Tankin siivous

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Dataviilaaja, 8.7.2013.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Huomasin purkaessa, että 70/80-lukujen vaihteesta asti seisoneen Flavian tankissa oli vielä jotain pahanhajuista vihertävää litkua - siitäkin huolimatta, että tankin korkki puuttui kokonaan. Litkut pois pohjapropusta ja tankki irti. Tankki olisi hyväkuntoinen, mutta sisällä on melkoisesti bensasta jäänyttä tahmeaa ja haisevaa tököttiä. Millä siitä pääsee eroon?

    Ruostettakin on hieman, ja se pitää jollain happokäsittelyllä poistaa, mutta ensin pitää saada tuo tahma pois. Perinteinen "muttereita ja betonimylly"-käsittely ei tule onnistumaan, kun tankki näkyy olevan täynnä kaikenlaista väliseinää ja -pohjaa. Tolppakoppaankin on italiaanojen pitänyt laittaa urheiluauton tankki. Messinkinen pohjaproppu oli tankin puolelta mielenkiintoisen näköinen, kuin pesusientä, ja metallisesta imuputken siivilästä oli vain rippeet jäljellä, joten ainakin messingin päälle nuo litkut on käyneet.
     
  2. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Koitappa ihan bensalla alkuun jos liukenisi siihen se tahma.siitähän se on kai tullutkin.
     
  3. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Varmaan osa liukenee, mutta hieman epäilen, että näinköhän kuitenkaan kaikki. Eihän hartsiintuneet polttoainelaitteetkaan puhdistu vaikka tankkaisi uutta bensaa.
     
  4. drpete

    drpete 3rd gear

    Mä pinnotin yhden tankin Mobitiven myymällä POR 15 sarjalla. Sarjaan kuuluva Marine Clean puhdistusaine oli aivan hemmetin hyvää. Muutaman päivän liotuksella tankista lähti kaikki ruosteet, liat ja hiekat irti, vaikka oli tosi sontanen. Sillä mä kokeilisin. Marine Cleania saa näköjään ihan Motonetista - tiedä sitten onko ihan samaa.
     
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tämä oli hyvä vinkki, kiitoksia! Saattaisi se Motonetin kama hyvinkin olla samaa, vaikka pullo on erilainen. Näkyy perustuvan pääasiassa fosforihappoon, pesuaineisiin ja isopropanoliin:
    http://www.dingmans.fi/Myymala/Marine_C ... e.274.html
    Joutuu vain ensin selvittämään, onko tankissa käytetty messinkijuotoksia. Ainakin korissa on koripeltien saumoissa käytetty varsin isossa mittakaavassa messinkijuotoksia ja tinaa. Eiköhän tuo selviä, kun hioo maalit pois saumakohdista.
     
  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

  7. drpete

    drpete 3rd gear

    ^ Kas kehveliä, taidat olla oikeassa. Hassua että samalla nimellä saa myydä kahta ihan eri ainetta. Emäkseltä se Por15 tekele kyllä maistuikin :rotfl: Helkatin pahaa ja huulet rikki monta päivää.

    Sitä tuli sarjan mukana 2 litraa jotka laimennettiin 1:1 suhteessa veteen. Se oli aika sopiva määrä. Kattelin Mobitivelta että kahta litraa ei kyllä kannata ostaa kun gallona on halvempi (33,50).
     

Kerro tästä muillekin!