Suomen nopeimmat katuautot 1/4-maililla

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja JariV, 15.8.2013.

 1. challenger500

  challenger500 Gearhead

  Tah, no eiko ne oo jokainen katuautoja joilla kadulla ajetaan, menee se mutkaan vitun lujaa tai todella hitaasti, mika ero?
  emmaa kyl ymmarra, jos toi sick secong Camarokaan ei ole katuauto, hyvinhan se nayttaa traileriakin vetelevan. Sehan on sitten kuskista kiinni haluuko ajaa sateella, mutkissa vaiko haiweita, vai?
  Kuinkahan mahtais tollasen natsimuskelin kayda jos silla heitetaan se 300 tiskiin ja vedetaan mukkelimakkelis muutaman kerran, mul on sellanen kutina, etta tosta Camarosta tulee ulos vahaisemmin vaurioin- siis kuski? eikohan se putkirunko siis ole ihan suht turvallinen katuvarustekin, mutta eihan se toki suomalaisen katsastusinssin, tai liikenneministerion ammattilaisten vaatimuksia tayta.. siellahan se korkein tietous kaikessa on, etenkin noissa turvallisuusaspekteissa. Kumma kun ruottissa saa myos ajaa noilla nopeemmilla konttorille, net on varmaan virkamiehet siella niin tyhmaa vakea.. eli siis ammattitaidotonta.
   
 2. Blower Camino

  Blower Camino Gearhead

  4. Moottorin vaihtoa ei saa suorittaa, jos auton omamassan suhde moottorin nettotehoon muutoksen jälkeen on pienempi kuin 7 kg/kW

  Mottiahan ei olla vaihtamassa jos veyroniin pistää 20% lisää vetoja. Eli näkisin että ei tämä pykälä ole kiusaamassa kun moottoria ei vaihdeta. ainoastaan tehoa nostetaan 20% mallisarjan tehokkammaista vertailumoottorista niin ei tuo 7kg/kw käsittääkseni sillon ole pätevä..eriasia ois sit jos sinne vaihdettas vallan toinen moottori ?
   
 3. J.Käkriäinen

  J.Käkriäinen 1st gear

  Toi on putkirunko + jotain muuta. Vyöt paskat.
   
 4. Jza

  Jza Gearhead

  ^Kummallako vedät 300 taulussa mieluummin pihalle pöpelikköön. R8:lla vai promodilla? On toi Audikin varmaan ihan kiva laitos, eipä siinä mitään. Ei vaan kulje mihinkään paikaltaan :rotfl:
   
 5. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Toi 7kg/Kw on AINA voimassa henkilö- ja pakettiautoissa. Poislukien tehdasvalmisteiset pelit.

  Mutta ei tää edelleenkään ole ongelma.

  Ajoneuvo voidaan katsastaa tieliikenteeseen pienemmällä teholla joka menee hyväksyttävästi pykälien sisään ja sitten suljetulla alueella voidaan käyttää moottorin huipputehoa.
   
  MadMike tykkää tästä.
 6. JariV

  JariV 2nd gear

  Kas kun joku muisti ton "Laurin Eskortin". Oikeesti se auto kuului Laurin mekatsulle Tompalle jolla auto on edelleenkin tallessa siinä asussa missä se esiintyi silloin 90-luvulla. Tunsin aikoinaan kummatkin hyvin, Lauria en oo nähnyt vuosikymmeneen mutta Tompan viime vuonna.
   
 7. ata

  ata Gearhead

  Tuo 7kg/kW-sääntö sinänsä on mietityttänyt, että miten se lasketaan (oliko se auton omamassasta vai kokonaismassasta) ja jos on omamassasta niin esimerkiksi jo omassa käyttiksessä vakion LS1:n kanssa on alle 7 kg/kW ja silti automallin vertailumalli on LS2:lla varustettu malli jolla samaa autoa on tehty tehtaalla jossa on alle 6 kg/kW. Silti voisi kuvitella että tuon pienitehoisemman version voisi päivittää saman automallin tehdastekoisen tehokkaamman mallin tehoiseksi, vaikka tehoa on jo pienempitehoisessa versiossa enemmän kuin 7 kg sääntö määräisi...

  Saisiko siis 350 hp LS1:n joko vaihtaa 400 hp LS2:ksi tai virittää samantehoiseksi kuin tuo 400 hp tehdastekoinen versio samasta automallista? Vai saisiko se olla 400 hp+20% tms. Vai ei... vai pitääkö pidättäytyä otteessa olevissa tehoissa, jotka jo nekin menevät siis yli tuosta 7 kg sännöstä jo nyt...

  Jenkeistä saisi ostaa siellä hyväksyttyjä bolt-on-remmiahdinsarjoja meinaan... :)
   
 8. J.Käkriäinen

  J.Käkriäinen 1st gear

  Mistä vitun audistista sä höpiset?
   
 9. J.Käkriäinen

  J.Käkriäinen 1st gear

  En kummallakaan. Ei mun tavoitteena ole vetää pöpelikköön. Ei autonsuunnittelu voi lähteä siitä, että millä muodolla on parasta vetää pöpelikköön, tai voi, mutta silleen ei suunnitella nopeimpia autoja, vaan vellihousuautoja.
   
 10. hzemax

  hzemax Gearhead

  Prostockit kadulle, moottoritielle vapaa nopeus, verot alas ja kaikille duunia. Valitkaa mut diktaatoriks ni täältä pesee :)
   
  MadMike tykkää tästä.
 11. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  7kg sääntö on auton omasta massasta joka on tyyppikilvessä. Moottorin teho taas nettoteho jos tehdasvalmisteinen motti.

  Me muuettiin '71 BBC Camaro, mallisarjan tehokkain plus 20% = +500hv?

  No ei, vaan omamassa / 7 = jotain 340hv, ja sillä oli mentävä.

  Kuten kirjoitin poikkeuksena ovat tehtaitten tekemät sportit/ superautot. Ne alittavat 7kg säännön mut niitä ei saa laillisesti virittää.

  Mut esim. nykyinen Suomen 1 mile ennätys Corvette on täysin laillinen, kunhan kadulla ja katsastuksessa tehot on tiputettu sallitulle tasolle. En ymmärrä miksi pelätään et ei voi tulla kisoihin tai ajaa siellä/ täällä jos joku näkee..
   
 12. Jza

  Jza Gearhead

  Sori, meni toi pitsalapio sekaisin audin kanssa, kun nopsaan tuon videon vilkaisin monen muun ohella samasta testistä.
   
 13. Jza

  Jza Gearhead

  Top Gearissa niitä kutsutaan Volvoiksi.
   
  MadMike tykkää tästä.
 14. C5_Z06

  C5_Z06 Gearhead

  Nykyisten katuautoryhmien rinnallehan voisi perustaa 7 kg/kW -luokan. Toki vain rakennetuille autoille; vakiot diskattaisiin. Määräaikaiskatsastus pakollinen, tietty. Ja kisaaminen vain "oikeilla" katurenkailla, eli sakkorenkaita ja katusliksejä ei sallittaisi.

  Lisäksi pakolliset nettijatkot joka kisan jälkeen sekä lajittelun että kisan kahdeksan nopeimman toimesta. Samassa ketjussa voisivat epäilijät arvuutella autojen laillisuutta. Ja vähintäänkin kerran kuukaudessa ajamalla Oulun tai Rovaniemen cruisingiin, muuten seurauksena ajokielto seuraaviin kisoihin ja mahdollisesti myös edellisen kisan diskaus.

  Kerrankin ruåttalaiset olisivat kateudesta vihreinä. Tai jotain.
   
 15. cuda69

  cuda69 Gearhead

  Hieno idea :)
   
 16. gremlin

  gremlin Gearhead

  Voi vittu mita horinaa taalla oikeen on, taa vetaa pikkuhiljaa vertoja sille auto vs. moottoripyora sekoilulle!
   
 17. C-barge

  C-barge Gearhead

  Tai Susuki vs moottoripyörä keskustelulle.
   
  MadMike tykkää tästä.
 18. DS 325

  DS 325 Gearhead

  En jaksa lukea koko ketjua läpi, mutta pari kesää sitten tuli ajettua sellaisenaan katsastetulla Valiantilla 440sellä, jossa 4.500 akseli, 12:1 puristussuhde, mekaaninen rullanokka ja RPM kannet 10.48 /210kmh Street radialeilla, 3,23 välityksellä ja pumppubensalla. En tiedä onko toi yleisesti ajateltuna nopea aika, mutta todennäköisesti ainakaan radiaaleilla ei pajoa kovempaa ole ajettu. :D

  Tollanen: [​IMG]

  C-barge voi kertoa autosta lisää...
   
 19. JnZm

  JnZm Gearhead

  Eiköhän se alumiinimonokokkikin ole ihan turvallinen varuste.

  Alumiinimonokokin kolariturvallisuutta Range Roverissa
  Ja monokokin turvallisuudesta (hiilikuitu tosin) siinä 300kph vauhdissa
   

Kerro tästä muillekin!