mut kuinkas omistajan vaihdos tapahtuu jos korjaamo myy sen kattaakseen omat kulut.
   
 9. raaseriruiseri

  raaseriruiseri 2nd gear

  voihan sen muudä vaikka peltoautoksi. tai osiksi.
   
 10. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Ok. Mä oon luullut että autoja ja muuta roinaa voi ulosmitata vaan viranomaiset. ;)

  Toki laskut pitää hoitaa ettei tule tuollaista tilannetta.
   
 11. toyopet

  toyopet Gearhead

  Omistusoikeuden siirtymistä voi tapahtua myös niin, että käytät autoa jossain nyrkkipajalla mutta se ei tule kuntoon ja tämä nyrkkipaja siirtää auton merkkipajalle (asiakkaan suostumuksella) kunnostettavaksi, koska omat tiedot ja taidot ei riitä. No onkin käynyt niin, että tämä nyrkkipaja on ennestään velkaa huomattavan summan merkkipajalle ja kas vaan, se sinun autosi on nyt merkkipajan omistuksessa.
  Näin on käynyt ja rekisteriin merkittynä omistajana saatat olla ihmeissäsi.


  Mutta ilmeisesti yksityinen henkilö ei voi missään tilanteessa siirtyä omistajaksi ilman entisen omistajan suostumusta.
  Jos joku auto esim. hylätään vaikka minun maalle ja teen selväksi, ettei se käy. Viikon jälkeen voin pyytää kunnalliselta viranomaiselta apua tähän ja se ajoneuvo voidaan siirtää sen jälkeen pois. Kuukausi siitä ja omistusoikeus siirtyy kunnalle (tai valtiolle). Tämän luin justiin finlexistä.

  Pääsääntöisesti näkyy olevan, että hylätty tavara ei ole enää entisen omistajan omaisuutta, jos on jostain muusta kuin autosta tms. kyse.
  No niin, pistin jo finlexin kiinni, mikähän laki lie oli.
   
  Muokattu: 5.4.2017
 12. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Positiivisena puolena tuollaisessa tapauksessa on ainakin se että saa korjaamoita kiertäneen paskan pois nimiltään, ikkäänkuin automaattisesti. ;)
   
 13. jenkula

  jenkula Gearhead

  Tunnen yhden yrittäjän joka söhlänny asiansa siihen malliin että korjaamo pyytää ennakkomaksua ennen auton huollon aloitusta.
   
 14. eilhik

  eilhik Gearhead

  Tiedän montakin ex-yrittäjää joiden kuorma-autojen rengastöihin saanut kuin käteisellä rengastöitä tekemään firmoja, oli pikkuinen yllätys kun toimarit leikki niin pelimiestä niput kunnossa ja piti rahaa rukoilla että saa sovitut keikat ajettua.
   
 15. sämpy

  sämpy Gearhead

  Kattelin parolannummen läpi ajellessani, että Hämeenlinnasta tullessa vasemmalla jonkin rääkkäysradan alussa eli sotkun risteyksen jälkeen parkkiksen nurkalla oli vanhaa peltiromua, näytti vanhoilta lokasuojilta tyyliin DuettiVolvo tms ja muuta metsäroinaa. Vauhilla menin ohitte niin ei kerennyt paremmin tsiigaamaan.

  Saatohan ne olla jonkin zilinkin osia varikolta, mutta näytti kauan metsässä olleilta romuilta.
   
  Muokattu: 12.4.2017
 16. Mac

  Mac 3rd gear

  Korjaamo ilmoittaa instanssiin X että auto on ollut korjaamolla korjattavana ja asiakas ei pysty / suostu maksamaan laskua. Sitten odotetaan aika Y jolloin asiakkaalla mahdollisuus lunastaa auto ja jos ei niin korjaamolle lähetetään uudet otteet jossa se on omistaja.
   
 17. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  FB:ssa näkyi olevan Suolahden suunnalla Rambler Ambassadorin raato menossa paaliin. Ehjää peltiä ja lasia on.
   
 18. passerby

  passerby 3rd gear

  tämmönen jäi mieleen vaikka linkit ei enää toimikaan - punanen Vauxhall. jokohan se on Vauxhallien taivaassa?
   
 19. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  onkos siellä vielä oikeen LA-radiopuhelin?
   
 20. Saetkae

  Saetkae 2nd gear

  Omakohtainen kokemus noin 13 vuoden takaa.
  Asiakas toi minulle kuorkin korjattavaksi, korjausmääräykseen kirjattiin työt ja maksutavan; käteisellä noudettaessa. Auto korjaantui ja ilmoitin asiakkaalle, että saa hakea. Toimitusjohtaja sanoi, että läettää kuskin hakemaan. Kuski tuli ja koska se oli tuttu kaveri vuosien takaa, annoin sille auton.

  Soitin toimitusjohtajalle ja kyselin maksua jolloin hän sanoi, että firma on konkurssissa eikä hän tiedä miten homma jatkuu. Vi**u! Oli vähän epätoivoionen olo. Minulla oli kiinni autossa 3 viikon työt ja 4000,- edestä osia! Otin hiema selvää, että mitenkä homma nyt jatkuu ja selvisi ettei minun kannalta ainakaan hyvin jos auto jää sille tielle. Illalla soitin kuskille ja sovin sen kanssa, että käydään hakemassa auto takaisin minun pajan pihalle. Sovittu ja tehty! Yön hämärässä käytiin hakemassa auto pois ja laitoin viestin toimitusjohtajalle, että auto onkin takaisin minun pajalla. Täytyy sanoa, että herra johtaja otti asian lunknisti, totesi seuraavana päivänä vaan, että no hyvä. Toivottavasti saat rahasi pois. Häntä ei enää mikään kiinnosta!

  Firman konkurssimenettely jatkui ja auto seisoi nyrkkipajani takapihalla hiljalleen upoten nurmeen. Pariin otteeseen soitettiin OP-pankista ja kyseltiin auton tilasta. Noin viiden kuukauden päästä soitti eräs OPn asiamies ja ilmoitti hakevansa auton konkurssipesän lukuun huomenna ja kertoi minun ehkä saavan 10-20% laskusta koska konkurssipesän varat eivät kattaneet kaikki velat. Sanoin sille puhelimessa, että tervetuloa vaan kunhan on taskut täynnä rahaa! Herra suuttui kunnolla, kiroili ja ilmoitti tulevansa oikein viranomaisten kanssa ottamaan auton pakolla. Sanoin ettei se niin vaan onnistu koska minulla on korjausmääräyksessä mainittu, että luovutetaan käteismaksua vastaan ja se tarkoittaa, että minulla on oikeus myydä lunastamaton esine, ottaa korjauskulut itselleni ja tilittää loput asiakkaalle/konkurssipesälle. Kerroin vielä että näin tulee tapahtumaan tasan silloin kun auto on ollut luovutuskunnossa 6kk ja annoin vielä päivämäärän milloin myyn sen, eli luovutan huutokauppameklarille myyntiä varten. Omistusoikeus ei siirry MINULLE missään vaiheessa vaan suoraan ostajalle. Herraa ei siitten näkynytkään kun vasta myyntipäivää edellisenä päivänä! Taskussa pankkishekki koko summalle! :) Sain sen taas ottamaan kierroksia kun epäilin shekin katetta ja kyselin käteistä... :rotfl: Toisia vaan on niiin hauska kiusata. Otin siis shekin vastaan ja olihan siinä tietysti katetta. Sain sitten sinäkin kesänä palkkaa...
  Opetus tässä on lähinnä se, että tehkää aina kirjallinen korjausmääräys! Vaikka työ olisi kuinka "helppo" tahansa. Aina voi sattua ja tapahtua odottamattomia asioita. Kirjallinen korjausmääräys toimii myös yksityisten välisissä hommissa.
   
  Karpov, Norri, mikkis83 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!