Suomessa kromaamisen vaikeus osa 2 !!!!!!!!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja BRC1, 7.5.2006.

  1. niklas_

    niklas_ 1st gear

    onko ruotsissa muita hyviä paikkoja ku backmans sliperi? (siellä eivät tee ainakaan vuoteen. liikaa hommia kuulemma)

    haluan kuparin alle ja viimeisen päälle oleva puskuri.
     
  2. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Muistankohan oikein että KUSTOM -äijät olis käyttäneet tätä paikkaa.
    http://kromteknik.se
     
  3. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Paras keino on oikaista lommo hydrauliprässillä. Tee puusta lommoa reilusti suurempi sapluuna, tai tee useita koska puiset pamahtelee rikki.
    tees sitten myös sisäpuolelle sapluunoita.
    sitten vain yksi kaveri pitelee puskuria ja präsillä painetaan sisäpuolelta (sapluunat välissä) lommoa tulosuuntaansa takaisin. Näin minä aikanin sain yhden Chryslerin puskurin syvän lommon suoraksi tekemästtä uusia pienempiä lommoja, myös kromi säilyi hyvin, tosin siihen jäi pienet rypyt.
     
  4. kelloooppeli

    kelloooppeli 1st gear

    Onko kellään kokemusta Loimaan kromauksesta.Pyysin jonkinmoista hinta arviota puskureiden kromaamisesta ja sain vastauksen ,että soita Timolle!
    Ennenkuin alan soittelemaan sinne niin kertokaa kokemuksia kyseisestä firmasta,ettei mun turhaa tarvi häiritä heitä turhaan.
     
  5. Kosmonaut

    Kosmonaut 1st gear

    Kesällä piti jotain selvitä mutta ei siellä taida enää rantakelit olla. Menee räntäkelien puolelle.... :odroll: Mutta asiaan. Jonkinlaiset mahdollisuudet olis nyt sitten kromaukseen. Meillä onnistuu vanhan kromin irtikeitto, jonkinasteinen loppukiillotus ja tietty kromaus (kupari/nikkeli/kromi). Ja toistaiseksi pysytään vain teräksessä. Muiden pohjamateriaalien kanssa on omat temppunsa. Paikkauksiin ja oikomisiin ei ole resursseja. Kohtuullisista aihioista saadaan kohtuullinen lopputulos. Eli jos itse pystyy tekemään hyvät pohjatyöt, aina parempi. Pintakäsittely me hoidetaa parhaan kykymme mukaan mutta itse tehdyille pohjatöille emme tietenkään takuuta anna. Moni virhe paljastuu vasta kun kromi on päällä. Jos on kiinnostusta yv:nä vois nyt sitten laittaa mitä olis tulossa, millä aikataululla, mitä tarviis tehdä (vois ottaa kuvia selvennykseksi) ja katotaan sitte mihin hintaan me saadaan homma hoidettua. Vois kuvitella että puskurin pelkkä kromaus saadaan tehtyä 300-450 eurolla riippuen puskurin koosta. Jos jollakin olis valmiiksi kiillotetut puskurit pintaa odottelemassa niin saatais jotain heti työn alle... Hirveän suuria määriä tai nopealla tahdilla ei tietenkään pystytä hoitamaan koska hommaa tehdään omalla ajalla. Näillä mennään...
     
  6. kelloooppeli

    kelloooppeli 1st gear

    Kuulostaa erittäin lupaavalta.Ei näköjäänkannata Jenkkilästä tilata puskureita.
    Impalaan saa toki puskureita 260$ /kpl.,mutta kun kysymyksessä on oldssi niin ainut vaihtoehto on löytää hyväkromiset vanhat tai kromauttaa vanhat.
    Ensi viikonloppuna käyn irroittamassa puskuri oldssista ja katson mitä niille täytyy tehdä,Tällä hetkellä puskurit on maalattu, enkä tiedä mitä maalin alta tulee vastaan.Puskurireista pitää tietysti saada vahat kromit pois,joten ilmoittelen itsestäni siinä vaiheessa.Tai voit tietysti pistää yveenä osoitteen mihin ne voi lähettää...
     
  7. Kosmonaut

    Kosmonaut 1st gear

    Varsinkin vanhoista maalatuista puskureista saattaa löytyä ikäviä yllätyksiä. Sillä jos pohjaan on päässyt muodostumaan pahoja ruoste "reikiä" niitä on vaikea hioa näkymättömiin. Kromihan ei virheitä peitä vaan tuo pienimmätkin naarmut esille.
     
  8. DX

    DX Double Gearhead

    Hienoa, täytyypi alkaa nyhertää tota omaa puskuria, vanhat kromit saan luultavasti täällä kotokaupungissa poistatettua.
    Toinenkin puskin sitten myöh.

    Vielä tämmöstä kysäsen kunnen tiedä tiedänkö, siis muista. :lol:
    Käykö pienten syöpymien täyttöön jokin muu metalli kuin teräs, esim hopea, fosforikupari, messinki tai alumiinijuote, elikkäs mihis kaikkeen kupari suostuu tarttumaan?

    Tällä vaan jaakaan sitä että täytösjuottamisella ei perusaineeseen muodostuisi kraaterireunaa täytöksen ympärille joten perusainetta(puskuria) ei olisi tarve ohentaa hionnalla niin paljoa.
     
  9. KALE

    KALE Gearhead

    Hienoa että rupee saamaan kromausta kohtuuhintaan. Miekin laitan
    sulle jotain askartelemista tossa vuodenvaihteen jälkeen.
    Kunhan saan hahmotettua mitkä kromataan ja mikä maalataan.
    Otan sitten yhteyden yv:llä kunhan se aika koittaa :D
     
  10. BRC1

    BRC1 Gearhead


    No olisi todella jos tämä raina olisi saanut jonkun yrittäjän heräämään harrastajien tarpeita varten. Pistäkää kuvia ja tietoa miten homma etenee. Eikö ole ihan älytöntä työntää sinne ruotsiin sitä rahaa töistä minkä joku varmasti osaa halutessaan tehdä myös täällä!!!
     
  11. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Tonhan osaa tehdä täällä kuka tahansa, vaikka himassaan kun rakentaa siihen vehkeet. Mut ei tota halua tehdä kukaan; sossusta saa rahaa ja niillä voi maksaa jollekin toiselle (jos se joku toinen löytyy); ei tarvi ite liata käsiään eikä hegitellä myrkkyhuuruja. Vika on siinä, ettei suomessa tarvitse tehdä töitä pärjätäkseen, ja meillä on vielä liian vähän mutukkeja ja muuta "roskasakkia" jotka olis jollain lailla kiinnostuneita työn tekemisestä.
     
  12. Kosmonaut

    Kosmonaut 1st gear

    Sen jälkeen kun kromikylvyn vaarallisuusluokituksia kiristettiin niin se varmasti vähensi intoa pienen kromaamon perustamiseen. Ja varmaan herrat viisaudessaan kohta kieltää koko homman... Nyt talven mittaan olisi kuulemma paremmin aikaa tehdä näitä hommia. Keväällä alkaa taas hirmuinen kiire kun jokainen kiesi pitäisi saada kiiltämään. :)
     
  13. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    kovasti harmittaa homman vaikeus.. Ei tuohon mun kiesiin sitä puskuria taida löytyä... viimeksi tarjottiin huonokuntoista 300e hintaan. mitä mädällä kun on jo, ja kromikylpykin on "mahdotonta".
    Maalasin vanhaa, ikävä kyllä. Pakkokeino. :cry:
     
  14. RB-440

    RB-440 1st gear

    Sulle vois sopia tämä Alasalmen systeemi:

    http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic ... forum=7&19

    Ei ole ilmaista väriä, laskettiin yhdessä, että B-kori moparin puskuri tulee halvemmaksi tilattuna Ameriikan ihmemaasta, mutta jos sulle ei mistään saa puskuria, niin tolla lailla vois saada fiinin pinnan ja paikat voi tehdä kuten peltiin tehdään.
     
  15. mercakungen

    mercakungen Gearhead

    Moi,

    Tuliko YV perille?

    Matti Äyräväinen







    Jos on kiinnostusta yv:nä vois nyt sitten laittaa mitä olis tulossa, millä aikataululla, mitä tarviis tehdä (vois ottaa kuvia selvennykseksi) ja katotaan sitte mihin hintaan me saadaan homma hoidettua. Vois kuvitella että puskurin pelkkä kromaus saadaan tehtyä 300-450 eurolla riippuen puskurin koosta. Jos jollakin olis valmiiksi kiillotetut puskurit pintaa odottelemassa niin saatais jotain heti työn alle... Hirveän suuria määriä tai nopealla tahdilla ei tietenkään pystytä hoitamaan koska hommaa tehdään omalla ajalla. Näillä mennään...[/quote]
     
  16. TTA

    TTA 1st gear

    Vieläkö alasalmi tekee tuota? En vaan löytänyt kotisivuilta mitään siihen liittyvää. Olis pari listanpätkää johon homma sopis hyvin...
     
  17. Elevator

    Elevator 1st gear

    Juuri tänään soitin alasalmelle, soitinpa pari muutakin puhelua. Tällähetkellä näiden tietojen mukaan tuota työtä ei suorita kukaan. Uuden sukupolven laitteita on tasan yhdet suomessa ja niillä ajetaan vasta testiä. Ainakin näin minulle on kerrottu. Vuoden 2008 alussa on mahdollista että työtä suoritetaan, lupasin olla asiasta yhteydessä silloin. Voin laittaa tietoa sitten tännekkin.

    Muuten mitä tulee nimim. Kosmonautin touhuun niin voin suositella. Mun kaikki kromaustyöt on tehty noiden jamppojen käsissä. Pohjia en aina viitsi mainostaa, ne kun tulee tehtyä itse:D Mutta itsessään kromaus operaationa onnnistuu kuten kuuluukin, suurella sydämmellä:)
     
  18. Kosmonaut

    Kosmonaut 1st gear


    En tiedä pitikö minulle jotain yv:tä tulla mutta eipä ole vielä näkyny. Töitä odotellessa ja peukaloita pyöritellessä... :)
     
  19. Buick 53

    Buick 53 Gearhead

    En tiedä pitikö minulle jotain yv:tä tulla mutta eipä ole vielä näkyny. Töitä odotellessa ja peukaloita pyöritellessä... :)[/quote]

    Laittaisitko puh.num niin vois soittaa ja tarjota töitä
     
  20. miss duster

    miss duster 1st gear

    kromaamisesta..

    Olen itse huomannut tämän saman penseän palvelun näissä liikkeissä.
    ite vein vanteet ja jotain pikkusälää kromattavaksi niin asenteesta tuli lähinnä mieleen et vi***ks kuskaat niitä rojujas tänne.
    Ei paljon houkutellu hinnatkaan käymään kyseisessä lafkassa uudestaan.
    Jotain pikkuosia kromattiin ruiskukromimaalilla... näköjään ihan oma taiteenlajinsa sekin.... mielenkiintoinen homma joka onnistu ainaki puolen litran hävikillä :p no nytpä osataan sekin sitten.
    Vaan ei ruiskukromi voita sitä ainoota oikeeta.. käsittely uusittava melkopian.
    Ja halvemmilla maaleilla pinta muuttuu vannehopeaksi lakatessa... sprayt voi unohtaa täysin (eivät sovellu edes pienoismalleihin)
    Mutta jos tietoa asiallisista kromifirmoista joilla on hintalaatu kohdallaan niin ilmoitelkaahan asiasta... tarvetta olis
     

Kerro tästä muillekin!