suorat putket veneeseen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja tommi3, 2.3.2024.

  1. tommi3

    tommi3 1st gear

    en tiiä kuuluuko tää ees tälle osastolle mutta onko kellään kokemuksia y-haaralla peräpeilistä läpi vietyjä suoria putkia, niin että pakokaasut menee samalla kuitenkin potkurinkin läpi.. venttiilillä olevia joo saa mutta jos tekasen itse pelkät y-haarat tulisko vähän maltillisemmat äänet kun jäis se potkurin kanavakin sinne. aivan suorat jos heittää niin pihassa pelkkää moottoria kun huuatin viemäriputkilla niin oli kyllä sen verran kovat soundit että ei välttämättä mökkiläiset tykkää. vähän kuitenkin sais niitä ääniä kuulua :)
     
  2. hantta

    hantta Double Gearhead

    Kyllä se pakokaasu ja möly menee ulos helpointa reittiä, eli kun vastassa on vetolaitteen kanavat ja veden vastus, niin pääsääntöisesti kaikki kaasu tulee peräpeilistä, ja toinen asia, jäähdytysvesi menee kaikki suoraan, ja se osa pakokaasusta, joka menee vetolaitteeseen on ilman vettä ja kuumenee ihan pirusti.
     
  3. tommi3

    tommi3 1st gear

    no näinhän se on. captain call sarjoissahan venttiili sulkee perseestä menevän putken tarvittaessa ja auki ollessa myös potkurin läpi kulkeva reitti on auki. kuumeneekohan tosissaan alapuolen reitti auki ollessa... jonkun verran sitä vettä siellä kuitenkin pöllyää. noissa ilman venttiileitä olevissa sarjoissa on idea et voi laittaa huoletta mieleiset äänenvaimentajat kun paine kasvaa niin alkaa työntämään myös sieltä alakautta. mutta eihän semmosia perkele viiti laittaa jos lämmöt alkaa tosiaan alapäässä nousemaan..
     
  4. hantta

    hantta Double Gearhead

    Tehtiin tuollainen viritys joskus viimevuosituhannella piristettyyn pikkulohkoon, ja siinä kärventyi jotain vetolaitteenstefoista tai tiivisteistä, en muista tarkkaan enää.
     
  5. tommi3

    tommi3 1st gear

    tuo oli hyvä tieto kiitoksia, enpähän sit ala väsäämään sellasia ollenkaan.
     
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    Jos on tekemisen puutetta, ja veneen takakulmissa on tilaa, niin kannattaisi harkita Pachanka-tyyppisiä pönttöjä, joilla saa mukavan murinan aikaiseksi.
     
  7. hantta

    hantta Double Gearhead

     
  8. nimat-13

    nimat-13 Gearhead

    Mulla oli vene yli 30 v sitten jossa oli suorat rst putket peräpeilin läpitte,ei pystynyt ajaan sattu korviin niin paljon.Piti laittaa vaimennus niin jotenkin kesti sen äänen.Ja jäähdytysvesi meni putkiin kummissakin versioissa.Muistelen et vaimennus tiputti pikkasen maksimikierroksia.
     
    janihei tykkää tästä.
  9. MadMike

    MadMike Gearhead

    vauhdissa se potkuri putki kylläkin muodostaa myös alipaineen eli menee sitäkin kautta pakokaasuja ulos...ellei potkuri ole liukupinnassa.
     
  10. MadMike

    MadMike Gearhead

    ei kannata..lopeta jo noi horinat jostain perusvessoista, itsellä on tuplaseinäiset suorat Stellingsit kisarännit loppuun asti, toki moiset maksoikin melkein 20th egeä...ja on ollut Turun saariston kovin möykkääjä jo vuosia....
     
  11. MadMike

    MadMike Gearhead

    aja lujempaa niin ei kuulu ainakaan mulla muutakuin tuuli ja blowerin vingunta
     
  12. MadMike

    MadMike Gearhead

    nää ei tiputa yhtään...https://www.youtube.com/shorts/OkfJBltcDk8
     
  13. marko84

    marko84 2nd gear

    Höpöhöpö juttuja et sulais jokku stefat silent choicella. Itellä ollu jo vuosia eikä mitään ongelmia ole ollu.
    Kyllä se vesi siittä y-haarasta alaskin valuu vaikka läpät olis auki.
    Jos vesipumppu ja muutenki jäähdytysjäejestelmä kunnossa ni mitää ongelmia ei ole.
     
  14. hantta

    hantta Double Gearhead

    Joo, noiden itsetehtyjen haarojen jälkeen asennettiin silent choiset, ja sitten toimi.
     
  15. janihei

    janihei Gearhead

    Kyllä tällainen suunnittelemasi systeemi on ihan toimiva ratkaisu, ja ollut itsellänikin käytössä. Teet vaan nuo y-haarat ja kuristat perälaudan läpi menevän äänen haluamallesi tasolle. Mulla oli perälaudan läpivienneissä itse tehdyt hardin marinen slip in vaimentimien kopiot, saundi oli mukavan pehmeä ilman terävää säröä.
     
    hantta tykkää tästä.
  16. janihei

    janihei Gearhead

  17. hantta

    hantta Double Gearhead

    Saattoi vaikutusta olla myös sillä, että mainitsemani laite oli 407hp pikkulohko, jännää oli kuitenkin se, että vetolaitteen lämpöongelmat helpottivat tehdastekoisilla läpillä.Ja se, että jos haluaa vähentää ääniä mökkirannalla, ei tuosta ole paljon iloa, ropelin läpi alkaa tulla alipaineita vasta vauhdissa, jolloin kaasua ja ääniä alkaa mennä alas, mutta sitten on jo naapurit kaukana
     
  18. janihei

    janihei Gearhead

    Voi olla että aika on kullannut muistot, mutta mielestäni pachanga on orkkis vaimentimilla hiljaisempi mitä videon vene.
     
  19. tommi3

    tommi3 1st gear

    no perkele tollaset täytyyki väsätä joo. tigillä tullu 17v ammatikseen putkia hitsailtua ni löytyy kyllä tarpeet ja koneet :) ja jep se lämpöongelma kyl kuullostaa kummalliselta, jos pumppu on kunnossa ni tuskin sieltä putkistosta kuivaa kohtaa löytää....
     
  20. janihei

    janihei Gearhead

Kerro tästä muillekin!