Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    berner sanelee että ensi vuonna väylämaksut käyttöön ja enemmän kuluttavat maksavat vielä lisää eli taitaa tulla entisten päälle tämäkin maksu,vielä se sotalaiva vero niin alkaakin riittää,samallahan se menisi omakotitalo asujille vero oletetusta vuokratulosta,kyllä alkaa espanja tai muu höpö maa kiinnostaa oikeasti.
     
  2. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  3. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Iltasanomien uutisen kommenteista lainattua.

    "Näistä laatikoistahan tulee rikollistenkin parhaita kavereita. Heti nähdään, että perhe on näköjään vaikkapa 200km päässä mökillä ja keikka omakotitaloon voidaan suorittaa kaikessa rauhassa. Vai käykö niin, että vartiointiliikkeen tulevaisuuden mainos voi olla seuraavanlainen: Sinun sijaintitietosi ovat mahdollista selvittää, anna itsellesi mahdollisuus nukkua yösi rauhassa mökilläsi, kun tiedät että me valvomme sillä välin kotiasi!"

    http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000005037605.html
     
  4. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Toi on kyl jännä et isompi kulutteinen maksaa enemmän, vaikka kuluttaa teitä samalla tavalla ja takoo alveja enemmän? Tai että isompi moottori automaattisesti kuluttais enemmän?
     
  5. jenkula

    jenkula Gearhead

    Niin.Jossain kohtaa tuo toimiikin.Toinen ääripää on että ei huvikseen ajelisi vaikka siitä vähän maksettas.
     
  6. jenkula

    jenkula Gearhead

    Kassassa on vaan huonoa se että tuloleikkuri menee jo n.3200e/kk kohdalla,sen jälkeen saa enää 20% "hyvää".Muuten vois lokoisia päiviä viettää puolet vuodesta.
     
  7. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Oli mulle uutta tietoa, että sähköautoissa on joku veroetu. jonka saadakseen on pitänyt sitoutua järjestelmän testaajaksi 3ksi vuodeksi.
    Eli verorahoilla on ostettu ilmaisia testaajia seurantalaitteita kehittäville firmoille.

    Nythän ne väläyttää, että vähäpäästöisiä/sähköisiä uusia autoja voidaan vapauttaa tiemaksusta kokonaan määräajaksi.

    Eli ei riitä että köyhät joutuu maksamaan rikkaitten autoveron poiston, joutuvat maksamaan vielä näiden tiemaksunkin? Ja nuo uudet sähköautot sen alkuajan on vielä useimmiten yritysautoja.

    Kuinka paljon siltä töissä tai kaupassa käyvältä syrjäseudun köyhältä voidaan oikein puristaa rahaa? 5000€ vuodessa?

    RevolutionNow!
     
  8. valpas

    valpas Gearhead

    Näinhän se menee, ja tulee menemään jatkossakin. (arvakkaas kuka näistä on päättämässä salassa?)
    Eikös Teslalla ajeleva saa 500Euroa kuussa?
    Tulonsiirto se on tuokin, ja suunta on yhteisestä kasasta, jo muutenkin hyvin toimeentuleville, jotta voivat eläkeyhtiöiden, ja valtion kanssa sijoitella omaisuuttaan, ja kerätä voitot, kun valtio kieltäytyy voittojen ottamisesta.
    Sanokaas, miten tuo on mahdollista ilman, että kukaan siihen puuttuu?
    Mites, jos perustais yrityksen, niin sais vähentää kuluja, (jos on tuloja). Niinhän varmaan tuo eliittikin tekee?
     
  9. -rautis-

    -rautis- Gearhead

    eu tyrmäs aikanaan ollila hankkeen,sen loukatessa yksityisyyssuojaa.homma vaatii lakimuutoksen.onko tuo lakimuutos muuten jo tehty?
    lisäksi:
    EU ei Suomea tiemaksuihin painosta. Jokainen jäsenvaltio voi päättää itsenäisesti, haluaako se ottaa tiemaksuja käyttöön vai ei. EU kuitenkin edellyttää, että autoilijan tulee voida toimia koko EU-alueen sähköisissä tiemaksujärjestelmissä yhdellä ajoneuvolaitteella ja yhdellä sopimuksella.

    eli härpäke täytyy rokata missä ikinä euroopassa liikutkin.
     
  10. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Usko pois, kyllä se rokkaa. Ja sit se on sun tehtävä taas osoittaa että ajoit suomen ulkopuolella, ja tietty maksaa, ja sit saat palautuksia , jos sua uskotaan.
     
  11. -rautis-

    -rautis- Gearhead

    tuo tarkoittaa just et mun EI TARVII osoittaa mitään jos ajelen halki euroopan,vaan se Siwasta ostettu järjestelmä toimittaa eri maissa ajetut
    km/tie maksut oikeeseen maahan.
     
  12. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    No mä olin sarkastinen. Noinhan sen kuuluis toimia joo mut... ja mitä sit jos eu kiukuttelee asiassa mistä saa rahaa, jos sakot on pienemmät kuin tulot.
     
  13. -rautis-

    -rautis- Gearhead

    eniwei.sim purkin kyljes ja tienkäyttösopimuksessa on syytä lukea "eu tyyppihyväksytty".muuten on turha asennella,kun kerta tollanen säädös on.:cool:
    ei oikein oo luottamusta tohon bernerin hosumiseen asiassa.
     
  14. Buick-T

    Buick-T 2nd gear

    En edes jaksa puuttua nyt tuohon koko systeemin surkeuteen, siihen mitä mieltä olen tämän maan "kansanedustajista" (onkohan tuon sanan merkitys ihan paikkaansa pitävä?) tai muuhunkaan poliittiseen. Tai julkisten käyttämiseen, täällä on hyvä kun näkee yhden bussin päivässä vähänkään "kaupungin" ulkopuolella. Vähän eritavalla toimii joukkoliikenne kuin Kehä Kolmosella. Eikä tässä kuitenkaan missään metsäkylillä asuta! Kohta tuntuu paremmalta ajatus Bangladeshista tai Meksikosta kuin hyvinvointivaltio-Suomesta...

    Mutta ihan yleisesti, ajoneuvovero nytkin on järkyttävää autoilua, etenkin harraste-sellaista ajatellen. Mutta tahdon nähdä kun joku vie 50-luvun auton konttorin pihaan ja sanoo jotta asentakaapa OBD II-pistokkeeseen seurantalaite. Tuleeko sitten arviovero, 2000€ voisi olla sopiva. Niin ja nostaa samalla entisestään korkeaa ajoneuvoveroa. Vai kielletäänkö suoraan vanhat autot, kaikki pääsee helpommalla.

    Ei vaan, ei pitäisi puhua, joku voi pian nähdä ja saada hyviä ideoita.
     
  15. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Vähä samaa rataa kuin sipilän paskakaivo kusetus, pakko ostatetaan paskakaivot sipilän firmalta ja hähää paskakaivolaki kumottiin....
     
  16. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Se kesämökki homma? Sekö oli kans sipilän omia hommia?
     
  17. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Joo ja mulkku katsuri lyö sen obd:n keskelle kojelautaa itspoilla kiinni, kuin taxi mittarin konsanaan :rotfl:
     
  18. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Tällästä löysin, et eiköhän tossakin ollu taas vihreät ja lobbarit asialla.

    – Mummo tuottaa fosforia noin kilon vuodessa. Kukkien lannoitus tuottaa useita kiloja fosforia – puhumattakaan peltojen tuhansien kilojen lannoituksesta. On kohtuutonta, jos mummo velvoitetaan ostamaan kymppitonnilla toimimattoman laitteen, Tossavainen moitti.

    – Jätevesiasetus oli siis epäonnistunut jo alkaessaan. Nyt on säädetty poikkeus, jonka mukaan laitteita ei tarvitse muuttaa, riittää kun entiset pitää kunnossa.

    Tossavaisen mukaan jokin tässä mättää. Ihmiset pakotettiin muuttamaan toimivat järjestelmät toimimattomiin kalliisiin laitteisiin. Ihmiset peloteltiin ja pakotettiin tähän.

    – Joko ministeri oli taitamaton tai asialla olivat osaavat lobbarit, Tossavainen tulkitsi.

    Nämä taannehtivasti voimaantulevat määräykset jotka haiskahtavat lobbareiden aikaansaaanoksilta ovat yleisen oikeustajun vastaisia. Samaan sarjaan voi laskea energiatodistuksenkin. Vai onko vihreillä niin paljon valtaa että saavat nämä älyttömyydet ajettua läpi? No saihan ne rikkidirektiivinkin… Luoja meidät pelastakoon vihreiltä!

    https://www.suomenuutiset.fi/jatevesiasetus-kuohutti-yha-eduskuntaa/
     
  19. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    se paskakaivolaki oli kaikkiin kiinteistöihin jotka eivät täyttäneet uuden lain määräyksiä, eli suunnilleen kaikki joissa perinteiset betonirengas kaivot tms.

    pakkomyytiin paskakakaivot äkkiä joissa sitten oli jotain ongelmaa vielä puhdistuksen suhteen tms. ja oliko nyt sipilän ketku tj firmassa tai joku muu kytkös.

    lakihan muuttui jotenkin silleen nyt oliko 2016 että vesistön lähellä oleviin vain tarttee olla umpikaivo.

    https://www.suomenuutiset.fi/sipila...ljoonia-oinonen-korvaa-aiheuttamasi-vahingot/

    kerran ketku aina ketku, samalaisia kytkyjä tässäkin kyttäyslootassa, aplicomin tj oli sipilän entisen firman johtokunnassa jne.
     
    Ratrod34 tykkää tästä.
  20. -rautis-

    -rautis- Gearhead

Kerro tästä muillekin!