Sytytysvirran katkaisija

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja CCZ28, 15.1.2017.

  1. CCZ28

    CCZ28 Gearhead

    Syttyvirran katkaisija, minkä johdon väliin tuo olisi paras laittaa ? (MSD syttylaitteet). pelkällä katkaisijalla vai releen kautta ? ajattelin että saisi tarvittaessa sammumaan viimeistään tuosta jos ei muu auta .:)
     
  2. Teddyboilate

    Teddyboilate 1st gear

    Sieltä lähteepi paksu punainen ja paksu musta mitkä menee akulle ( + ja - ) eikö?
    Niiden lisäksi lähtee oranssi ja musta sytytyspuolalle?
    ja sitten punainen (ohuempi, ei se mikä menee akulle), menisi virtalukkoon?
    Ja valkoinen tyhjänä? (mikä lie "harness", "magnetic pickup" lieneekään joissain laitteissa)

    Näitäkin monia erilaisia, mutta tuo lienee yleisin? o_O

    Jos noin, niin tuo virtalukolle menevä ohuempi punainen lienee yksi vaihtoehto jonka väliin voi vaikka katkaisijan asettaa. semmoinen on/off katkaisin toiminee mainiosti ilman relettäkin.
    En tiedä millainen kytkentä autossasi on, tuon virtalukon johdon varteen kytkimen laittaminen ei aina toimi.
    En tiedä toisaalta miksi ei vaikka oranssinkin varrelle, sehän katkaisisi virran puolalle..

    Varman päälle pelattaessa täysin laitteen mallista ja kytkennöistä riippumatta laitteelta akulle menevän johdon väliin kytkin. Tämä katkaisee kaiken virran laitteesta 100% varmuudella!

    !!Moni neuvoo myös asettamaan kytkimen valkoisen johdon varrelle ja kytkimestä toinen johto maihin. Joissain msd laitteissa tämä valkoinen johto on tarkoitettu juurikin tappokytkimelle.!!

    Jossain kytkennöissä taas akulle menevä punainen on kytketty starttireleeseen ja sitä kautta asenneltu tappokytkin.. Jossain valkoinen suoraa maihin, jossain taas valkoinen on vain teipattu turhuutensa vuoksi....

    Jos en siis osunut oikeaan tuossa kytkennässäsi, kerro toki tarkemmat tiedot syttylaitteista jotta osaan neuvoa paremmin kytkennät. selitin nyt tietääkseni yleisimmän kytkennän. MSD-syttylaitteita on moneen lähtöön ja moneen eri kytkentätapaan.:odroll:
     
  3. CCZ28

    CCZ28 Gearhead

    boxi on 6530 , sen verran tuo sähkö outo asia mulle, (virrankulutuksineen/virtapiikkeineen ja mitä kaikkea sanastoa siellä onkaan..) niin siksi vahvistusta hain katkaisijan sijainnille, kävi mielessä jos sen voi väärään johtoon laittaa ja aiheuttaa syttyongelmia/boxivikaa niin minun tuurilla laitan sen just siihen :D
    [​IMG]
     
  4. T.

    T. 3rd gear

    Ainakaan niihin puolan johtoihin ei kannata laittaa mitään kytkimiä tms, yli 500 volttia on ensiöjännitettä niin ei ole hyvä... Varmaan turvallisin kokeilla siihen virtalukolle menevään herätejohtoon jos jonkin lisäkytkimen haluaa?

    6A/6AL ohjeessa on neuvottu miten saa kytkeä varkaudenestokytkimen / tappokytkimen käyttämättömiin triggerijohtoihin, mutta 6530:n ohjeesta en sellaista löytänyt..? Eikö sitten toimi vai eikö saa tehdä, en tiedä.
     

Kerro tästä muillekin!