Suomalaiset leffa-autot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 1purehell, 8.5.2003.

  1. Lassi

    Lassi Gearhead

    Rossossa muistaakseni se yks äijä ajoi Suzuki Pv:llä.

    Itekkin muistan jotenkin tuon auton mutta siitä on niin kauan kun näin niin mitään en sano varmaksi.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Muistaako kukaan uunossa(?) warren joka oli tehty yhdistämällä kaksi nokkaa. autossa kääntyi kaikki pyörät ja moottori oli edessä että takana.
     
  3. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Huh huh... se häjyjen Chevy taitaakin olla tässä ihan kotinurkilla. Pitää tulla kahtoon Ihanien naisten Galaxieta,jos se kerta Seinäjoen näyttelyssä on. Mikä sen leffan nimi oli missä se laikka-avo Caddy oli? Näkyi alkukeväästä kakkosella. Auto oli tummanpunainen ja sai rankkaa kyytiä.. Ja missä se auto on nyt? Toivottavasti ei missään vessan takana maatumassa...
     
  4. Sumu

    Sumu Gearhead

    Väittäisin sitä Dodgea Polaraksi...
     
  5. Sumu

    Sumu Gearhead

    Tulipa mieleen että faijalla oli aikoinaan Speden leffassa käytetty PV-Volvo joka kipattiin jossain kohdassa. Oli kuulemma hieman runko saanut siipeensä mutta hyvin pelasi...
     
  6. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    '

    Eiköhää se leffa ollut nimeltään "Rumble".

    P.S. Kattoko joku alkuviikosta jonkun islantilaisen (!) elokuvan? Siin oli kuulemma ollut ihan asiallista `50`s ajokalustoa(!?)
     
  7. Sumu

    Sumu Gearhead

    Jep! Mä kattelin. Jotain 58 plymouttia näytti olevan ainakin.
     
  8. bbford

    bbford Gearhead

    Ikävä kyllä se on vielä pajalla työn alla,rakenteluaika on mennyt näyttelyn järkkäämiseen aika täysin.Ehkä syksymmällä liikkuu.
     
  9. nakke

    nakke 3rd gear

    Katsastuksen upean mahtava Dodge oli Dart Seneca, vm. 1961. Käyntiäänistä päätellen mottina oli kutonen. Auto esiintyi leffassa AB-425 kilvillä. Missä mahtaa kyseinen yksilö majailla nykyään? Niin nostalgista kaljaasia ei ihan heti toista löydy...
     
  10. fisu

    fisu Gearhead

    menikös se loota /6 furyyn ? :wink:
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Muistaako kukaan Automania nimistä pätkää?
    -65 Chevy 2 , onko elossa?
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Uuno Turhapuro Lottovoittajassa kauppaneuvos tuura paukuttaa 70-luvun alun lincciä paskaksi lekalla =P
     
  13. Polara-73

    Polara-73 Gearhead

    Missäs mahtaa nykyään olla kaurismäen arvottomissa ollut valkoinen 64:nen parisienne NC-97?
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Se oli '65 Ford Galaxie, jonka kattoa Turhapurossa hakattiin. Jos oikein muistan, niin se auto vaihtui lennossa kuvausten aikana valmiiksi vaurioituneeseen yksilöön.

    En muista leffan nimeä, mutta noin vuoden 69 Spede-leffassa Vesku unohtaa laittaa hiekkakuopan reunalla kässärin päälle johtajan autosta ja '56 Ford Country Sedan putoaa syvään hiekkakuopan rotkoon ja romux..
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hämärä muistikuva nassikka vuosilta, tv-sarja Lunta omenapuun kukissa tai jotain sinne päin ? Siinä eräässä jaksossa perheen poika osti jenkki projektin, jota kalkkis faija siinä sitten ihmetteli. Sarja tuli joskus `70-`80 luvun vaihteessa ja oli oman aikansa salkkarit tai jotain , meikäläinen oli about 10-v. Ja mitä Katsastukseen tulee, niin se on todellinen KULTTI ELOKUVA ! Sitä tuli aikoinaan katseltua erään kaverin tykönä aina kun otettiin kuppia, jostain syystä emäntäväki ei hankkinut ymmärtää meidän kulttuurin janoamme suopein mielin...
     
  16. Minttu

    Minttu 1st gear

    Tämä on aika löysästi yhteydessä elokuviin, mutta isällä oli aikoinaan Buick skylark wildcat 455, josta arvatenki oon kuullu jutun tai pari..:smile: Sitä oli käytetty 70-luvulla Pukumiehen mainoksessa, jonka viimein satuin näkemään v 2002, elokuvateatterissa..hetken kesti enneku sytytti, mikä auto siitä lähti perä maata viistäen Oulunsalon lentokentällä kiihdyttään kyydissä kolme Pukumiehen edullisiin ja tyylikkäisiin pukuihin sonnustautunutta herrasmiestä ja epäilemättä kuski jonka suu on ollu pikkusen niskantakaa kiinni ku linnunpojalla..:wink:
     
  17. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

     
  18. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    Olikos "Bensaa suonissa" elokuvan tytöllä Javelin? Missähän sekin nykyään on?
     
  19. Otto

    Otto Gearhead

    Se punanen laikka-avo Cadillac Rumble-leffassa on/oli Pontiacin 400cid koneella... Leffasta ja autosta on kuva ja pari rivia tekstiä muistaakseni 2002 loppukesällä ilmestyneessä Mobilistissa.
    Häjyissä oli 64 laikka-avo, siitä oli joskus juttua Like-uutiset nimisessä ilmaisjakelu lehdessä, putket päätty ennen etupenkkiä, fillarit tosi pienet, tihee perä, kävi jollain viidellä pytyllä, kauhee meteli ku ajoi 80 km/h... Sen verran siitä jutusta muistan... Samassa jutussa mainittiin myös ett se kummeli-aspen oli melkein syttyny palamaan kun ajoivat kuvauspaikalle... Uuno maalla-leffassa oli se mersu-vw viritys, näin siitä mielestäni myynti-ilmotuksen pari vuotta sit... Mut kuka sen on mahtanut rakentaa siihen kuosiin..?
     
  20. impala67

    impala67 Double Gearhead

    rossossa syrjän martti hakee romiksesta 69-71 chrysler newportin, ilmeisesti 383+manuaali(???), lähinnä vaihdekepin vaihtelevista asennoista päätellen...
    olen muuten nähnyt tuon auton stadi cruisingissa joskus 90-luvun puolivälin jälkeen, oli hienossa kunnossa, mm.uusi maali. mikäs sen rekkari oli?
     

Kerro tästä muillekin!