Tankin ja täyttöputken liittäminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja maddis, 10.8.2015.

  1. maddis

    maddis Gearhead

    Täälläkin lienee tankkeja vaihdettu ja oletan ettei kaikissa ole ollut täyttöputki kiinni ihan jo lähetyskulujen takia.

    Itselläni on moinen kombo nyt tulossa ja tarttis kiinni saada.

    Hitsaamallahan se onnistuis, mutta oli toisaalla(tm) puhetta että juottamallakin se vois onnistua. Tulisi mahdollisesti tiiviimpi saumakin.

    Miten olette noita liittäneet? Itse epäilen, että pelkkä tinajuotos ei tuossa kohtaa ole kovin pitkäikäinen.
     
  2. xarper

    xarper Gearhead

    Semmosella sormissa pyöriteltävällä kemiallisella metallilla liitin ite ainaskin, hyvin pitää eikä tule käryt kabiiniin enää. Ja ennenkaikkea helppo, onnistuu kyllä keneltä vaan.
     
  3. maddis

    maddis Gearhead

    Hmm... Itse en oikein noihin kemiallisiin metalleihin luota enää. Edellisessä tankissa ei kestänyt bensaa. En tiedä onko tuo sinun mainitsema sitten erilaista. Omani oli jotain kaksikomponentti kamaa.
     
  4. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Muutama saumanpätkä hitsaamalla ja loput juottamalla.

    Pelkkä juotoskaan ei oikein vaikuta kestävältä tuossa kohdassa.
     
  5. xarper

    xarper Gearhead

    Ne ei vissiin ne kitin tapaset mihin erikseen just sekotetaan kovete oo kai kovin kummosia mut tuo oli semmosta pötkylää missä sisus tummempi ja ulkokuori vaaleempi mitkä sitten sormissa pyöriteltiin sekasin ja paikalleen.

    On toi muutaman kk kestäny ainaskin vuotamatta ja tuohon tulee aina bensaa kun lähtee liikkeelle ni uskon sen kyllä kestävän, en vaan nyt merkkiä muista mitä oli.. Appiukolla sitä hyllyssä oli.
     
  6. maddis

    maddis Gearhead

    Tuo hitsaaminen/juottaminen sekaisin hieman mietityttää. Kai se voi onnistuakin kunhan putsaa hitsisauman hyvin ennen juottamista.

    Putkihan tulee varsin pitkälle tankkiin ja jotenkin epäilen, että siellä olis jotain tukia joihin putki tukeutuu.

    Ulkomaanfoorumeja hetken lueskelin ja sieltä sain semmoisen käsityksen, että juottamalla ne on kiinni. Käyttää 50/50 tinaa joka ei ole niin haurasta kuin tämä normaali 60/40 (Tina/Lyijy) tina.

    Tietysti jos jollain on muita omakohtaisia kokemuksia niin saa kertoa.
     
  7. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    juottamalla nuo toisiinsa naitetaan.
     
  8. f34

    f34 Double Gearhead

    Hitsillä ja tiivistys epoksipohjaisella 2-komponenttiliimalla, esim kemiallisella metallilla. Jos kunnolla sekoitettu ja kunnolla ehtinyt kovettua, niin ei varmasti liukene bensaan.
     
  9. nuffield

    nuffield Gearhead

    Tigillä kun hitsaa niin tulee kerralla tiivis.
     

Kerro tästä muillekin!