Tehokas pulttipyssy?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja f34, 15.2.2019.

 1. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Jos olettaisi että pomppaaminen lisää vääntöä 50% verrattuna siihen että se 70 kg vaan lepää varren päässä, niin se olisi luokkaa 1000 Nm.
   
 2. f34

  f34 Gearhead

  70kg metrin varrella pompaten, tuohan on 700Nm vääntö. Vaike arvioida pomppauksen dynaamista vaikutusta?. Onhan se jotain noin pienelle koneelle, mutta luvatut 1390Nm taitaa olla vain mainosta.
   
 3. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Päädyin tän ketjun mainonnan uhriksi. Piti hommata tuollainen Mini Monster pulttipyssy, mutta päädyinkin tähän https://www.silikotek.fi/index.php/tuote/kstools-mutterinvaannin-1-2-monster-1690-nm-515-1210/Kovat arvot luvataan, saas nähdä mikä oikeasti on. Tällä hetkellä on ihan perus Blue Pointin ja väsynyt Chicago Pneumaticsin pulttipyssy, kummallakaan ei oikein tiukassa paikassa tee mitään. Tuo pikku Monsteri olisi tietty hyvä ahtaisiin paikkoihin, mutta toisaalta useammin taidan tarvita ihan kunnollista normaalia pulttipyssyä, siksi päädyin tähän. Onkos kellään kokemuksia tästä?
   
  Muokattu: 29.7.2019
 4. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Ainakin vanhempi malli meni edellisessä duunissa huonoksi ~vuodessa. Mutta varmaan hyvällä huollolla pelaa pitkäänkin harrastekäytössä. Tehot aika yläkanttiin luvattu ja omasta mielestä vähän kohlo käyttää :)
   
 5. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Mistä muuten olette ostelleet noita tuumakokoisia voimahylsyjä? Pitänyt jo kauan hankkia, mutta kun on olleet noi pulttimopot niin mopoja, ettei oikein vielä ole tarvetta ollut. Nyt asia alkanut taas kiinnostamaan. Ihan peruslaatuisia haen. En mitään Snap On tasoa tarvitse näissä.
   
 6. valpas

  valpas Gearhead

  Ahvenistolla, ja ennen sitä, vaihtelin autoon pyöriä. Tuolla Ryobilla aukasussa käytin sitä kolmostehoa, eli voimakkainta (kakkosella ei auennu....). Kaikki aukes aina heti.
  Kiinni laittaessani, ilman jatkoa, voimahylsyllä, oli kakkonen hyvä. Tarkistin momenttiavaimella, että oli noin 10-12kpm:n välillä, riippuen siittä, kuinka pitkään tärytti. En ketaakaan kahta sekunttia enempää. Eli renkaan vaihtoon soiva peli.
   
 7. J-P-A

  J-P-A 1st gear

  Rupee sähkökoneet olemaan ihan asiallisia. Pähkäilin Miwaukeen ja Hikokin välillä. Hikokis oli ollu paremmat numerot ja 2x18v akut. Toki ampeerit jäi sen verta pienelle että saman aikaa kestää kuin 18v 5amp. Otin Milwaukeen kun sitä osasi tuttu suositella. Hyvin lähti napamutteri auki. Tätä edelsi tilanne kun kolmas vääntövarsi (kamasa)meni poikki 2 vuoden sisään. En usko että paineilmalle pärjää tehoissa jos vaan paineita saa yli 10bar, mutta helppo kuljettaa mukana.
   
 8. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Gearhead

  Napamutterin kanssa oli sellaset talkoot reilu viikko sitten, että tuli googlailtua Dewaltin pienelle akkumopolle isompaa kaveriksi.

  Tätä on tullut mietittyä jo pitkään, mutta kun Dewaltin DCF899 950Nm runko maksaa Suomessa n. 300e ja harrastekäytössä tarvetta on aika harvoin niin on jäänyt tilaamatta.
  Malli Googleen ja kappas, englannista löytyi sama kone kotiin kannettuna 185e.

  Ei tuollakaan kuuhun lennetä mutta uskoisin että omiin tarpeisiin riittää pitkäksi aikaa.
  Vielä kun 5Ah akun löytäisi jostain järkevään hintaan.
   
  sleepercooler tykkää tästä.
 9. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Vieläkö on saatavilla?
   
 10. f34

  f34 Gearhead

  Kannattaa nopeasti tilata kun on viel eu maa, sen jälkeen tulee alvit tullattavaksi.
   
 11. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Gearhead

  Pertti K tykkää tästä.
 12. valpas

  valpas Gearhead

  Nyt oon tuota Ryobia käyttäny miltei joka paikassa (kasvaa kohta käteen kiinni). Se kolmeasentoinen voiman säätäjä on jatkuvassa käytössä.
  Nyt irrotin koiranluuta Golfin tukivarresta, ja kolmosella lähti hyvin aukeemaan, mutta sitten pysähty, enkä heti vetäny takasin. 10mm pultti katkes! Eli kyllä siinä jonkun verran tehoja on. Oppirahat piti maksaa. Alkaa pikku hiljaa selkiään, mihin se pystyy.
  Kakkosella pyörän muttereita kiristettäessä muutamalla iskulla tulee noin 12kpm. Kolmosella on irronnu kaikki tähän asti. Ykkösellä vedän iholle. En antas pois enää. Minunkäyttööni erin omaanen ostos (Minkälaista olikaan ennen Ryobin pulttipyssyä?) Monsteria en oo vielä oikeesti tarvinnu.
   
  Filth ja Pertti K tykkäävät tästä.
 13. valpas

  valpas Gearhead

  Pistin helikoilin ,kun porasin vähän sivuun. Motonetissa oli kalliimpi sarja (en ostanu), kuin paikallisessa Hämeenkyrön liikkeessä.
   
 14. valpas

  valpas Gearhead

  Joku täällä sano, että isommalla akulla kone antaa suuremman iskuvoiman, kuin piennellä akulla?

  Mulla Ryobi ei saanu yhtä pyöränpulttia auki, 1,5Ah akulla. Hain sitten Monsnterin varalle, mutta koitin ensin vitosen akulla Ryobia, ja hienosti aukes! Oli tehossa ihan huomattava ero! Eli ainakin pulttipyssyssä kannattaa pitää isoo akkua, jos vaan mahtuu. Molemmat akut oli just ladattu täyteen.
  Sitten joutu Monsteriakin käyttään, kun Ryobi ei mahtunu. Oli ykkös asennollakin tosi hätänen laite. Näyttää siltä, että katkasee 10mm:n pultin ihan ykköselläkin (nyt aukes helposti). Kun vähänkin vetiliipasimesta, niin oli heti tehot päällä. Eli ei oo oikeen tunnokas liipasin, vaan kaikki tai ei mitään. Mutta aukes välitömästi. Golfin koiranluun irrotin vakaajatangosta oik. puolelta. Ryobissa on tunnokas liipasin, ja jo sillä voi säännöstellä iskua. Sen koiranluun alapään irrotin nyt Ryobilla. Kolmosella ensin liikkeelle, ja sitten kakkosella, ettei katkee. Kun tuli pikkusen ulos, ja alko tiukkeneen, niin rasvaa väliin, ja edestakasin. Nyt ei katkennu. Toiselle puolelle laitoin laakerilukitteen kanssa Helikoilin.
  Terävät äänet molemmissa koneissa. Ilman kulosuojaimia ei tee mieli hakkuuttaa.
  Sillä Milwaukeen akkuräikällä oli hyvä kiertää edes takasin vakaajan kumin pannan ruuvia. Vähän hankalia, kun korimutterista tulee kierrettä paljon ulos, eikä pääse millään putsaamaan, ja kuraantuva paikka. Jatkossa ei oo samaa ongelmaa, kun laitan pulttiin mutterin, ettei tarvi ruuvia mutterin läpi kiertääpitkälle, vaan voi mutterilla kiristää pannan. Tilaa on jättää ruuvinpää siihen. Katsuri voi ihmetellä, että miks ruuvi ei oo pohjassa.....
   
  Muokattu: 8.8.2019

Kerro tästä muillekin!