Th 700R4 miksi nykäisee?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja jyrkita, 5.10.2017.

  1. jyrkita

    jyrkita 3rd gear

    Pikku deellä ajaessa hitaalla nopeudella kun vaihtaa 2-3 niin nykäisee aika rajusti,mikähän voisi olla vikana,TV-kaapeli liikkuu ihan hyvin ,ja öljyä on..muuten toimii ihan hyvin,kierroksilla vaihtaa
    napakasti,on laitettu shifkitti joskus rempan yhteydessä
     
  2. okkim78

    okkim78 2nd gear

    Mulla nuo on nykässeet kaikki jonkin verran jos pikku kaasulla ajelen ja varsinkin jos just vaihtohetkellä höllää hitusenkin kaasua..olipahan 700 tai 200 aski..oisko ominaisuuso_Otosin jos kovasti nykäsee niin en tiijä..mut eikös tuo kitti just terävöitä nuita vaihtoja:)
     
  3. jorkat

    jorkat Gearhead

    olishan paljon kivempaa, kun vaihdot olisivat pehmeämpiä kuin höyhentyynyt ja luistattelisivat levyjä ja pantoja ja kerryttäisivät jätettä atf:ään ja tuottaisivat lämpöä ja rikkoisivat laatikon nopeammin...
     
  4. okkim78

    okkim78 2nd gear

    Jups..kyllä laatikko alkaa olla remppa kunnossa jos hyvin pehmeesti ja venyvästi vaihtaa..on kokemusta..toki kylmänä varsinkin pakkasilla on ollu alussa piiitkiä vaihtoja jos ei oo piuhan päässä tarpeex pitkään ollu.pakkasilla oon antanu tyhjäkäyntiä hörpötellä parin tupakin ajan vähintään..pantojen kireydellä oli kait jotain vaikutusta vaihtamiseen..ainakin kun meni poikki joskus niin ei toiminu kun1ja 3..ja pakki.
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Shiftkitti varmaan vaikuttaa, niitäkin on erilaisia. Mutta seiskasatku on nuuka tv-kaapelin kireydelle, pieninikin muutos joskus saattaa muuttaa toimintaa isostikin.
    Äkkiäkös ton kokeilee naksun tai kaks löysemmälle?
     
  6. jyrkita

    jyrkita 3rd gear

    Juu on kaapelia säädelty..kuulemma laatikossa on 2-3 vaihteelle joku mäntä ja jousi
    joka voisi olla viallinen ? jossakin kolmen pultin alla ?
     
  7. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ne sun kuulemma männät ja jouset on 2 ja 4 pykälien acut. Kolosen vastaava on siinä servopaketissa joka on plootan kyljessä pelkääjän puolella.
     
  8. jyrkita

    jyrkita 3rd gear

    Olisiko kuvaa tosta servopaketista..ja mitä sieltä sitten löytyy jos sen avaa?taisi laatikon remppaaja aikoinaan tosta puhua,antoi jotain jousia mukaan
     
  9. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    [​IMG]

    Toi toimii silleen että kun kolonen menee päälle niin kolosen öölinpaine lykkää ekaks kakkosen pois päältä. Jos on paljon väljää 3-4 pakassa ja servon tappi liian lyhyt niin silloin se kolonen voi mennä "kolahtaen" päälle. Noi jouset mitä lisätään terävöittää vain kakkosta.
     
  10. jyrkita

    jyrkita 3rd gear

    Kiitos vastauksesta.no en lähde sitten tota servoa aukomaan..kokeilen vielä säätää napsu kerrallaan sitä kaapelia
     
  11. paja1

    paja1 Double Gearhead

    Voisko 3 vaihtaessa se "hunting" ilmiö tulla liian pienestä pannan välyksestä ? Pari kertaa joutun painimaan noittenkanssa kun kolmoselle vaihtaessa naukasee vähän tyhjää. Vaikka on pakassa tiukka välys ja kaikki kuluva uutta...
     
  12. AnttiK

    AnttiK 2nd gear

    "..worn valve body / worn governor bore.."

     
  13. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ainoa missä olen tohon törmännyt on yks 600+ kaakkinen vehjes johon tälläsin manuaalikoneiston ja sen mukana tulleen löysemmän öölinpaine jousen. Vika poistui kun pisti full race jousen painetta säätämään. Ekaksi oli vetten servo ja sen tilalle kun laittoi super servon niin parani pikkasen mutta vasta toi öölinpaineen nosto tappiin poisti sen pikku viiveen.

    3-4 pakassa ei saa olla tiukka välys ja varsinkaan jos ei ole hi rev kittiä ja kone kuitenkin naukuu korkealle. Liian pieni välys lämmittää ne kitkat liian kuumiksi ja ehkä sen takia ei pidä heti.
     
  14. jyrkita

    jyrkita 3rd gear

    Tuli säädeltyä tota kaapelia..löytyi aika hyvä kohta kun tiukkasin kaapelia..tuntuu olevan vähän
    väljää tuolla voimansiirrossa sekin vaikuttaa tohon nykäisyyn.kiitti kaikille vastanneille
     
  15. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Ei millään pahalla oikeasti ketään kohtaan mutta eikö näissä gm:n od-askeissa oo "käytännössä" vaan yksi oikea säätö, eli niin kireälle kun saa talla pohjassa?

    Mikäli on se orggis vaijeri niin sehän toimii kun varmistaa enste että kaasu aukeaa polkimesta kokonaan ja sit vaijerin "säätöpulikasta" säätö kireimmälle ja polkasee kaasun pohjaan ni se pulikan hammastus naksuttelee sen oikealle kireydelle? o_O

    Toki jos modattu aski jne. Ni sit voi hienosäätää vähän mutta karkeasti säätö toimii noin? Ja sit tietty kun muistaa että kaasarin vipu pitää muistaa modata od-askille passeliksi, eli ottaa mallia rochesterista tai sit tilata suoraan omaan kaasariin sopiva modauslinkku?
     
    xarper tykkää tästä.
  16. xarper

    xarper Gearhead

    Tämähän on se ainut oikea tapa säätää, lopuks saa yleensä ehkä yhen naksauksen kiristettyä ilman että löystyy takasin, saa vähän napakkuutta vaihtoihin. Ite kyllö tykkään vakio 700 vaihoista, mukavan napakoita tommoseks räpeltämättömäks askiks.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  17. jyrkita

    jyrkita 3rd gear

    Juuri tolleen sen tein..ja sit vielä yksi naksu ja laatikko on muuten vakio paitsi tuo shifkitti
    ja tää on ruiskumosa
     
  18. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    No sit se varmaan on vaan siitä shitkitistä johtuva ominaisuus? o_O
     
  19. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei sen vaijerin tarvii soida. Riittävä säätö on sellainen että pintakaasulla liikkeelle, kun kakkonen vaihtuu niin saman tien kaasu pohjaa. Jos vaihtaa heti ykköselle niin säätö on hyvä. Jos ei vaihda tai miettii hetken niin kireämmäksi.
     
  20. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kun laittaa normaalia jäykemmän öölinpaineen säätimen jousen niin tota vaihto"fiilistä" voi hakea laajemmalta alueelta ilman että levyt kyrvähtää.
     

Kerro tästä muillekin!