Tuontiauto ja maksu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja marjus, 24.1.2010.

 1. marjus

  marjus 1st gear

  Olen tekemässä kauppaa/tilaamassa Usasta auton autoliikkeestä ja tuonti Suomeen avaimet käteen periaatteella eli kaikki tullaus ym. suoritetaan firman edustajan puolesta Suomessa ja auto annetaan avaimet käteen. Onko käytäntö, että koko kauppahinta maksetaan nyt ostohetkellä ennen kuin auto on Suomessa.Kokemuksia? Teen tätä ensimmäistä kertaa ja haluaisin varmuutta asiaan.
   
 2. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Tapoja on kait monia ja se vallitseva tapa riippuu toimittajasta. Meillä on ollut tapana että auto + amerikan pään kulut pitää hoitaa heti ja loput voi hoitaa kun auto on suomessa mutta tämä on siis vain yhden välittäjän tapa toimia.
  Välittäjä ottaa tietyn riskin jos ei rahasta etukäteen + sitoo melkoisen määrän pääomaa jos monia autoja pitää rahoittaa asiakkaan puolesta. Tietysti jos rahaa on ja sille saa mukavan koron (=asiakas maksaa) niin miksikäs ei.
  Jos kyseessä on joku amerikkalainen liike jolla ei ole kytköksiä suomeen tai suomalalsiin välittäjiin niin unohda koko juttu. Varsinkin jos sulle tarjotaan jotain ebay maksua ja rahtikin hoituu puoli-ilmaiseksi.
   
 3. uffew

  uffew 1st gear

  Sama neuvo minulta. Olen tehnyt pari autokauppaa jenkkivälittäjien kautta, ja palvelu loppuu kuin seinään kuin rahat on heidän tilillä. Käytä luotettava suomalainen välittäjä niin säästät aikaa ja hermoja. Olen itse hoitanut tullaukset ja yleensä se käy aika vaivattomasti (viime kerralla Vuosaaressa todella nopeasti ja ilman minkäänlaista vaivaa)
  Auton hinta+maarahti USAssa+merirahti+välityspalkkio pitää kai aina maksaa etukäteen.
  Onnea autokauppaan!
   
 4. Riuska-Petteri

  Riuska-Petteri 3rd gear

  Jos myyjä on sinulle tuntematon ja/tai on joku pieni firma, pyydä referenssejä (suosituksia) niiltä suomalaisilta ostajilta jotka ovat auton sieltä hommanneet. Google on hyvä tässäkin.

  Suomalaisen välittäjän käyttäminen saattaa säästää rahojen menettämiseltä, vaikka palvelut aina maksavatkin.

  Rahan lähettäminen jollekkin tuntemattomalle on aikamoinen riski.
   
 5. GMies

  GMies 3rd gear

  Pitää olla erittäin luotettava firma, kun maksetaan kauppasumma etukäteen.
  Ellei sinulla ole varmuutta toimittajasta niin vaihda sellainen toimittaja, jota pidetään luotettavana.
  Sama koskee asiakkaita, ei firma lähde tuomaan Suomeen maksamatonta autoa, ellei ole satavarma, että asiakas (tai asiakkaan perikunta) maksaa.
   
 6. Mokaman

  Mokaman Double Gearhead

  Pitkästi samoilla linjoilla kuin edelliset puhujat. Harva välittäjä enää tänä päivänä ottaa sitä riskiä, että ostaa asiakkaalleen auton kokonaan omilla rahoillaan, näitä emmävoikaanvaimokielsiostamastalisääautoja tyyppejä kun on olemassa, samaten semmosia jotka ostattaa välittäjillä autoja ihan HUVIKSEEN ja jättää ne lunastamatta... Eli yleensä vähintään auton ostohinta jenkeissä pitää maksaa välittäjälle etukäteen + sisämaanrahti, mikäli sitä tulee. Tällä menettelyllä torpedoidaan pois ne, jotka eivät ole oikealla asialla, hankkimassa itselleen oikeasti sitä ameriikan herkkua. Näitä tyyppejä tosiaan valitettavasti on ja sen tähden välittäjien on pakko olla varovaisia.

  Se kenelle itse kukin rahansa sitten uskoo, on täysin omassa vallassa ja maalaisjärjen käyttö on sallittua.
   
 7. MONACO 66

  MONACO 66 3rd gear

  Onkohan arvokas palvelu, jos käyttää välissä pankkia? Taisi olla palvelun nimi joku remburssi tai sinne päin, eli pankki pitää fyrkat tai osan molempien ulottumattomissa, kunnes osapuolet huutaa hep; saa maksaa.
   
 8. pantera

  pantera Double Gearhead

  Onhan näitä erillaisia palveluja tähänkin luottamuspulaan
  https://www.escrow.com/solutions/vehicle/index.asp

  Mun neuvo on että jos hommassa tuntuu olevan jotain omituista, siinä luultavasti on.
  Passaa ja etsi uusi kohde...
   
 9. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Ja tässäkin tapauksessa saa välittäjä tai myyjä rahoittaa ostajan autohankintaa kohtuullisen pitkän ajan? EI siinä mitään jos on pakka kunnossa mut......
   
 10. MONACO 66

  MONACO 66 3rd gear

  Lainan kustannukset esim. 3 kk ajalta rasvaisella 12 % korolla 5000 egun summalle = 150 € + jotain pankin kuluja, jotka nekin artisti maksaa.

  Raksahommissakin rakentaja saa suorituksia työn tilaajalta sitä mukaa, kun talo edistyy. Oliskohan näissäkin mahdollista porrastaa maksuja, jos em. kustannukset tuntuu kovilta.

  Välittäjällähän ei tossa "remburssissa" riskiä ole. Vai miten on?
   

Kerro tästä muillekin!