Tubeless

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Elämää nähnyt Jouko, 22.7.2007.

  1. Tietäiskö kukaan, mistä voi ostaa tubeless renkaan paikkaus sarjan?
     
  2. SamiL

    SamiL Gearhead

    Autotarvikeliikkeestä tai rengasliikkeestä?
    Siinähän tarvitaan siis raspi reiän pyöristämiseksi, niitä tahmeita narunpätkiä paikaksi, puikkari jolla se työnnetään reikään ja vulkanointinestettä. Näistä se sarja muodostuu. Niin ja sitten vielä terävä veitsi, jolla ylimääräinen naru katkaistaan pois.
     
  3. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Motonetissa noita ainakin näytti olevan, mutta löytyy varmaan muistakin tarvikeliikkeistä
     
  4. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    Ei..Ei...

    Se kulkee nimellä "tilapäiskorjaus". Ammattikielellä "koiranpaska". Saksassa niille on annettu 80km:n nopeusrajoitus ja tuomio ajaa "tilapäisajoa" lähimpään rengaskauppaan. Tiedän että niitä myydään menestyksekkäästi, mutta oikeaan tubeless paikkaukseen tarvitsee:

    1. Uni-Seal stem (Esim TIP-TOP)
    2. Karhentava pora jolla reikä puhdistetaan vaurion suuntaisesti
    3. Paikalle soveltuva liima
    4. Sisäkalvon karhennin, jolla sisäkalvo karhennetaan uni-sealin paikkaosalle
    5. Rissa jolla ilma poistetaan välistä
    6. Työkalu jolla paikka vedetään läpi (lukkopihdit käy)
    7. Sisäkalvon paikkausaine, jolla käsitellään karhennettu alue, ettei ilma vajuisi karhennetun osan läpi.

    Koko satsi maksaa satoja euroja. Miksei maksaa 25€ rengasliikkeelle, takuutyönä tehdystä hommasta...
     
  5. SamiL

    SamiL Gearhead

    Se muuten juuri onkin tärkeää, ettei esim. reiän tehnyttä naulaa poisteta ennenkuin vasta paikkauksen yhteydessä. Reikähän saattaa olla hyvinkin vino ja sokea Reettakin tietää, että siihen sisäpuoleiseen reiän päähänhän paikan (sitä ennen tietysti poran/raspin) on osuttava. Aivan kuten Le Mans sanoi, paikkaus tehdään vaurion suuntaisesti.
     
  6. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Ja tuosta koiranpaskasta puheenollen, se EI TODELLAKAAN ole kuin tilapäiskorjaus. Olen nähnyt sen verran esim. naulan tekemiä jälkiä renkaan sisäpinnassa, että huh huh :mad: . Ja asiakas olisi halunnut välttämättä "sen pikapaikan, kun se on halvempi ja nopeampi..." :rotfl: Juuri tullut motaria pitkin Hesasta ja naula tehnyt renkaan kylkilangoista kaksiosaisia.... :wc:
    Oli muuten hiljaista miestä sen jälkeen, kun näytettiin millä oli ajanut :odroll: ja sovinnolla sai laittaa uuden renkaan tilalle.

    Samoin paikkavaahdoista mielipiteeni on kirjoituskelvotonta :poff:
     
  7. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    Samaa mieltä, paikkavaahto pilaa kunnon korjauksen mahdollisuuden. Ja miksi kunnon tubeless-paikka on niin hyvä että se PAKOTTAA vanteelta poisoton jotta näkee että onko siellä niitä lisävaurioita ja jauhoja sisässä tyhjänäajosta. Näillä asioilla ei pitäisi leikkiä.
     

Kerro tästä muillekin!