Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  [​IMG] [​IMG] Dodge kuorma-auto . Kuvaa en sitten osannut laittaa. Tyyppi varmaan 500. Tuulilasi lyöty sisään. muuten ehjän ja täydellisen näköinen, ilman korirakenteita.

  Korjattu tyyppi oikeaksi.
   
  Muokattu: 16.5.2022
 2. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Taas SUomen autokanta vanheni ku sain kilvet 1975 mallin GAZ66 autoon :);)
   
  malvasto, Gary Grand, 6PPC ja 10 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  www-löytö. Aurajoen rannassa on elokuussa 2012 pidetty Volkkari meeting ja siellä oli muiden muassa tämä trailer queen, split window kupla.

  [​IMG]
   
 4. multsi

  multsi 2nd gear

  Mikä näiden metsälöytöjen tyypillisin tarina on?

  Mietin vain kun suurimmasta osasta on kaluttu kaikki viimeistä piirtoa myöten irti, ja monet ovat pelkkiä kotiloita. Onko niistä purettu joskus kaikki vähänkin käyttökelpoinen irti ja kori viety sitten metsään, kun ei muutakaan(?) keinoa ole ollut hävittää, vai onko niitä sitten kaluttu ja rikottu paikan päällä. Hyvin harvoin näkyy osiltaan edes suurinpiirtein täydellisiä löytöjä.
   
 5. homer

  homer Gearhead

  Eikö tuo likimain noin liene kuin kirjoitit. Varastettuina metsiin hylätyt ovat sitten paloiteltu/rikottu termiittien puolesta.
   
 6. kad_boost

  kad_boost Gearhead

  Se lato missä nuo kaikki irti ruuvatut osat on jemmattuna olisi kiva löytää.
  Semmosia ei montaa ole verrattuna tyhjiin koppeihin.
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 7. MJF

  MJF Double Gearhead

  1965 BelAir

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  SK-, PetteriT, TN ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. MJF

  MJF Double Gearhead

  Pari Chevelleä ja eka kuvassa myös Dart

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Kustom STW, TN, PetteriT ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. MJF

  MJF Double Gearhead

  1960 Chevy Biscayne

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Kustom STW, hartsa69, TN ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Hienoja kuvia...Neiti 5v totesi katsellessaan noita kuvia, että ovat vähä risoja, mutta kai noista vielä joku auton tekee, kun autojen pitää olla kunnossa. Sitten pyysi että näytä googlesta miltä nuo näyttää jos ne kunnostaa...
   
  malvasto, Dataviilaaja, Desoto57 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Hienoja autoja MJF:n kuvissa, olen yllättynyt että tuollaisia autoja vielä löytyy metsistä Suomessa! Jotkut mosset ymmärrän, kun ei niitä kai kukaan huolinut uutenakaan :rotfl:
   
 12. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Hienoja autoja & kuvia. Tokkopa noista yhdestäkään enään autoa saa, mutta kyllä nuo tuolta metästä joutaisivat auttamaan kanssaveljiään pysymääan/pääsemään liikenteeseen. Bel Airista voisi varmaan Kristiinan kaupungissa myytävänä olevien korien/osien avulla saada vielä auton.
  Mutta kuten normaalist autot eivät ole tietenkään myytävänä.
   
 13. Cad62

  Cad62 1st gear

  jotenki vaikuttasi että ovat korinvaihdosta yli jääneitä.eli paperit puuttuu
   
 14. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Näyttäisi vaan kaikissa olevan rungot.
   
 15. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  ei missään nimessä.

  Joko niistä tehdään liikkuvia autoja, mutta paljon parempi niiden on olla siellä missä ovat viimeiset vuosikymmenet maanneetkin.

  Ei joku ruosteinen ovi oli sen arvoinen, että vedetään hieno taideteoksen omainen metsäauto traktorilla jonnekin suuliin piiloon ja irroitetaan ehkä yksi osa, tai kymmenisen kaljalaatikkoa myöhemmin todetaan ettei tästä saa mitään pelastamisen arvoista irti. kun se meni poikkikin kun sitä traktorilla revittiin....

  Antaa ihmisten tulevaisuudessakin harrastaa metsäautobongailua, vaikka ne kokoajan enemmän ja enemmän maaksi muuttuvatkin, mutta samalla muuttuvat myös kaueammas metsäautobongallijoiden ja urbaanilöytöretkeilijöiden syntymävuosista.
  Heille vielä erikoisempia bongauksia. Ei viedä sitä heiltä pois.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 16. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Antakaa anteeksi olen tuhonnut monta monituista taideteosta tietämättäni, että taidekriitokot arvostavat tuollaisiakin bensakremattoriden jäänteitä.
  Mitähän nuo metsäautojen omistajat tykkää, kun täysiä turistibusseja metsätaiteen ystäviä rupea tunkemaan tontille.

  Useista tuohamistani metsätaideteoksista on kylläkin mennyt kiertoon runsaasti osia milloin lokasuojaa, ovea, ikkunaa,penkkiä ja alustan osaa. Alustan osat eivät mätäne kovin nopeasti. Johtuen erikoisista säilytys asennoista/paikoista, saattaa löytyä osaa ja korjauspalaa mikä normaalisti on rikki.

  Itse kylläkin jatkan metsätaiteen tuhoamista, kunhan vaan taiteen omistajalta saan siihen luvan ja itselläni on tarvetta niile. Ja onhan se vuoden eko-teko, kun romut pois metsistä ja romut kiertoon.
   
  falcon1, esmi, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Eihän noista oikeastaan ole muuksi kuin varaosiksi. Kohdetta tuntetamatta tuskin myynnissä siihenkään, tuskin muuten olisivat tuolla noin pitkään olleet mitä kuvista näyttää. Hienoja kuvia ja mietippä itsellesi kun tuollaiseen paikkaan metsäreissulla eksyy...se fiilis kun huomaa että täällähän on autoja ja sitten huomaa että ny ei kyseessä olleetkaan vaarin vanha warret vaan ihan amerikan autoja.

  Kyllähän noita paikkoja on. Muistan kun isän kanssa käytiin eräällä paikalla minkä hän tiesi. Sanoi että autot oli olleet siellä jo 70-luvun alussa. Paikka oli ollut silloin peltoa, kun me käytiin paikka oli pikemminkin metsä. autoja oli isän mukaan sellainen 20 kpl kaikkiaan, emme sitten lähteneet sen lähemmin tutkimaan kun paikka oli asuttu ja talo oli aika lähellä autoja, lähes pihapiirissä, joten ei oikein marjastus tekosyyllä viitsi lähteä vaeltelemaan metsikköön. Joku 96 Saab oli ihan tien vieressä, Kuplia, joku junakeula ja Fordin paku siellä näkyi tielle. Hieno paikka, autot oli hajallaan siellä täällä keskellä melkoista lepikkoa. Paikka oli ihan muutama sata metriä "ns isohkosta tiestä".
   
  Muokattu: 21.6.2022
  Kustom STW ja MJF tykkäävät tästä.
 18. Tämä Hesarin kuva sopii otsikkoon:

  [​IMG]
   
  kad_boost tykkää tästä.
 19. kad_boost

  kad_boost Gearhead

  No nyt! Asiallinen herra.
   
 20. perkele

  perkele Gearhead

  eikai tämä ollut siinä tampereen motarin kupeessa oikealla hesastapäin tullessa?
   

Kerro tästä muillekin!