TIGillä peltihommiin?

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja dixie, 11.1.2015.

 1. GBS

  GBS 2nd gear

  Minkäslaiset kaasusuuttimet tai linssit porukoil on? Ja mistä olette hommailleet?
  Itellä on se 9 koon pikkupoltin. Pitäis se linssivarustus hommaa kun moni on kehunu.
   
 2. urho3

  urho3 Gearhead

  Kaasulla on ihan hyvä hitsata jos ei ole palavia massoja haittana. Tulee kestävä ja pehmeä sauma jos haluaa vasaroida.
   
  valpas tykkää tästä.
 3. valpas

  valpas Gearhead

  Pitääkin koittaa kaasulla tuota sinkittyä.... Pienin poltin vaan käyttöön, ja sopivat kaasunpaineet. Ei taas se tullu mieleen heti, kun tuo TIG on tuossa olemassa. Aikonaan sillä tuli paljonkin hitsailtua.
  Hitsi krymppää aina, joten se vasarointi on miltei pakollista.
   
 4. VilleTre

  VilleTre 2nd gear

  Eihän käkkärätukalla vetäsy juuri peltiä ohenna jos ei jää junnaan paikalleen.. BTW, aihetta sivuten ;mistä hyvä tig, harrastehommiin? Järkevän hintainen?
   
 5. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  GBS tykkää tästä.
 6. valpas

  valpas Gearhead

  Tuli mieleen ne sormisuojatkin, kun muutaman kerran alko nahkahanskan sormenpää kutistuun, kun meni liian lähelle valokaarta.
   
 7. Visa

  Visa 3rd gear

  Everlastin koneet ollu varsin asiallisia hinta/laatu suhteeltaan.
  Weldstoresta ite tilaillu tarvittavat osat. Samoiten tig-fingerit
   
 8. Juuri lähde näin LA aamuna "aamutuuriin" talliin tekemään 32 fordin peltejä. On se TIG vaan kova juttu peltihommissa. Niin mukava venyttää saumoja hitsauksen jälkeen. Voi vetää pitkätkin saumat kerralla läpi.....Ei ole tullut mig hitsiä käytettyä aikoihin.

  tuolla muutama uusi kuva menneeltä viikolta, jos sattuu kiinnostamaan. www.auliz.fi --> 1932 5w projekti.

  Ei kyllä peltihommissa tarvi mitään sormisuojia. Virrat on niin pienet. Toki jos tukkii sormensa valokaareen niin kai se alkaa kutistelemaan hanskaa ja ihoa, mutta eikai kukaan niin pöljä ole. puhutaan kuitenkin 20-40A virroista. Itse käytän ohuita TIG hanskoja, mutta olen pikkuhiljaa siirtynyt pitkävartisista ohuista nahkasormikkaista tegeran lyhytvartisiin. Toimii.
   
  Muokattu: 30.11.2019
  GS, El 60 ja GBS tykkäävät tästä.
 9. GBS

  GBS 2nd gear

  Katoin Aulis noita kuvias. En ole ennen oikein ajatuksella prjektejasi katellut mutta hienosti pelti kääntyy. Hattu pois. Arvostan.
  Taitaa itellä alkaa tuo tigillä peltien hitsailun harjoittelu. Jos innostuisi Satelliten kyljet vaihtaa. Ostin vain sen Agan Unicyl pullon molempiin koneisiin. Totesin että aivan liian snadi pullo jos pikkusen enemmän tekee. Oli hätä kun vanhat meni duuniin takas ja piti jotain hommaa tilalle. Olisi pitänyt sitäkin miettiä enemmän. On niitä toisiakin pulloratkaisuja varmasti jos enemmän hitsuuttelee. Tuon yllä olevan osasarjan tilasin Alista ja tulee varmaan joskus....
   
 10. VilleTre

  VilleTre 2nd gear

  Aulis tekee kyllä hienoa jälkeä,arvostan.
   
 11. Eläkää ny. Suomessa on kymmeniä oikein perhanan hyviä peltiseppiä ja ihan hot rod harrastuksenkin parissa useita. Minä sain niin vanhana vehkeet että tämä on semmosta opettelua. Nytkin 3h hakannut tuolla venytystä , kutistusta ja kaikkia ihmeellisiä juttuja pitää yrittää keksiä että saa koteloidenkin sisälle painetta jotta pääsee kutistamaan päältä. Hirveitä virityksiä, mutta kun pelti vaan kutistuu ja venyy aika helposti, tosin tämmösellä konttorirotalla on hartiat (oletetut hartiat) kipiänä.... Cowl alaosan sain valmiiksi ja nyt hakkaan ovea kun vähän pääsi pintapelti venähtämään keskeltä, mutta siitä se tulee kun rauhallisesti vaan läpsytellään.
  Nyt ois jo sen verran tehnyt, että voisi esim. 1932 roadsterin tehdä suorasta pellistä, mutta eipä taida kannattaa....

  Toraforsin kutistusviila on erikoisen hyvä ja järkyttävän tehokas, pitää olla oikein varovainen kun "läpsyttää". Parempi kuin mun vanha omatekoinen. Heidän kutistusvasara ei ihan niin hyvä, sen näkee pyramiidienkin mallista. Kutistaa kyllä, mutta sais olla hieman kutistavampi. Hyvä paino siinä vasarassa, ei liian painava eikä kevyt. Luulen että teen yhden itse. Viilasta pyöreä pala, se uppokantaruuveilla kiinalaisen vasaran päähän kiinni. Kalajoella oli joskus Räihälän junnun maalaamolla semmonen jossa oli kuin kaarevat auringonsäteet ja joku kumilersti välissä. Semmosen kun sais jostain.

  ah

  Niin ja sivuillani oleva englanti on sitä mitä nyt äkkiä tulee päästä. Kielioppi, sanajärjestys jne voi olla ihan mitä vain, mutta yleensä jenkit ja hurrit ei siitä valita vaan sanovat että ymmärtävät kyllä. En ala oikolukemaan vaan kirjoitan tekstit ja that´s it. Suomesta olen saanut noottia että sun englanti menee päin peetä..... no worry.
   
 12. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Meinaakko tämmöistä?
  https://www.ebay.com/itm/Trident-Pa...999174&hash=item3f7c0f3948:g:X-wAAOSw7GRZEc1y
   
 13. Hyvä! Juuri tuota tarkoitan. Mun pitää tilata tuo.
  Pirun hyvä vasara ja paino jotenkin oikealla kohdalla .

  Aulis
   
 14. valpas

  valpas Gearhead

  Todella mukava katsella tuommosta tekemistä.
  Vaikka minäkin hallissani yksin touhuilen, niin oon sillai touhussa, että joutuu työkaluja keräileen välillä lattialta. Kun on vauhti päällä, niin sitää tykkää saada aikaseks, eikä viitti aina laittaa kaluja paikoilleen, kunniitä taas kohta tarvii.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 15. valpas

  valpas Gearhead

  Vähän sama kuvio mulla. Olis pitäny oma halli tehdä aikasemmin.... Nyt on kohta 67v. Eli enempi takana, kuin edessä. Mutta homma jatkuu......
  (pirskatti, kun välilyöntinäppäin ei toimi aina)
   
  Muokattu: 30.11.2019
 16. valpas

  valpas Gearhead

  Eyeball:illa kokeilin tuommosta, ja jotenkin se tasaa eri lailla, kuin tavallinen vasara. Mutta varsinaista kutistusvaikutusta en havainnu. Kyllä joudun kutistamiset tekeen kutistusleuoilla, tai hiilipuikolla. Viilalla "läpsytellessä" näkee parhaiten, missä vastin on, ja saa pellin jäämään paremmin siihen, mihin haluaa, mutta helposti venyttää pellin.
   
 17. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Mikä noista Toraforsin läpsyttimistä on se hyvä viila?o_O
   
 18. valpas

  valpas Gearhead

  Mulla on kaikkein eniten käytettynä vasarana tuollanen, kun koittaa tarkasti suoristaa.
  https://www.mve-online.com/product_info.php/vasarat-viilat/lyöntiviila-slapperi-medium-cut-p-1260
  Nykyisen Toraforssin sivuilta en tuollasta lyöntiviilaa löytäny. Mulla se on ollu käytössä jo vuodesta -72. (En pysty sanomaan onko coarce,vai medium? Ehkä coarsesta tulis pintaan liikaa jälkiä) Siittä en oo tykänny, missä on kahva.
   
  1purehell tykkää tästä.
 19. GBS

  GBS 2nd gear

  Käytättekö noita linssejä vai ihan normi kaasusuuttimia? En ole linssiä päässy ite koskaan kokeilemaan ja muutenkin nää peltihommat tigillä on vasta aloitusvaiheessa. Vielä eilen käytin lankakonetta. Jotenkin tuolla tigillä kun enemmä hitsuuttelee niin tuota unicyl putelia saa olla kokoajan vaihtamassa. Täytyy kyllä pohtia jos hommais sen Albeen niin ei tarttis aina noissa ”ammatti” paikoissa käydä vaihtelemassa. Tai sit joku muu vaihtoehto.
   

Kerro tästä muillekin!