Toimilaite quick spool valvelle

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Iiro, 20.9.2023.

 1. Iiro

  Iiro Gearhead

  Olen tuollaisen QSP:n taikonut pakosarjaani ja jotenkin sitä läppää pitäisi keikuttaa. Ideaalitilanteessa 100% ruiskuboksin ohjaukseen perustuen = sähköinen toimilaite, mutta miten?

  Eli siis oma ajatus on:
  - Cruising / iso alipaine imusarjassa = ahtimen molemmat kanavat auki jotta pieni pakovastus
  - Pieni alipaine / syvemmälle painettu kaasupedaali = läppä niin että kaikki pakokaasut menee ainoastaan ahtimen toiseen puoleen jotta saadaan ahtopainetta mahdollisimman pienillä kierroksilla
  - Riittävästi ahtopainetta / iso pakovastapaine = läppä niin että pakokaasut menevät ahtimen molempiin puoliskoihin.

  Paineilmasylinteri + magneettiventtiili mahdollistaisi tuon, mutta paineilmaa on käytössä vain jos sitä ahtopaineesta "pullottaa" myöhempää käyttöä varten, joten suoraan sähköinen ohjaus olisi kaikista paras.
  Mikä voisi olla sellainen järkevän hintainen ja luotettava järkevillä virroilla ja jännitteillä toimiva toimilaite jolla saisi aikaiseksi sellaisen n. 5cm liikkeen?
   
 2. Keme

  Keme Gearhead

  Laita sen ohjaus pakopaineella?
   
 3. Iiro

  Iiro Gearhead

  Pelkkä pakopaineohjaus ei oikein totetuta noita mun ajatuksia....
   

Kerro tästä muillekin!