Talvikuva

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Capri2000GT, 3.1.2006.

  1. Capri2000GT

    Capri2000GT 1st gear

  2. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Auts! Voi 58 parkaa.
     
  3. junnu78

    junnu78 1st gear

    au

    voiskohan ton reppanan tuolta pelastaa...?!
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Ai tässä on tää yksi näistä. Noitahan löytyy siitä läheltä enempikin. Ainakin `53, `54, (hienokuntoinen)`54 avo, toinenkin `58 ja 2x `59 coupe. Cadillaceja siis kaikki + yksi muistaakseni `53 Chevy. Ei ole pelastettavissa, yksikään. Piste.
     
  5. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    kysymys: miksi ?
     
  6. 4D -38

    4D -38 1st gear

    Tuosta kuvasta tuli mieleen muutama vuosi takaperin oululaisella teollisuusalueella pitkään seisonut lasit rikottuna ollut valkoinen -60 Buick Invicta 2 d ht. Miten lienee autolle käynyt. Hieman erikoinen tarina autolla ainakin oli :cry:
     
  7. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Suunnilleen 10 vuotta sitten tuostakin piti tulla todella mahtava auto, eikä siksi taida edelleenkään olla myynnissä?

    Kukin tyylillään omien autojensa kanssa.
     
  8. Capri2000GT

    Capri2000GT 1st gear

    Niin siis toi on lapualla ja ne muut saman omistajan autot on toisaalla. Tuo -58 on reilu kymmenen vuotta sitten hiekkapuhallettu ja korjattu jokapuolelta. Alusta vieläkin puhtaassa mustassa maalissa. kaikki osat löytyy yms, mutta ei myynnissä. Autohan on seissyt nyt tuossa ulkona suunnilleen kymmenen vuotta.
     
  9. SG480

    SG480 1st gear

    Haluttais niin jatkaa ketjua kuvalla hangessa makaavasta RT/SE Challengerista vaan eipä uskalla
     
  10. Capri2000GT

    Capri2000GT 1st gear

  11. 4D -38

    4D -38 1st gear

    Jatka ihmeessä. Mopen raatot kiinnostaa kunnosta huolimatta :D
     
  12. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Komeet sammaleet kyljissä. Kaipa tuokin on jonkin asteista sadismia?
    Siis seisottaa autoa maatumassa, olla itse tekemättä mitään, muttei myydäkkään pois. Parempi olisi pistää vaikkapa suosiolla prässiin. Enemmän toi vituttaa jälkipolvia kymmenen vuoden päästä, kun romumies viesen vieläkin paskenpana Kuusakoskelle..
     
  13. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Autojen omistajien isän kommentti oli kysyttäessä, että: "pojat laittaa ne vielä kuntoon" Just joo...

    Se `54 avo harmittaa kaikista eniten. Onneksi edes se on katon alla. Maalattu ja verhoiltu jne. Täynnä romua ja linnunpaskaa. :(

    Se toinen `59 coupehan seisoo ihan tien varressa, suomen kilvissä. Kuulemma ajamalla siihen tuotu. Oli viimeksi siirretty pari metriä kun näin sen.

    Ennen kuin joku aloittaa taas sen paasaamisen siitä, että jokainen saa tehdä autoilleen mitä haluaa, niin kehoitan lukemaan viimeisimmässä Mobilistissa olleen kirjoituksen näistä yksityisistä "romutarhoista" ja niiden vaikutuksesta mm. tähän vireillä olevaan autojen pakkoromutus -lakiin. Kun näitä "kokoelmia" keräillään taivasalle, eikä oteta mitään ympäristöviranomaisten kehoituksia, eikä määräyksiä kuuleviin korviin, niin sitten tehdään asiasta pakko. Jos omistat auton, etkä toimita sitä kierrätykseen, vaan annat sen vuotaa nesteensä maaperään, siitä joudut maksamaan sitten kaikki maksut.

    Laki ei tee eroa siihen onko "romu" E-mallin Kadett vai Cadillac. Pois käytöstä => paalaukseen.

    Nämä yksityiset romutarhat on syy sääntöjen tiukkenemiseen.

    Terveisiä myöskin Kristiinankaupungin auton romuttajalle!! Onko kivaa niiden 200 tuhotun jenkin kanssa siellä..?

    Nuokin Caddyt olisivat vielä kohtuu helpolla pelastettavissa. Osa projektiksi osa varaosiksi. Mutta ei...
     
  14. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Jep hyvä pointti. Noi romukunnossa maatuvat tosiaan pistävät kaikki muutkin harrastajat kukkahattutätien silmätikuiksi. Suomen mediassa nämä romutusmonopolin jäsenet ovat jo tänä syksynä "kauhistelleet kuinkapaljon öljyä ja jarru-ja jäähdytysnestettä päätyy maahan" ei heidän romuttamiensa "romuautojen kautta". Toihan on suurimmalta osaltaan tuubaa, mutta tuo propaganda puree viherpiiperoihin.

    Eräällä tutulla oli ongelmia seisottaa ehjää seisontavakuutuksessa olevaa harrasteautoa omassa maksamassaan ruudussa! Isännöitsijä muutaman talossa asuvan viherpiiperon ja "romut (1972 Opel Admiral) pois nurkistä kukkahattutädin" painostuksen vuoksi.

    Parhaillaan isännöitsijä oli kilvissä olevaan autoon käynyt kiinnittelemässä hinausuhkauksia määräaikoineen. Homma loppui vasta, kun tuttuni kertoi ilmoittaneensa asiattomasta hinausuhkauksesta poliisille, ja hinaajan joutuvan oikeudelliseen vastuuseen, jos rekisteröityyn autoon omassa maksetussa ruudussa kosketaan..
    Ja tuo auto oli päältä täydellinen ja suht siisti!

    Tässä on käymässä niin, ettävanha auto kuin auto alkaa näiden romunkerääjien vuoksi olla 1=1:tten kuin romu tietyille tahvoille.
    Ne jotka kasaavat pihat täyteen autoja ruostumaan aikomatta tehdä niille yhtikäs mitään vain kiihdyttävät kehitystä.. :-?
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    "Haluttais niin jatkaa ketjua kuvalla hangessa makaavasta RT/SE Challengerista vaan eipä uskalla"


    Laita nyt, laita, ei siitä joudu syytteeseen.
     
  16. Moonshine

    Moonshine 1st gear

    Oon kans käyny kuvaamassa viiskasia teollisuusalueella ja viisysiä
    Rek. xxx-73.. 59 silloin puolimetrisen ruohon seassa kotipihassa täynnä
    auton osaa ja roinaa.. (viimeksi kun olin paikkakunnalla 59 oli hävinnyt)Ovat kuulemma pojan sanoi emäntä kun kävin kysymässä.. Nämä on taas näitä "kyllä mä sen vielä laitan tai kyllä lastenlastenlastenlastenlapset
    laittaa ainakin.. HYVÄHYVÄHYVÄ :soosoo:
     
  17. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    No projektin laajuus ja vaikeusaste vaan paranee sukupolvesta toiseen :rotfl: :rotfl: Aika ässiä isolla massilla pitää niiden lastenlasten olla, kun fiksaavat peltoraadot radalle vuonna 2030-40 :rotfl: :rotfl: ..
     
  18. laundrybros

    laundrybros Gearhead

    <jeesustelu alkaa>
    Ennen kuin joku aloittaa taas sen paasaamisen siitä, että jokainen saa tehdä autoilleen mitä haluaa, niin kehoitan lukemaan viimeisimmässä Mobilistissa olleen kirjoituksen näistä yksityisistä "romutarhoista" ja niiden vaikutuksesta mm. tähän vireillä olevaan autojen pakkoromutus -lakiin. Kun näitä "kokoelmia" keräillään taivasalle, eikä oteta mitään ympäristöviranomaisten kehoituksia, eikä määräyksiä kuuleviin korviin, niin sitten tehdään asiasta pakko. Jos omistat auton, etkä toimita sitä kierrätykseen, vaan annat sen vuotaa nesteensä maaperään, siitä joudut maksamaan sitten kaikki maksut.
    </jeesustelu loppuu>

    Mä nyt sitten aloitan sen paasaamisen:)

    Yksityiset romutarhat on ihan positiivisia ilmestyksiä. Osa niistä mitkä ovat näkyvillä ja puunhalaajien hampaissa, päätyvät paaliin ja puunhalaajat ja naulatehdas ovat tovin tyytyväisiä. Kaikkea ei voi säästää vaikka kuinka kovasti tahtoisi ja päätä seinään paukuttaisi. Iso osa noista "saatanallisista yksityisistä romutarhoista" on kuitenkin enemmän tai vähemmän katseilta suojassa ja ne on niitä paikkoja joissa kama oikeasti säilyy, osa autoiksi ja osa vaan osiksi. Noita mestoja eivät pahasti rasita vuokrat, pääomakulut, ylläpitokulut jne, ts. ne eivät perikunnalta ensimmäisenä joudu grynderien haltuun jolloin kaikki paalataan hetinyt, armotta.

    Joku ketjussa mainosti mobilistin kirjoitusta, mikäs helvetin absoluuttinen totuus se on vaikka hyvässä lehdessä julkaistaan?

    Eikös se taannoin moblassa esitelty tulitikkutehdaskin ollut ympäristövaikuttajien hampaissa jo pitkään ennenkuin tavaroita alettiin realisoida? Siitä huolimatta Vanajamiehet saivat pikkuorkkuja päästessään tuota laania tonkimaan, näinköhän olisivat osat säilyneet jos ne olisi heti liiketoiminnan päättyessä realisoitu pitkin miljuunan eri tallin ja kerhon nurkkia?

    Soon ihan sama kaiken wanhan tawaran kanssa, kaikki ei säily ja hyvä niin. Mihin ne kaikki muuten mahtuis. Sama koskee vanhoja rakennuksia, soittimia, työkaluja, taloustavaroita, käsitöitä, kirjoja, taidetta jnejne. **ttuako kaiken roinan perään pillittämään. Jotenkin tuntuu että monissa säästöjeesusteluissa paistaa läpi kateuden haju, "Tolla on tavaraa panna paskaks vaik mä voisin sen ehjää." Ei siinä sinänsä mitään, ihan loogisentapainen ajatushan tuokin on.

    --laundrybros
     
  19. SG480

    SG480 1st gear

    Ei niin mutta henki saatetaan ottaa. Top Banana Challenger mustalla vinyylillä on kyllä metrin hangessa kaunis näky :cry:
     
  20. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Jeesustellaan sitten lisää... Joo, kaikki vanha tavara ei säily, mutta autot ovat olleet ja tulevat olemaan silmätikkuina Suomessa poikkeuksellisen paljon. Jokainenhan saa kerätä esimerkiksi jääkaappeja pihalleen niin paljon kuin lystää, mutta voi hyvän tähden kun jossain seisoo vanha auto. Paaliin vain ja äkkiä! Sehän on saastuttanut koko käyttöikänsä joten tuhota se pitää...

    En kyllä ole mikään puunhalaaja, mutta kyllä ihmiset voisivat hiukan ajatella kun jättävät autonsa lojumaan. Se Lapuan `59 on seisonut koko ajan asuntoalueen tien laidassa. Tien toisella puolen on omakotitaloja. Toinen samaisten hemmojen autoista (`58 ) seisoo yleisen pururadan varressa. 95%:lle ihmisistä vanha auton romu on vanha auton romu, joka pilaa maisemaa.

    Tykkään itsekkin penkoa romutarhoja, mutta vaikka niistä "iso osa onkin enemmän tai vähemmän katseilta suojassa", niin osa on edelleenkin näkyvissä, keskellä asutusta.

    Mobilistissa ei varmaankaan kirjoiteta absoluuttista totuutta, mutta ko. kirjoitus oli muistaakseni jonkun sortin ympäristöpäättäjän kirjoitus.

    Tiedän Suomessa käytetyn vanhoja kilvettömiä autoja (romuja) mm. naapureiden kiusaamiseen, kun tuli rajaojasta riitaa. Yksittäistapaus, mutta lisänä rikka rokassa. Mitäs sitten kun Suomi ottaa ympäristödirektiivit käyttöön kaikessa ankaruudessaan, kuten täällä direktiivien suhteen usein menetellään. Se tarkoittaa käytännössä käytöstä poistettujen autojen ja niiden osien säilyttämisen kriminalisoimista.

    En ole kateellinen, vaan vihainen niille jotka paskovat omaan pesään. :argue:
     

Kerro tästä muillekin!