Tarkkana katsastuksessa.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ransu68, 6.2.2009.

  1. ransu68

    ransu68 1st gear

  2. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

  3. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    Ahaa, muokkasit linkkiä.
    Nyt ruppee aukeemaan tarkootus :D
     
  4. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    Kerran tais katastusmies aikoinaan sanoa, että otappa tuo pois, ku avainnippu roikku peilistä. Ei tullu merkintää otteeseen, saati hylkäystä.
    Jos jollekin on tommosesta hylkäys tullu niin eiköpä lie yksittäistapaus. Olis kiva tietää, että miten tuo katsastus on muilta osin sujunut, eli onko autossa ollut muutakin sanomista ja onko katsuria provosoitu...
    Tietty katsurillakin on voinu olla huono päivä tai sitten se on huono luonteeltaan.
    Tuommonen pelin pito vaan leikkaa asiakkaita kyseiseltä asemalta, ja sitähän konttorinjohtaja tuskin haluaa.
    Eiköhän markkinatalous korjaa tuommoset tilanteet jos niitä rupee olemaan enempi.
     
  5. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Mutta, miettikääpäs, 27%:a ajoneuvokannastamme on sellaisia jotka ei täytä tieliikenneasetksia. Toisin sanoen, ovat huonokuntoisempia kuin laissa ja asetuksissa on säädetty.

    Spekuloidaas asialla hiukan:
    Usein joudutaan tekemään ns. "katsastusremonttia", kun vuosikatsastuksen ajankohta lähenee, niin mikä on oikeasti tuo prosenttiosuus ajoneuvokannastamme joka on lainsäädännöllisesti katsoen huonossa kunnossa. Ylittyyko 50% raja, eli puolet autoista olisi katsastuskelvottomia ilman remonttia.

    TheJonssi
     
  6. voittol

    voittol 2nd gear

    Siinä on varmasti ensin provosoitu kalapuikoilla tms. katsurin inhoamilla asioilla :lol:
     
  7. ransu68

    ransu68 1st gear

    Siitä ei oo tietoo että oliko autos jotain muuta häikkää mutta luulisin että oli. Spekuloidaan: Sattui oleen vähemmistökansan edustaja ja auto ns:kunnos.
    Tulipa tosta mieleen kun ko. ryhmän edustaja toi autoonsa leimalle ja oli pyörä kii kolmella pultilla ja inssi huomautti asiasta johon edutaja kysäs et hai luuleks et pysyis kahella???? :D :D :D
     
  8. RumaJussi

    RumaJussi Gearhead

    Tästä on joskus aikanaan tallilla muutaman asennuskaljan jälkeen keskusteltu oikeen olan takaa.
    Tietysti täytyy muistaa että aika on hieman noista muuttunut, mutta ei se autokalusto niiiin paljon ole mun mielestä uudistunut että voisi kehua että loput reilu 70% olis kokoajan täydessä iskussa.
    Se mikä sitten on osuus sellaisten autojen osalta, jotka tosissaan ovat liikenneturvallisuuden kannalta vaarallisia, eli niissä on jotain muutakin vikaa kuin palanut parkkipolttimo tai jumittava käsijarrun vaijeri, on kyllä luultavasti pienentynyt viime vuosien aikana.
    Mielenkiintoinen aihe kuitenkin, ehkä jopa oman topicin arvoinen..
     
  9. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ja joka viikko näkyy liikenteessä autoja, joissa ei pala takana yksikään valo :eek: :eek: !! Useamman kerran ajanu perässä bensikselle yms paikkaan ja käyny asiasta mainitsemassa :soosoo: :soosoo: !! Ja saanu ihan millaisia vastauksia vaan, kirottu mulle :argue: tai oltu muuten hölmistyneitä :eek: !! Ihan kun se olis mun vika että ne valot ei pala :rotfl: !!!
     
  10. Aako

    Aako 1st gear

    Juuri tämän takia olen jättänyt nykyään ihan omaan tietooni, jos joku ajaa perse pimmeenä, kun nuo vastaukset kuskeilta on nykyään juuri tätä:piähän huoli omista asioistas, ei: Kiitos, enpä ole huomannutkaan, ne takavalothan voi jäädä vaikka ihan oikeest huomaamati, jos kerralla vaikka pimenee koko persus!
     
  11. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Da, mutta sitävarten joka auto joutuu käymään bensiksellä silloin tällöin (tankkaamassa, kaljaa, karkkia, syötävää ostamassa), ja niillä on yleensä isot ikkunat pihalle päin, helppoa tarkistaa takavalot ikkunoiden kautta!!!
     
  12. Fargo

    Fargo Gearhead

    kuis monen nykyautoilijan tiedät kykenevän tuohon suoritukseen? Ja jos sen tekeekin niin kykenemään vaihtamaan itse niitä polttimoita? Ja kun ei niiltä f'kin "liikenneasemilta" taida edes lamppuja löytyä nykyään....
     
  13. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Olet muuten oikeassa, aika kädettömiä noi nykyihmiset!! No poliisi sakottaa niitä sitten (jos ei pahempaa ehdi tapahtua) ja sitten ehkä (siis ehkä) opettelevat (tai maksavat taas)!!!
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Taitaa loppujen lopuksi aika paljon vikoja löytyä noista ekaa kertaa katsastettavista autoista ja vähemmän noista vanhemmista, joihin sitä "katsastusremppaa" silloin tällöin tehdään.
     
  15. Putte

    Putte 1st gear

    Eipä taida poliisi sakottaa valottomuudesta muussa tapauksessa kuin, että asiasta on jo annettu rekisteriotteeseen huomautus. Alkaa muuten aika monessa autossa noi valojen vaihdot olla niin vaikeita, että harva auton käyttäjä edes niitä kykenee tekemään, vaikka perinteisiä valoja vaihtelisikin.
     
  16. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Niin minäkin uskoisin...
    Kuitenkinhan nämä joihin sitä "katsastusremonttia" tehdään ovatkin "vanhoja ja romuja", joista usein odotetaankin vikoja ilmenevän (tyyliin rekisterikilven valo, käsijarru, parkkivalon polttimo, saastepäästöjen hienosäätö tms.)
    Ensimmäisen kerran katsastukseen viedään >vain muodon vuoksi< se "uusi, hyvä ja turvallinen" auto... Sitten onkin yllätys kun ei pidäkkään jarrut tasan, on väljää nivelessä, päästöt ylittyy tms...
    Eli ehkä ainoa mitä huoltoa on ennen katsastusta tehty liittyy ilmeisimmin pesussa käyttämiseen...
     
  17. Tuskaa

    Tuskaa 1st gear

    Tiä nyt sit kuuluuko tää tähän aiheeseen, mutta mutta pitäs kohta tuota 124MB:tä leimata.
    Pitää vaan aivan vitunmoisen kitinän töyssyissä ja varsinkin käännettäessä.
    kuulostas tulevan etupäästä.
    Varmaan taas halpa ja hyvä ajaa, mutta korjaukset sit erikseen. :wc:
    Ai niin ja ajo-ominaisuuksiiin tuo kitinä ja narina ei vaikuta.
     
  18. NUTFINN

    NUTFINN Gearhead

    Tämähän on ihan normaalia suomea :lol: Mun veli sanoi että tuli hylkäys kun oli navigaattori koelaudassa :wink:
     
  19. Putte

    Putte 1st gear

    Ja mahdollisesti jopa öljyt kerran vaihdettu. :poff:
     
  20. yoko1

    yoko1 1st gear

    Yleensä esineet sijoitetaan niin, että niiden alapuolelta alkaa vaadittava näkökenttä, jonka täytyy olla esteetön. Se on aivan selvä, ettei tämä johda hylkäykseen.

    :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!