Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

 1. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Koreita kaluja unknown, mutta melkeimpä poistaisin noi kuvat kun pitkä kyntiset kattelee nettiä nykysellään tai ainakin kannattaa pitää huolta ettei vehkeiden osoitetta löydy liian helposti
   
 2. unknown

  unknown 3rd gear

  Heh...
  Pitkäkyntisille terveisiä; Käykää salilla ensin, sillä kun kaappaa kassillisen noita mukaan, niin se painaa niin paljon, että aika monelta jää keikka siihen.
   
 3. Kine

  Kine 3rd gear

  Oikein työkalupornoa täällä. On siinä loppuelämäks hommaa ajaa nuo loppuun. Toisaalta jos ajattelee että kuinka montaa vesipumppupihtiä tarvihtoo kerralla... Jos joku maksaa hyvin, niin eikö osa kannata tosiaan laittaa lihoiks? Ei minua sinällään häiritse, hieno kokoelma kyllä. Ja erittäin käyttökelpoinen varmasti.

  Minullakin on tommonen pitkä nivelvarsi 1/2" vihreellä muovikahvalla. Muovi on tosiaan rikki. Ja Bahcon 22mm lenkki meni taannoin mutkalle mersun alla äheltäessä, vajaa metri oli jatkoa. Pultti ei kyllä pyörähtäny, mutta hyvin tuo itse lenkki kesti muuten. Ammattikoulun käytössä olleita entisessä elämässä, mutta menee vielä mulla ihan täysin.

  Veikkaisin kyllä että jos hupparinarkkari tulee tallilta ettimään työkaluja, se nappaa mieluummin jonkun valmiin salkun matkaan. Ei ne saata ymmärtää vanhojen hyvien kilujen päälle.
   
 4. onre

  onre 3rd gear

  On se mörköjen pelkääminenkin yksi harrastus.
   
 5. nuc-64

  nuc-64 3rd gear

  Miten on Unknown, ovatko nuo työkalut hankittu vain kokoelmamielessä, vai teetkö noilla oikeasti työtäkin? Maailmallahan on ilmeisesti jonkin verran työkaluharrastajia, jotka vain keräävät työkaluja, mutta eivät ikinä käytä niitä. Itse voin tunnustautua jonkinlaiseksi työkalujen keräilijäksi, mutta lähinnä siinä mielessä, että hankin laatumerkkien työkaluja, mutta oikeastaan kaikki on käytettäväksi tarkoitettu, avaimia on ehkä muutamia kokoja hiukan runsaasti, mutta kuluvat nuo käytössäkin. Itse olen hankkinut työkaluista suurimman osan käytettynä ja jo hävinneitäkin merkkejä on joukossa, aika paljon esim. Belzeriä ja Dowidatia.
  Ps. itselleni kulkeutui muutamia noita Bahcon BA kokoisia hylsyjä kirpparilta vanhan 60-luvun Bahcon laatikon mukana, jossa oli sekalaista hylsytavaraa, missä noita BA kokoja oikein on ollut käytössä, itse en ainakaan ole löytänyt niille käyttöä?
   
 6. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Ite tiedän yhen kaverin jonka kavereilta saa tilaamalla tavaraa, kun tietää osoitteen missä tuote sijaitsee
  Ja saattaa olla et omissakin tutuissa on väkeä jotka tilaustyöntä hakee vaikka tollasen bahcon lenkki sarjan ja ilman takuu kuittia :odroll:


  Ainakin virolaiset harrastaa sellaista autokauppaa, et autosta on myynti ilmoitus liikkeen seinällä ja sijainti esim. helsinki, ostat auton ja se tulee parissa päivässä tallinnaan
  Joku suomalainen oli omansa huomannut kun teippaukset kyljissä oli paljastanut, ihmetteli, et erikoista kun heiän auto on virossa myynnissä vaikka seisoo kotona tallissa


  Muutamalta offarilta maastureita käytetty keikalla ja kuulemma osanneet hakea niitä syrjäisemmästäkin paikasta
   
 7. unknown

  unknown 3rd gear

  Myönnän, että työkaluja on ostettu keräilymielessä ja lähes kaikki käytettynä. Tosin työkalujen kerääminen on siitä hauskaa, että niitä voi tosiaan myös käyttää ja myös käytän.
  Enää en osta yleisimpiä kokoja, mutta niitä mitä puuttuu, tulee ostettua.
  Hyvä puoli tässä on, että ikinä ei tarvitse lainata työkaluja keneltäkään ja jos jokin avain ei sovi, niin jostain sarjasta aina löytyy sopivalla kulmalla, jaolla tai pituudella oleva työkalu.

  Dowidat oli tosiaan yksi parhaista työkaluista, tekivät todella siroja ja kestäviä työkaluja.
  Dovidat -nimi tulee niistä Dovidat:in veljeksistä, jotka yhdessä perustivat GEDORE merkin, joka tulee nimesta GEbrüder DOwidat REmscheid, eli "Dowidatin veljekset Remscheidistä"
  Dowidat -merkillä tehtiin kalliita työkaluja ja GEDORE merkillä halvempia, mikä tietenkin johti siihen, että ihmiset osti halvempia ja DOWIDAT -merkki kuoli pois.
  Tässä lähes käyttämätön DOWIDAT hylsysarja:
  [​IMG]
  [​IMG]
  Avaimiakin löytyy...
   
 8. onre

  onre 3rd gear

  Tarinoita aina riittää. "kaverinkaveri", "joku suomalainen" ja "kuulemma" ovat näissä aina ne avainsanat.
   
 9. nuc-64

  nuc-64 3rd gear

  Tosi siron näköinen tuo Dowidatin räikkä, itsellä on sellainen yleisempi "kolhompi" Dowidat räikkä, olisiko tuo kuvan malli aivan viimeisiä Dowidatin malleja? Oon muuten ostanut uutena Dowidatin yksittäisiä hylsyjä työkaluliikkeestä vielä viime vuonna, olivat kuulemma maahantuojan poistoerää :lol:
  Mutta ettei menisi aivan mun ja Unknownin kaksinpuheluksi, niin minkälaisia kokemuksia porukoilla on ulosvetäjistä? Olen yrittänyt haeskella näitäkin laadukkaita käytettyjä, mutta välillä tarvisi nopeasti jotain kokoa tai mallia, mitä ei kotoa löydy. Uudet esim. Kukot on hinnan takia ulottumattomissa, mutta sitten vastaavasti esim. Bilteman malleista tylsyy kierrepultin kärjet ja leuatkin tyssääntyvät :cry: Mitkä olis toimivia, mutta suht' halpoja?
   
 10. onre

  onre 3rd gear

  Mulla on pari Hazet-merkkistä hylsyä ja yksi kiintoavain. Löytyivät eräästä ostetusta autosta. Mitä kamaa nämä ovat? Eivät ne ainakaan vielä ole hajonneet.

  Vissiin '70-lukuinen Bahcon hylsy + kiintoavainsarja löytyy myös. Tästä vain valitettavasti puuttuu pari osaa.
   
 11. unknown

  unknown 3rd gear

  Alunperin British Association -standardia on käytetty kelloissa, mittareissa eli laitteissa mitä ei ole tarkoitettu avattavaksi niille, joilla ei ole kyseisiä työkaluja.
  Veikeitä työkaluja kun "0" on suurin koko ja mitä suurempi luku, sitä pienempi hylsy.
  https://en.wikipedia.org/wiki/British_A ... ew_threads

  50-luvulla saattoi vielä ihan yleistä, että jossain laitteessa saattoi olla withworth pultteja ja muttereita, koska mikään standardi ei ollut lyönyt itseään läpi sillä tavalla ja jos jotain tehtiin esimerkiksi Britaniassa, kuten vaikka ompelukonetta, niin omalla standardilla sitä kuitenkin tuli ulos.
   
 12. OpaS

  OpaS Gearhead

  Mä olen ostanut Toolsilta pari Bahcon ulosvetäjää. Melko kukkomaisia. Hinnasta on ainoastaan semmoinen mielikuva, että olis ollut siedettävä, mutta sillon 2012 oli ittellä vähän enempi liikevaihtoa kun kävin alihankintana puimureita kasaamassa.

  Kyllä niitä varkaitakin on olemassa. Joskus vuosi sitten rupesin järkeilemään, että on työkaluvaunun yks laatikko kovin tyhjä? Totesin että ei löydy mistään IR 3/4" mutterimopoa, Panasonicin akkupuukkosahaa, Wurthin kuusiokolohylsysarjaa ja mitä niitä nyt olikaan. Ja mäkin kun olin naureskellut että kun pitkäkyntinen kattoo hallin ovelta niin toteaa ettei kannata ruveta tollasta kaatopaikkaa penkomaan.
   
 13. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  eikös nää veljekset riitautuneet ja jakoivat omaisuuden ja tehtaan puoliksi.. eli aluksi toinen teki gedoree toisessa päässä tehdashallia ja toinen dowidattia toisessa päässä.

  -----
  harmittaa kauheesti kun ei ole aikoinaan ymmärtänyt ostella niitä vanhoja työkaluja kirppiksiltä ja huutokaupoista.. silloin kun niissä vielä myytiin tavaraa järkevään tai jopa halpaan hintaan. nykyään hinnat hirvittää niissä paikoissa.
  ------

  joku halvahko työkaluvaunu olisi seuraava "pakko-ostos". täytyy saada noi nykyset romut jotenkin ojennukseen.. eli ilman työkaluja oleva tyhjä kärry siis etsinnässä.

  monta vetolaatikkoa olisi hyvästä. eli 7 tai enemmän. alle metrin korkea ja leveä että mahtuu paikkaansa. eikä sitä paljoakaan rullailtaisi mihinkään paikaltaan.

  miksi muuten tuntuu olevan vaikea löytää kaapistoja joissa olisi esim ylin rivi tehty kahdesta tai kolmesta laatikosta. sille pikkusälälle kuten poranterät tai vaikka voisi laittaa esim 1/4 ja 3/8 hylsyt omaan laatikkoonsa. ainoastaan niissä lisävaruste/päälle laitettavissa pikku kaapeissa on kapeita laatikoita tarjolla. ei näissä omilla jaloillaan seisovissa.

  tai vaihtoehtona vaikka koko laatikosto kapeammilla vetolaatikoilla ja väliseinällä.. se väliseinähän toimisi tukirakenteenakin jota ainakin nuo halvemmat kaipaisivat.

  harmi että tuntuu clas ohlsonin cocraft vaunu jatkuvasti loppu varastosta. ei pääse testaamaan sitä lainkaan. tuntuu nuo kokeilemani parinsadan kärryt olevan aika vempuleita. ja sitten tuntuu jotenkin outo hyppäys olevan hinnoissa.. seuraava taso on noin 500e tyhjille kärryille.
   
 14. unknown

  unknown 3rd gear

  Juurikin näin, mutta myöhemmin taisi tehtaat olla yhdessä ja lopulta Dowidatin työkalut sai gedore logot päälle ja numerosarja mallisarjoissa jatkoi uuden nimen alla.
   
 15. MH

  MH 3rd gear

  armi että tuntuu clas ohlsonin cocraft vaunu jatkuvasti loppu varastosta. ei pääse testaamaan sitä lainkaan. tuntuu nuo kokeilemani parinsadan kärryt olevan aika vempuleita. ja sitten tuntuu jotenkin outo hyppäys olevan hinnoissa.. seuraava taso on noin 500e tyhjille kärryille.

  Oli ainakin pariviikkoa sitten puuvillassa...
   
 16. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Nivelen irroituskukon hommasin Turun työkalutukusta.
  Olivat luopumassa jälleenmyynnistä ja loppuosat lähtee vähän edullisemmin.
   
 17. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  ruhtinaalliset 3 kertaa käynyt puuvillassa tähän mennessä (joka kerta olssonilla myös) joka kerta sama vastaus "ei ole varastossa". netin kautta myös katsellut saldoja.. nollaa näyttänyt joka kerta. keskusvarastokin oli nollilla pitkään. taisi eilen tai tänään tulla sinne vasta.

  olikos se nyt keväällä kun taisivat olla tarjouksessa viimeksi niin en silloinkaan sellaista saanut edes katsotuksi kun kaikki olivat myytyjä silloin kun turun suunnan liikkeissä kävin katsomassa/etsimässä.

  -huono tuuri siis jatkuvasti clasun kanssa-
  -------

  ihmetellyt myös että jos haluaa hyvin kompaktin kokoisella laatikolla olevan räikkäsatsin jossa on paljon kaikkia osia.. niin niitä löytyy vain halpis sarjoista. vähänkään laadukkaamman valmistajan settiä kun katsoo, ei ole vastaavaa edes tarjolla. eli pienikokoista laatikkoa jossa sisällä olisi paikat pitkille sekä lyhyille hylsyille ja vielä torx ja kuusiokolo hylsyille jne.

  esim.. tuo hazetin 16 osainen räikkäsarjan laatikko on 5cm pidempi kuin mannesmannin laatikko.. eli ulkomitoiltaan pienemmässä mannesmannissa sattumalta kun onkin vain(!) 60 osaa sisällä!

  -------
  niin ja hazet on tosiaan yksi euroopan/saksan parhaimmista valmistajista ja jotka tekevät työkalunsa vielä ihan kotimaassaan. kilpailee käsittääkseni samassa sarjassa stahlwillen kanssa. laadukasta saksalaista tavaraa siis.
   
 18. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Noinhan ne edullisissa on, tungetaan kaikkea halpaa ryönää sisälle, jotta näyttäisi halvalle.
   
 19. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Miksei tee yhdistelmää eli ostaa tarvittavat kunnolliset kalut ja sen halvan satsin kippaa sen halvan satsin vaikka paffilaatikkoon
  Sit laittaa ne kalliit siihen halpispakkiin ja vaikka jakaa ne halpis kalut niitten kalliimpien pakkeihin
   
 20. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Ostakaa ebaystä työkalunne laadukkaat,on niistä jälkipolville ehkä sitten hyötyä.Jos osaavat arvostaa. Itse en pistä arvoa arvottomille romuille. Hyvät maksaa mutta köyhän ei ole varaa ostaa paskaa. Pääsette vaan helpommalla kun ostatte heti hyvät, keräten vaikka ajan kanssa. Pari kaljaa vähemmän lähiökuppilassa auttaa pyrkimyksissänne.
   

Kerro tästä muillekin!