Täyttöventtiili vuotaa ilmastoinnista

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Dataviilaaja, 23.7.2019.

 1. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Viime vuonna totesin ilmastoinnin täyttöventtiilin vuotavan. No, eihän siinä muuta, kuin uusi sielu Toyota-kaupasta (Denson ilmastointi) ja kuivain varaosaliikkeestä, ja vaihto ja täyttö. Hyvin pelasi.

  Paitsi että tihkuttaa edelleen, ja pitäisi taas täyttää. Liekö tiivistepinnassa sitten joku vika, mutta onko olemassa jotain systeemiä, jonka voisi ruuvata siihen venttiilin päälle pitämään aineet sisällä? Olen yrittänyt etsiä tuloksetta. Ja tosiaan siis Denson ilmastointi kyseessä.
   
 2. Karpov

  Karpov Gearhead

  Muuntokappale pitäiskö? Kun päälleruuvattavia on just esim r12-r134
   
  mikke88 tykkää tästä.
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

 4. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Venttiili ei ole varsinaisesti putkessa, vaan kompuran päällä olevassa pulikassa, johon putki tulee kiinni. Maksaa hunajata merkkiliikkeestä.
   
 5. Karpov

  Karpov Gearhead

  Entäs ebay tai rokkkiauto mahdollisesti
   
 6. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Lancia Lybra, nimenomaan Euro 3-versio 2-litraisesta bensasta - aika hiljaista on vaihtoehtoisten lähteiden tarjonta. :)

  Kyllähän tuohon tekaisisi tai teettäisi uudenkin venttiilisysteemin, mutta käyttikseen haetaan nyt pienemmän vaivan tietä - ei aleta purkamaan puolta systeemiä tuon takia ihan helpolla. Eli jos sen vuotavan venttiilin päälle olisi saatavilla valmiina joku korkin tapainen, niin sillä mentäisiin, mutta taitaa mennä tekemiseksi, jos muuta ei löydy. Eli korkki, jossa sopiva kierre, ja sinne pohjalle sopivaa materiaalia oleva o-rengas, luulisi toimivan? Jostain vain pitää kaivaa sopiva kierretappi, jos valmista osaa ei saa mistään.
   
 7. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Noiden täyttöventtiilien ulkokierteet (ei siis sielun) lienee aikalailla vakiot? Jos ovat, niin mikähän se mahtaa olla?
   
 8. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Kyllä siihen korkki pitää löytyä, jos kerran täyttöletkunkin saa kiinni.
   
 9. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Löytyykin, mutta se lialta suojaamaan laitettu muovikorkki tuskin pitää mitään ainakaan kovin pitkään.
   
 10. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Saa niitä metallisiakin ja tiiviisteelläkin.
   
 11. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  No nyt aletaan päästä asiaan! Mistä?
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 12. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Jos se on normaali SAE1/4 täyttöliitin, niin joka helvatan kylmäkone on niitä täynnä. Eli vaikka multa tai jostain kylmälaitehuollosta. R-134 aikaan se liitin jossain vähän suureni, niitä ei oo niin paljon tarjolla, mutta ilppiromua löytyy varmaan asentajilta, jossa on tulppia. Se tais olla sama sama ku R410 vehkeissä.
   
 13. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Katsotaan nyt. Vein ehkä vähän oikeampaan ilmastointihuoltoon, jossa kokeilevat vielä vaihtaa sen venttiilin. Edellisessä paikassa olivat huuli pyöreänä, että ei kai niihin mitään venttiileitä saa, uusi letkusysteemi kaikkineen vain kokonaan. Ilmeisesti ilmastointihuoltokoulutukseen ei kuulu muu, kuin ohjeistus, että pistä letkut tohon kiinni ja paina tosta.
   
 14. 80Kaitsu

  80Kaitsu 1st gear

  Ajoneuvoilmastoinnin luvissa ei käydä itse asiassa sitäkään, käyttökoulutuksen antaa huoltolaitteen maahantuojan edustaja. Pelkkä kahdeksan tunnin koulutus siitä, kuinka vaarallista ainetta R134A tai R1234YF on verrattuna hiilidioksidiin. Ja loppukokeessa kysytään "saanko tyhjentää ilmastointijärjestelmän ilmakehään; Kyllä vai ei."

  Sitten on kylmäkonemiehet erikseen yli tai alle 3:n kilon lupineen ja huoltomittariston käyttöosaamisineen. Heitä saatetaan tavata elinympäristöissään kylmäkonehuollon liikkeissä tai marketin kylmäaltaan toisella puolella. Erös yksilö ojensi minulle mökkireissulle kaapin perältä hieman tuoreempaa maitoa kun kaupan koneet olivat helteissä tiltanneet.
   
 15. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  No niin, kuntoonhan se tuli sielu vaihtamalla. Laskun perusteella vaihtoivat molemmat. Entinen kupli, tämä ei, ja kylmää tulee, kun kylmää tilaa. Reilut 160€ oli lasku, mutta ainettakin oli mennyt 700g. Ilmeisesti sielun vaihto on ammattitaitoa vaativa työ, koska itse vaihdettu jatkoi vuotamista, mutta tämä ei.
   
 16. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Tohonhan on olemassa myös työkaluja joilla sen sielun saa vaihdettua ilman kaasujen poistamista

  Kuulemma yleisin vuodon syy on sielut
   
 17. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Siihenhän on se aataminaikuinen testi että laitetaan räkää siihen sielun reikään. Niiku junnuna pyörän venttiiliin. Jos ei irtoo ni juo vaikka sitä tuoreempaa maitoo ni sitte on sitkoa.
   
 18. Karpov

  Karpov Gearhead

  Se oli sitten aikalaillla tyhjäksi päässyt
   
 19. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Ei tarvittu räkää, kylmä-ainetta tai öljyä (mitä se vihreä mömmö sitten onkaan) oli venttiilin kolossa sen verran, että kupliminen näkyi. Ja olihan sitä vihreää mömmöä siinä venttiilin ympärilläkin, että ei paljon tarvinnut arvailla.

  Tyhjä oli, mutta kupli vielä eilen illalla, eli ei ihan tyhjä.
   

Kerro tästä muillekin!