Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Mää vai Kuusakoski? Tiedän yhen vanhan romumiehen 15 vuoden takaa joka pisteli harvinaisempia talteen, siel seiso santakuopalla Standard Vanguardia ja muuta äärimmäisen epäseksikästä. Rohkenen epäillä että nykyään kukaan jaksaisi trokata wanhoja autoja saati niistä jotain osia purkaa.

    Lopen purkaamon leski oli tehnyt Kuusakosken tai Stenan kanssa diilin koko tontin tyhjentämisestä. Kahdessa viikossa vietiin ehkä 500-1000 autoa, jos halusi ostaa yksittäisen piti olla tiettynä päivänä tiettynä tuntina paikan päällä kun oli sen vuoro, eikä sitä hetkeä tiennyt etukäteen. Mutta sain sentään purettua jotain osia ja maksettua niistä törkeän ylihinnan, siihen nähden olin aika pettynyt saamaani vittumaiseen kohteluun kun koitin olla reilu häntä kohtaan ja maksaa selkeästi enemmän kuin Stena ja omasta mielestäni enemmän kuin oli osien järkevä arvo.

    Nyttenkin on tiedossa haku yhestä 70-luvun auton osasta, jota kukaan ei yleensä pura autosta talteen eikä sitä Suomessa aikoinaan hyvin yleistä autoa ole enää kellään että vois purkaa. Arvaa harmittaako että itekin laitoin kyseisen osan tilanpuutteessa sulattoon aikanaan, ei siksi että saisin sillä rahaa vaan että autoharrastus pysyisi Suomessa hengissä. Onneksi on edes tämä topikki että jotenkin jaetaan tietoa siitä mitä täältä vielä löytyy.

    Itekkin yhen auton hain ihan tän topikin ansiosta purkaamolta talteen, 2 suomessa ja paaliin olisi mennyt, siellä tulee samanlainen tyhjennys kuin Lopella. Siis Mietoisten purkaamo, sielläkin isäntä kuollut pari vuotta sitten eikä kiinnostusta loputtomiin säilyttää saati myydä romuja. Hinnat oli sentään järkeviä joskaan ei tuoltakaan millään kilohinnalla osia myyty, nää purkaamonpitäjien lesket tuntuu olevan himpun ahneita jos niin sopii sanoa. No ehkä elämänsä elänyt niukasti ja loppua kohden vielä niukemmin, sikäli sen ymmärtää.

    Mutta jos ei ympäristöviranomainen hoida noita purkaamoita maan tasalle, niin sitten sen tekee vain elämä, ei nää ikuisuuksiin säily.

    Niin se osa mitä on kyselty, Fiat Ritmo 60L rattiakselin/polkimien kiinnitysrakenne tulipeltiin. Ainoastaan tuossa hinnat alken -mallissa on juuri haettu osa, koska siinä ei ole jarrutehostina. Toistaiseksi sellaista ei ole Suomesta löytynyt, vaikka noita oli aikoinaan vähintään satoja, nyt jäljellä muutama ja nekin museopelejä.
     
    passerby tykkää tästä.
  2. mikkis83

    mikkis83 Gearhead

    Lähinnä meinasin niitä, jotka ihan ammatikseen niitä romuja keräilee.

    Kyl neki tietää, mitä kannattaa ottaa talteen ja mitä ei ja jobbailla eteenpäin, luulen:odroll:
     
  3. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ei tiedä.

    Ihan oikeesti, ei tiedä ei jaksa. Ehkä jos hyvä takaveto-eskortti tms niin siitä voi tehdäkin tiliä, mutta jatkuvasti kuulee tarinoita suomesta jo romutustodistuksen saaneista perus autoista, jotka olisi vähän ajettuja liki ruosteettomia ja samaan aikaan joku elvyttää samanlaista ihan ruosteista paskaa, kun ei niitä hyviä viittitä myydä julkisesti.

    Tai vois sanoa että yrittäjä tietää ettei suurimmalla osalla hyvistäkään tee tiliä. Toisaalta. Jos hädintuskin saisi kuljetuskuluja irti, niin ymmärtää sen että paalaus on aina helpompaa. Ehkä ne erottaa jonkun sporttimallin tai harrastejenkin, mutta tuskin mikään Zephyr saa erikoiskohtelua, taikka Darttikaan.

    Jos tietää autoharrastajan kuolleen, sinne pitäis oikeesti mennä HETI paikan päälle kattomaan mitä osille ja autoille tapahtuu. Tavallisia ihmisiä ei jotkut vanhat romut kiinnosta pätkääkään eikä romukuskit jaksa parin satasen takia nähdä vaivaa. Ei perikunta arvosta sitä mikä oli harrastajalle koko elämä, pelkkää taakkaa vaan.

    Toki kun menee paikan päälle, romujen omistaja saa välittömän ahneushalvauksen ja kaikki maksaa 10x enemmän mitä romurautana.

    Tulee mieleen Turun sanomissa oli 10 vuotta sitten juttu autonkierrätyksestä ja esimerkkikuvassa oli paalivuorossa nelivetoinen täydellinen Lancia Integrale. (Prisma)
     
    Nikuzai ja mikkis83 tykkäävät tästä.
  4. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Ny se vanha rouva otti yhteyttä ja kyseli mitä minä maksaisin niistä tavaroista. Vastasin ystävällisesti että huomattuani millainen tunnearvo tavaroilla on heille niin en voi ostaa niitä etteivät perikunnan jäsenet pahoita mieltään :(
     
    Norri, mikkis83, esmi ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. passerby

    passerby Gearhead

    Melko tasan vuodentakaista kuvaa vantaalta. Tontilta ainakin hävinnyt, ja paaliin tietysti.
     
  6. kuutio

    kuutio Gearhead

    Mutta on homma näinkin päin että kun mä myin/myisin 353 Warren moottoria/ muuta tekniikkaa ihan kilohinnalla niin KUKAAN ei oo kiinnostunu... ja varmaan kohta v,,,,uillaan kun stenalle meni
    joku vuos sitten oli harvinainen Harrisin leikkuupuimuri Austinin 6-bensakoneella niin yks soitto tuli sumujen saarilta asti kun heillä nää aikoja sitte sulatettu, homma kaatu rahtikuluihin, nii täällä olis pitäny ihan ilmaseks irrottaa ja lahjottaa niin en vaan jaksanu... kun ei voi kaikkee säilöä
     
  7. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    palontie ja passerby tykkäävät tästä.
  8. passerby

    passerby Gearhead

    [​IMG]

    [​IMG]

    Miten voi olla näin hankalaa edelleen kuvien laitto. Eka tos näkyi yksi kuva, nyt ei kumpaakaan.... Vittu että mä vihaan älypuhelimia.

    Mut tuola toi Fordson kutkuttelee mieltä, sais joku pelastaa senkin.
     
    Muokattu: 11.4.2018
    palontie ja tinareki tykkäävät tästä.
  9. Rotten

    Rotten Gearhead

  10. passerby

    passerby Gearhead

    Saatana puol tuntia ku laittaa kaks kuvaa...
     
  11. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Pösön 50-60-luvun pikkarit olivat tosi sympaattisia autoja.
    Tykkään ehkä vielä enemmän 403 pickupista...
    Mahtavia ajaa myös. 60-luvun paras alusta oli Pösön tekemä.
     
  12. passerby

    passerby Gearhead

    Ei kauheasti harrastemieltä löydy ton pökötin omistajalta kun ei rikottua ikkunaakaan viitsitä tukkia mitenkään.
     
  13. multsi

    multsi 2nd gear

    Mä myin taannoin yhden mitsun Afrikkalaisille, joiden purkupiste on tuossa samassa paikassa missä pökötti seisoo. Eli siis tuo portti, missä nytkin seisoo Lancer pösön takana. Kysyin pökötistä, niin sanoivat vaan että "joku soomalainen hylkasi toi toho". Ollut tuossa vissiin jo useampia vuosia. Oon luullu, ett' sekin oli afrikkaan menossa, mutta taitaa olla liian vanha sinnekkin.
     
    passerby tykkää tästä.
  14. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Tuo löytyy meidän pellon nurkasta:
    https://1drv.ms/u/s!AsHzGXluKfFD6RT83IFk2BEFMqzH

    Mutta ei löydy kauaa. Jos haluaa, niin kärry perään ja hakemaan. Konetta ei ole, loota roikkuu mukana. Akselistot puuttuu mutta hammastanko on sisällä irrallaan.
    Ja jolle kuva ei näy, niin ehkäpä ~'88 LiteAcen korin raato, ikkunat ympäriinsä.
     
    passerby tykkää tästä.
  15. passerby

    passerby Gearhead

    Eli se ei käytännössä ole enää kenenkään... :odrealmad: Jos ois tilaa niin ottais talteen...
     
  16. Larry

    Larry Double Gearhead

    Minäkin olen yhden Pösön löytänyt mehtästä jokunen vuosi sitten.
     
  17. jariha

    jariha Double Gearhead

    pikkupoikana haaveilin omasta lite-acesta, nyt en välttämättä ainakaan pensakoneena:rotfl: on mulla jossain se macaon/malacon/majoreten valmistama paku?
     
  18. passerby

    passerby Gearhead

    Mitä bensakoneesta?
     
  19. jariha

    jariha Double Gearhead

    Jos työhommaan laittas ni tiiseliä hakisin
     
    passerby tykkää tästä.
  20. miguelo

    miguelo Gearhead

Kerro tästä muillekin!