Tupakin haju pois verhoilusta.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja H.J., 17.11.2007.

  1. H.J.

    H.J. 1st gear

    Rojekti etenee. Eilen illalla kävin laittamassa autoon lämppärin ja ionisoivan ilmanpuhdistimen joka sattui löytymään omista nurkista. Äsken kävin ottamassa pois, eikä haju ollut kuin ehkä vähän lievempi. Ei toiminut. Olinkin ajatellut että ionisoiva ilmanpuhdistinhan antaa pölyhiukkaselle negatiivisen varauksen niin, että se tarttuu pinnoille joilta se on sitten helppo pyyhkiä pois. Pölystähän tässä ei ole kysymys. Otsonointi varmaan on se ainoa todella oikea tapa.

    Kävin valtsusta hakemassa pari omppua huimaan 0,70€ hintaan. Siivutin ne ja jätin ympäri autoa. Katsotaan/haistellaan huomenna, mikä niiden teho on.

    Ps. Oli muuten se ionisoiva puhdistin käynyt aika kuumana. Oli vähän sulanut lapsen istuinkorokkeeseen kiinni jonka päällä se oli ollut. Onneksi ei palanut koko pska (onkin aika sopiva nimitys sille romulle :lol: ).
     
  2. miss duster

    miss duster 1st gear

    Outo homma ettei toiminut, itellä lähti tosiaan kissankusi ja homeen haju autosta pois... joku sano että jos suihkuttaa mietoa etikkaliuosta autoon ni pitäs hajujen lähteä vaan tiedä noista... mutta onnea yritykselle... :D
     
  3. laakiaasi

    laakiaasi 1st gear

    Kahvin puruja johonkin kuppii ja kuppi penkin alle (n. 1-2vrk.)...Sikarin katku lähtee ainakin ni miksei röntinkin
     
  4. H.J.

    H.J. 1st gear

    Eilen käytiin tytön kanssa ajelulla. Tytön (3.v) mielestä auto haisi vieläkin. Omasta mielestä kärtsä oli leiventynyt aika paljon. Lapsen nenä vaan on niin herkkä. Eli mielestäni omenat vaikuttaisivat kohtalaisesti toiminalta, vaikka niitä vähän sitä epäilinkin. Saavat näyttää tehoaan vielä pari päivää.

    Sain Forten Air Condition Treatment nimistä ainetta. Vaikka autossa ei ole AC:ta niin ajattelin kokeilla.

    Tästä on tullut melkein uusi harrastus kun kokeilee kaikenlaista. Huvinsa kullakin. Oikeastaan aika hauskaa. Pitäisiköhän ennen fortea kokeilla vielä ne kahvinpurut???
     
  5. laakiaasi

    laakiaasi 1st gear

    Suosittelen, ainakin omalla kohdalla toimineet, eikä ole mahottoman kallis sijoitus
     
  6. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Otsonointi ja pariin kertaan. Siis otsonigeneraattori sinne sisään ikkunat kiinni ja ihmiset kauas (ettei mene kauhkot) . Otsonilla putsataan juomavetta ja poistetaan hajuja, sillä 03 on aikalailla reaktiivinen kaasu, joka pyrkii hapettamaan kaikkea.. Eli siis se pilkkoo kaiken elollisperäisen ( oksennus, paska, tupakinsavujen jäänteet) vedeksi ja hapeksi ja co2:seksi.. Pikkuhiljaa. Siis eräänlainen elollisen materiaalin jäämät pilkkova kaasujen "happo".

    Autoputsausfirmat , ruumiiden ja niiden palojen siivousfirmat tarjoavat joko palvelua tai vuokraavat generaattoreita. Taitaa muutama rakennuskonevuokraamokin noita vuokrata päivävuokrilla.. Oliskos joku kymppi päivä. Ja se kaikken pienin piisaa, sillä auto on suljettu ja pieni tila..

    Meidän taloyhtiössä saivat otsonilla yhden huoneiston hajuttomaksi, vaikka omistaja kuoli sinne ja mädäntyi koko heinäkuun, ja löydettiin juuri käytävään tullen hajun perusteella. Vain irtaimisto pihalle pintojen putsaus avaruusmiesasuissa ja otsonointia. Varmistivat taloyhtiöltä ilmanvaihdon, ettei ole kanavia toisiin asuntoihin.. Betonnisia eriöitä joka-asunto + pari hormia katolle per asunto, ei koneellista ilmanvaihtoa.
    Lisätiivistivät oven käytävään, ja kaasuttivat ei hirveän vaarallisella 03 suhteella viikkoja. Eli pieni generaattori ajastimella? Myyntinäytössä, jossa kävin mielenkiinnosta asunto oli hajuton. Ei sovellu paikkoihin, jossa on keskusilmastointi yms. 03 pääsee leviämään ihmisten hengiteltäväksi.

    Autossa varmaan parhaasta päästä ilman purkamisia tuo 03?
     
  7. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Kissankusen haju lähti nojatuolista , johon tuo kollinrenttu kusaisi etikalla..
     
  8. DX

    DX Double Gearhead

    Otsoni eli O3 toimii, voin vakuuttaa, tuhkakupissa olevat tumpitkin menettivät hajunsa alle 12 tunnin tehokäsittelyllä.

    Syvälle täytteisiin pinttynyt voimakas koiran/tupakan yms haju vaatii pari käsittelyä ja mielellään jopa vuorokauden mittaisina, muassaan sykliajastettu sisälämmitin jolla saadaan pumpattua otsoni täytteisiin tehokkaasti.

    Sisätilojen täytyy käsittelyn aikana olla täysin kuivat jotta O3 pääsee tunkeutumaan kunnolla kuituihin.

    Multa saa liisinkiin omasta puusta (päästä)veistettyä otsonilinkoa tässä meitin nurkilla jos tarvetta, mutta tarkista ensin palovakuutus. :rotfl:
     
  9. julmajari

    julmajari Gearhead

    autoglymillä on semmosta fresh suihketta, mulla autto vanissa, sumutin sen jokapuolelle, tosin ei haissu röökille, muutenvaan helvetin pahalle.
     
  10. H.J.

    H.J. 1st gear

    Nyt taas on mennyt muutama päivä. Omenat alkoi nahistumaan ja tupakanhaju alkoi tulemaan takaisin. Eli se vain peitti pahan hajun. Todellisuudessahan se haju on imeytynyt syvälle verhoiluun. Pitäisi varmaan viedä sinne se kahvikuppi. Koklaan lisäksi joku päivä sen Forten aineen.
     
  11. miss duster

    miss duster 1st gear

    Lainaappa jostain verhoilu pesuri ja kokeile sitä procleania.... toi haju on nii piintyny että tuskin ilman pesuu ja kunnon tuuletusta sen jälkee lähtee...
    OOtko kyselly verhoomoista puhistus vinkkejä??
     
  12. Karva

    Karva Gearhead

    Osta pullo TOLUA sillä kun peset, vain vähän laimennettuna, kuumaan veteen kastetulla rätillä niin takuulla lähtee ...

    Toinen hyvä konsti millä nahka jakkarat saa uuden veroisiksi ja hajun pois, citymarketista kissa - saippuaa, lecat tai jotain, eli sama laulu kuumaan veteen sekoitettuna paksulla seoksella ja rätillä hinkaten lähtee paska ja nahka on kuin uutta.

    Pelaa paljon paremmin kuin uudet 20 E hajunpoisto auto saippuat :poff:
     
  13. oh1gcg

    oh1gcg 3rd gear

    Terve!
    Itsekkin ostin "tupakoimattoman" auton josta mm löytyi 583659012kpl tumppeja lattialta ja stöksestä, pesin tuhkakupin kärkkerillä ja sisutan lavorin höyrypesurilla. eikä enää haise. (kuin oma pieru ja sekin katkeralle).
    mutta etikalla olen poistanut homeita autosta myös erittäin toimiva tökötti.
    ei muuta kuin ikh:lta lavori alle ja menoksi (saa varmaan josta siivousliikkeestäkin lainattua)
    :pinup:
     
  14. Bandit78

    Bandit78 1st gear

    Käykää vuokraamassa otsonaattori jostain jos hajuhaittoja autoissanne on.

    Sitä käyteään poistamaan juurikin kyseisiä hajuja.
    Esim Tulipalon jälkeen asunnosta saa savun hajun pois.
    Tehokkaita ovat.
     
  15. Dorset

    Dorset 1st gear

    Meillä oli vaimon autossa ongelmana wunderbaumin ja tupakin haju. Siis aivan tajuton vaniljan katku. Koitin Etikan, Omenan, kahvin ja spraypulloissa olevien hajunpoistajien kanssa. Ei toiminut. Sitten viimeiseksi laitoin auton ilmastointilaitteen puhdistusvaahtoa ohjeen mukaan ilmastointi kanaviin, sisäkierto päälle ja odotusta. Jäi vieno sitruunan tuoksu ja ehkä aavistus sitä vaniljaa, paras tulos tähän asti. Eikä kuitenkaan maksanu kuin jotain 7e purkki paikallisessa marketissa. Niin ja kaikista ensimmäiseksi tietenkin pesin kaikki verhoilut.
     
  16. H.J.

    H.J. 1st gear

    Moro Banditti. Tiedän, että toi otsonaattori on ainoa todella oikea tapa hävittää hajut. Muut ovat enemmän tai vähemmä tapoja peittää/neutraloida hajua. Kysymys kuuluukin, että mistä saa vuokrattua ja mihin hintaan. Nyt saattaisi olla jopa kaveri jolla myös sama ongelma, eli mahdollisuus kustannusten jakamiseen. Kauanko käsittely muuten vie aikaa? Pari tuntia??

    Kokeilin tuossa viime keskiviikkona Forten ilmastoinnin puhdistusainetta ja sen tuottama tulos oli toistaiseksi paras. Auto ei eilen enää hirveästi haissut, mutta kun sillä kävi ajamassa, niin sen jälkee takki kyllä haisi. Haju ilmeisesti on aika syvällä verhoilussa.
     
  17. Junkster

    Junkster 1st gear

    Ihan kyllä tosissani suosittelen otsonaattorin vuokraamista. Sisustuksen purkamisessakin on omat riskinsä, jotain menee rikki kuitenkin. Autosta ei ole kokemusta, mutta kämpästä on. Edellinen asukki oli tupakoinut oikein rajusti ja tuntui, ettei hajua saa läävästä pois millään. Parin päivän otsonoinnin jälkeen haju oli tiessään.
     
  18. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Googlesta löytyi heti paikkoja.
     
  19. H.J.

    H.J. 1st gear

    Ai jaa. Kiitos informaatiosta.
     
  20. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Ei kestä. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.
     

Kerro tästä muillekin!