Tarrojen poisto ??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tuning & Styling', aloittaja 57 Firedome, 1.12.2006.

  1. 57 Firedome

    57 Firedome Gearhead

    Mitä niksejä olisi pakun kyljessä olevien tarrojen poistoon, ilman uudelleen maalaus tarvetta. Tarrat olleet auton kyljissä jo useita vuosia ja epäilemättä ovat tosi tiukassa. Kyseessä on isot mainos tarrat.
     
  2. CandyBee

    CandyBee Gearhead

    varmaankin jää jäljet kuitenkin vaaleammat vaikka noi tarrat saisikin pois, mä olen pienempiä saanut puhtaalla asetonilla, tosin haihtuu nopeesti ja ottaa kyllä sit maaliakin mukana, sitten tietty nää perinteiset maalinpoistot ja kuumailmapuhaltimet mutta niistäkin se maali kärsii.


    Ilolla otan vastaan minäkin noita lisävinkkejä..
     
  3. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Ei todennäköisesti tarvita asetonia muutakun liimanrippeiden poistoon. Eli kuumaa juoksevaa vettä valuttaa tarran päälle niin että pehmenee ja sitten vaan kulmasta kiinni ja pikkuhiljaa vetää irti samalla kokoajan vedellä lotraten.
     
  4. jus57

    jus57 Gearhead

    tarrat

    itse olen onnistunut tällä konstilla. ensin wd-40.tä ja hiukan lämpöpuhaltimella
    lämmittää. ja rauhallisesti lämpöä niin kyllä lähtee.
     
  5. satajet2

    satajet2 1st gear

    yks tapa on hommata liimanpoistoainetta jostain ja muovilasta... eli ensin ruiskuttelet sitä liimanpoistoo siihen tarran reunoille ja annat vaikuttaa hetken jonka jälkeen sitten otat lastan ja irrotat vähä nurkasta ja laitat lisää liimanpoistoo ja jatkat sit voiki jo rupee käsin repiin sitä siitä ja toki se kuumailmapuhallinki on kätevä apu siinä :) ja sit ku sen tarran on saanu pois niin maalausta siihen ei kannata tehdä joten mylly kouraan jos sellaisen omistaa ja siitä vaan kiillotelemaan :) tietysti värivaha on yks vaihtoehto mut ei todellakaa niin tehokas ja pitkäkestonen ratkasu.
     
  6. Putte

    Putte 1st gear

    Kyllä siihen kiilltotukseen tavallinen myllytys riittää, ei ole mitään järkeä alkaa värivahojen kanssa leikkimään. Liimanpoistoon sopii erittäin hyvin ksyleeni, jota saa kaiksita maalikaupoista ja se ei vaurioiota millään muotoa maalipintaa. Itse tarran irroittamiseen lämpö on parasta, mutta suora puhallus ei saa olla liian kuuma, tai siitä alkaa olla jo riesaa.
     
  7. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Ainakin Würthilla on semmosia tarranpoistolaikkoja, semmonen vaalean toffeen värinen kumikiekko jolla lähtee tarrat aika hätäseen...
     
  8. satajet2

    satajet2 1st gear

    juu mut läheppä sillä hinkutteleen yhtää isompaa tarraa niin kyllä menee ikä ja terveys :rotfl:
     
  9. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

    tässä meikäläisen mielipide:
    tarrat kyllä saa pois niksillä tai toisella, mutta kerroppas autosi väri ?
    toden näköisesti jos on tarrat ollut useamman vuoden niin pinta pitää myllyyttää uudelleen. tarrojen alla toden näköisesti tosi hyvä pinta.
    mutta jos kulkine on esim. punainen niin "porukka jo nauraa" aurinko pentele tekee tuhojaan.
    eli auton muu väritys on jo kulahtanut ja se tarvii vähintään sen ekan vahaus kerran tarrojen poiston jälkeen.
    ainakin nuo auto fiksarit saavat aikaan ihme jälkeä maalaamatta autoa :lol:
     
  10. PimpCaddy

    PimpCaddy 1st gear

    Ite otin pajerosta tarrat irti ensin lämpöpuhaltimella, ja sitten autoglymin oliko se nyt tar-remover tai joku sellanen... kaik lähti ja maali jäi...

    Voithan sä sen jälkeen vaikka hommata saman kokoset ja auton väriset tarrat vanhojen päälle, niin ei tarvii myllyttäää.... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!