tankki tyhjäksi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja sape, 6.3.2002.

  1. sape

    sape 1st gear

    Tankissa vettä, millä pois? Tankki on jo bensasta tyhjä, mutta vedet on jäänny sinne pyörimään... eikä tule edes pyörittelemällä pihalle! Eikä tekis mieli porailla siihen reikii ja hitsailla sen jälkeen...
     
  2. whiic

    whiic 1st gear

    Käännä suotuisaan asentoon ja ime letkulla aluille niin, että valuu ittekseen tyhjäksi (kunhan pidät letkun päätä tankin alapuolella niin painovoima hoitaa loput).

    Käytä mielummin läpinäkyvää letkua niin riski saada vedensekaista gasoa (tai gasonsekaista vettä) suuhun pienenee.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: whiic 2002-03-07 00:29 ]</font>
     
  3. TwinturboCapri

    TwinturboCapri 1st gear

    entisenä bensavarkaana voin todeta että ei siihen kuole jos bensaa pääsee suuhun... ei se hyvältä maistu muttei haittaa jos ei niele sitä.
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Myöskin tankkia joskus letkulla tyhjentäneenä voin vahvistaa että pieni kulaus bensaakaan ei tapa, ei ainakaan ole vielä (n.10v sitten) tappanut. Tosin näistä uusista vihreistä litkuista en olisi varma....
    Haittapuolena sen sijaan oli tyttöystävän kieltäytyminen lähemmästä kanssakäymisestä parin päivän (ja yön) ajan.
     
  5. KTM

    KTM Gearhead

    Ei nämä vihreet litkutkaan tapa ja omani oli vielä ehdalla lyijyllä maustettu. Ei siis mitään natriumpohjaista lisäainetta, vaan ehtaa tavaraa Amerikasta. Putkenpäät tulee valkoiseksi jne. Maistuuhan se bensa pahalta ja suosio kotona ei ole suuri, mutta yksi kaveri laittoi antoi alkuimaisun imevällä pienellä käsipumpulla. Ihan fiksu idea.
     
  6. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Joo, semmoinen kumilussukka mikä on perämoottorien irtosäiliöiden bensaletkuissa olis ollu hyvä mutta eihän sitä nyt siinä kiireessä malta sellaista etsiä, mä ihan varovasti vähän tosta imaisen..... byöäääh!!
     
  7. OpaS

    OpaS Gearhead

    Noihin bensavarkaushommiin sellainen vihje, että ihan irtonaisella mekaanisella bensapumpulla olen omista autoistani tankkeja tyhjennellyt. Ainakin Fordin koneen kyljestä löytyy helposti käsin käytettävissä oleva pumppu.

    Tässä lienee kuitenkin ongelmana se, ettei tankkia saa valutettua tyhjäksi esim. täyttöaukon kautta? Escortin tankin ainakin sain tyhjäksi vain huohotusputken kautta.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Irrallaan olevasta tankista mittarin varusteet pois tai muuta kautta imeyttäen paperiin kankaaseen tms. ne viimeiset lusikalliset. Paineilma ja imuri kuivatukseen. Hitsausta varten kun joutuu tyhjentämään, niin kuumalla juoksevalla vedellä ensin reilu huuhtelu. Eipä jää juuri hajuakaan.
     
  9. Tapi

    Tapi Gearhead

    Ei tuntunut kuuma juokseva vesi riittävän..

    Hitsasin toissakesänä tankkia, jonka olin ensin jättänyt pystyasentoon (täyttöaukko ylimpänä) siten, että sisään virtasi koko ajan vettä. Annoin veden huuhdella noin 10-15 min ja sitten tyhjensin tankin. Ensimmäisen 10 mm hitsaussauman jälkeen lensi maski päästä ja kaaduin selälleni. Tankki ei revennyt (pientä pullistumaa), mutta jysähti kuitenkin melko voimallisesti.

    Sen jälkeen opin, että vettä ei kannata laskea pois hitsauksen ajaksi. (mihin hittoon se bensahöyry oikein jää, kun tankki oli täynnä vettä ennen hitsaamista?)
     
  10. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Tämä nyt ei liity alkuperäiseen kysymykseen, mutta kerronpa kuitenkin <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">

    Eli jos pa-säiliössä on ruoste yms p..aa, eräs konsti on paiskata säiliöön kourallinen muttereita (lukumäärä tietenkin kannattaa laskea!) ja litran verran petroolia.
    Kaikki aukot tukkoon ja pirunmoista ravistelua, ruosteet irtoaa aika mukavasti.
    Säiliö huuhtaistaan litralla bensaa tai naftaa.
    Onkos kellään muuten käytännön kokemusta noista säiliön "muovitusaineista"?
     
  11. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Muistaakseni on olemassa sellaisia pesuaineita mitkä liuottavat ne hiilivedyt pois, pelkkä vesihuuhtelu ei riitä.
    niinikään säiliön pitäisi olla kuiva sisäpuolelta ennen hitsausta.
    Tuo 'vesi sisällä' hitsaustapa on myös hieman arvelluttavaa, jos veden seassa on polttoainetta, se on aikas mukavasti siinä hitsaussauman lähellä....
    Kuinkahan monta tallia on räjähtänyt tankkikorjauksissa.....
     
  12. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Itse olen huuhteluiden lisäksi hitsauksen aikana (tankki paikallaan autossa) laskenut typpeä tankkiin niin on huomattavasti turvallisempi olo...:grin:
     
  13. fisu

    fisu Gearhead

    niinku JariV sanoi, liukkaria ja vettä, huuhdellaan kunnolla ja jos vielä malttaa jättää sen pariksi päiväksi tuulettumaan niin sitten ei ainakaan tule ylimääräisiä efektejä.
    Dartin tankin hitsasin just talvella eikä mitään problemoja, tosin ensin heppasin tankin täyttöaukon reunaan pienen tarkistusnapin niin että tankki oli levyn takana piilossa :smile:
    nimim. kerran kulmakarvansa polttanut :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!