Tinkaajat suohon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja bbl, 3.6.2003.

  1. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Tinkauksesta mä en tajua mitään, mutta mun 240 volvo kuluttaa ainakin 20litraa sadalla je se on sentään efi koneella!

    Että sellasta.
     
  2. Yogi

    Yogi Gearhead

    Myin vuosia sitten sikäläistä autoani ´76 Datsunia. Yksi ostaja ja syynäsi todella tarkkaan kaiken läpi, valitteli kun on kuskin penkin jousto kulunut, että pitää hakea purkamolta uudet ja maksaa 300mk. Laski lopuksi kaikki rempat mitä autoon olisi pitänyt tehdä ja tarjosi sen verran vähemmän autosta. (en muista enää mistä kaikesta se valitti, mutta muistelen, että kaikkea semmosta puutetta huomasi ja valitti mistä minä en olisi lainkaan välittänyt jos itselleni olisin sitä ollut katsomassa). Loppujen lopuksi käski soittaa saman viikon perjantaina jos mieli muuttuu. Mietiskelin sitten hintaani ja soitin sille, no ei ollut numero edes käytössä...
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä se tinkaaminen on osa kaupan tekoa. Myyjän vika jos ei tajua pistää hintaan sen verran ylimäärästä, etä siitä on vara vähän laskea. Hyvässä lykyssä käy vielä niin, että ostaja ei rupeakaan tinkaamaan ja sitten myyjälle jää tavallaan ylimääräistä.
     
  4. Roadrunner

    Roadrunner 1st gear

    Mulla ainaki jos oon halpaa autoo hankkimas ni en pahemmi syynää mitää, halvalla ei saa hyvää (tai no itelle melkee kävi niin). Tyleenäs tinkkaan summan johonkin sopivaan tasarahaan. eli parikymppii pois. Mutta aina pitää pieni tinkivara olla.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Myin kuutisenvuotta sitten Mazda D pakun,hinta oli periaattessa jo sovittu,mutta äijä tinkas vielä 500mk. "kun ei tiiä mikä tuo kone on".Kuukauden päästä äijä soitteli ihan kuumana että:"Siitä kuule kansi halakes (tyyppivika),sää saat poika maksaa korjauksesta puolet, 3000mk".En tietenkään maksanut mitään,varsinkin kun sehän oli tingitty hinta.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tulipa mieleen tapaus vuoden takaa.

    Kaverini myi 2.0 DOHC -91 sierraa 2000 eurolla ( huippukuntoinen "yksilö" ) ja eräs ostaja ehdokas alkoi napista KULUNEESTA TAKALASIN PYYHKIJÄN SULASTA! eikä ostanut sen takia autoa..No seuraava ostaja sitten ostikin eikä kehdannut tinkiä jo tingitystä hinnasta.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joskus olitiin lada kaupoilla ja auto tuli käyttöön jossa vain ulkoasulla oli merkitystä.Jo pihaan ajaessa nähtiin että auto on mitä etsitään ja hinta sopiva.Pyörittiin auton ympärillä ja myyjä sano että sillä on jotain kuitteja me ei haluttu nähdä,myyjä sano että kellarissa on tavikiekot,me ei niitä haluttu.Väitti että käy hyvin,ei menty edes sisään autoon.Sitte kaveri katto autoon ja kysy että kuuluuko toi black sabatin kasetti hintaa,myyja katto hetken hassun näkösenä ja sano että JUU.Sitte me ostetaan tää,kuuluuko se hyvin..kaupat tehtiin malmilla ,varmaan myyjäkinmuistaa meidät.........kryofiili
     
  8. Juukes

    Juukes 3rd gear

    Itellä oli joku aika sitten seatti myynnissä (1998 1.9Tdi 250tkm ajettu). Hintaa pidin 2000e ja lopullinen hinta jotai 1700e. Joku äijä soitti etelästä aamupäivällä tuhannen päissään ja tarjos 800 euroa joka oli hänen mielestään melkeempä ylihintaa. ja tietenki sanoin että ei lähe ja viimiseen asti että ei lähe mutta tämä katteli netistä vr:n hintoja ja ilmotti että hän on just varaamassa matkalippua ja aikoo soittaa kun pitää tulla auton kans juna asemalle. :rotfl:
     
  9. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    tosta tulee mielee yks lahtelainen bussikuski joka haki yhen farkun ottaa vieläkin päähän ku myin.
     
  10. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Ajelen nyt 240 automaatilla mallia 1983, kun farkku on kolarikorjattavana. Ajettu 128 000 km. Ihan hyvä biili. Eikä ollut kallis kuntoisekseen. Ja tunnelmaa on Xkertaa pokemoniin. :poff:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  11. Stance

    Stance Gearhead

    Minä nostaisin pyyntiä välittömästi, jos ostaja tulisi hiacella paikalle. Riskilisä.

    Tyylikäs tuo Rocketin volvo. On varmaan eläkeläismiehen käytössä ollut yhdellä omistajalla?
     
  12. Jza

    Jza Double Gearhead

    Kieltämättä hieno :eek:

    Hauska piirre muuten tässä, kun netti vanhenee niin tarina saattaa jatkua sujuvasti lauseesta, joka jäi 10 about vuotta sitten kesken. :D
     
  13. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    On tosiaan komia Volvo Rocketilla 8)

    Mä melkein väittäisin että isoin syy miks noita hyviä volgia saa halvalla on ihmisten pihiys, tommonen kun vie sen noin 10 l/100 km mikä kuulostaa tänä päivänä paljolta.
    Mut moni ei vaan osaa laskea sitä kokonaishintaa eli ok, tommonen vie sen ehkä noin 3 litraa enempi soppaa kuin joku uudempi tai muuten vähän pienempi kinneri mut korjauksia ei juurikaan tarvi tehdä ja jos tarvii niin osat on liki ilmasia, puhumattakaan siitä että auton ostohinta ja sitä kautta siihen sijoitettava rahamäärä on pieni kun noita saa nykysellään halvalla :wink:

    Ite oon nyt huristellut 3 vuotta kovin tyytyväisenä reilut 20 vuotta vanhalla 740 Vollella, kiva ajaa ja ainoat korjauskulut on ollu yks parkin ja yks takavalon polttimo, yhteensä noin 2€ :rotfl:
     
  14. harri60

    harri60 Gearhead

    Kummia pelejä noi Volvot. Meilläkin on 850 sedani ollu jo vissiin 4-vuotta emännällä käyttiksenä. nokkan asennontunnistin piti vaihtaa ja pari polttimoa, siinä isommat viat. Ilmastointikin puhkuu kylmää :D
     
  15. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    Tämäkin on vanhentunutta tietoa nykypäivänä :D 200e ei saa kattookkaan ladaan päin, saati että se ois hyvä. Tuolla tonnilla voi saadakin hyvän takapotku larsan :)
     
  16. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Jep, ja kattokaas vanhojen takapotkusten Corollien hintoja, 1000€ saa jonkunlaisen kohtuullisen projektin, hyvät maksaa parikin tonnia ja siitä ylöspäin :lol:

    Pannaas piruuttaan yks kuva omastakin vollesta viime talvelta:
    http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img2862998.jpg

    2.0i + 5 v. manuaalilla, kaikilla toimivilla sähköherkuilla (keskuslukitus, kaikki ikkunat, kattoluukku jne.), kaksilla tosi hyvillä kumeilla aluvanteineen jne. ja silti toikin on vaan arvoltaan alta tonnin peli eli jos tosta tonnia pyytäisin niin varmasti alkais ostajat tinkaamaan ja v*ttuilemaan hirmu ylihinnasta.
    Sanoisin jotta höh :poff:
     

Kerro tästä muillekin!