Työkalut

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja -VVL-, 25.12.2014.

 1. -VVL-

  -VVL- 1st gear

  Keskustelua käsityökaluista.

  Itsellä pääasiassa hylsyt ja räikät stahlwilleä, pihdit knipexiä jne.

  Missä muuten nykyään nuo wurthin hylsysarjat valmistetaan, jostain kuullut että facomilta tulis...?
  [​IMG]
   
 2. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Kyllä noi Wurthit Facomia on, kahva eri mallinen, mutta räikkäpää aivan samanlainen kukin Facomeissa. Itsellä on viime aikoina ollut tarkoituksena parantaa omia työkaluja ja olen tehnyt hankintoja niin uusina, kuin käytettyinäkin. Hylsysarjoja on 3/8 Facomin super drive millisille, tässä on sellainen outo + merkin mallinen vääntiö, muita räikkiä on Facomin ja Kokenin tekeminä, milliset vanhat 60- luvun Facomin 1/2 ja 1/4 sarjat edelleen kovassa käytössä. Tuumasia hylsyjä on Stahlwilleä, Eloraa, Biltemaa ja merkitöntä. Avaimia on vähän sitä sun tätä, etupäässä USAG:a ja Bahcoa ja Stahlwilleä. Pitkäaikaisprojekti on hankkia kunnollisia 1/4 ja 3/8 tuumasia hylsyjä ja sitten pitkiä hylsyjä, millisinä ja tuumaisina, niitä mulla ei ole vielä ollenkaan. Ei oikein huvita ostaa huonoa, kerran kun hankkii kunnolliset, niin niiden arvo ja käyttöarvo säilyy, eikä tarvi enää toista kertaa ostella samoja työkaluja.
   
 3. ari2004

  ari2004 Gearhead

  Keskustelun avauksessa esiteltiin työkaluja. Onko tarkoitus keulia kenellä on hienoimmat työkalut, vai?
   
 4. challenger-70

  challenger-70 Gearhead

  Ei varmaan kuiteskaan.Itsellä on paljon myös laatutyökaluja mutta Facom on pysynyt lempparina.
   
 5. ari2004

  ari2004 Gearhead

  Jep. Liekö keskustelun avaaja joku kauppuri, kun uuden tulijan eka viesti kehuu Elwiksiä ja toinen muita Wurthin työkaluja. Piilomainontaako keskustelun lomassa? :wc: Olisiko peräti Seinäjokelainen Wurth-Kauppias????
   
 6. Rebel67

  Rebel67 1st gear

  Jaa en tiedä onko mainontaa vai mitä, eikä sillä niin väliä ookaan mutta kyllä jotenki itelle jäänny sellanen fiilis noista tengtoolseista duunissa että ennemin käyn vaikka bilhelvetistä ostaa omat itelle talliiin kuin "lainata" töistä kyseisen puljun värkkejä...
   
 7. Luulija

  Luulija 3rd gear

  Kaikenmerkkisiä hajaostoksia löytyy, täydet sarjat merkkiä Facom, Acesa, IKH, Biltema.

  Yleisin merkki on kuitenkin se maailman yleisin ja tunnetuin merkki: Chrome vanadium Germany. 8)
   
 8. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Oon joskus miettinyt, että on tainnut saksassa olla aikanaan paljon noita tuntemattomia työkalutehtaita, koska on itellekin kertynyt aika kasa noita chrome vanadium germany tai west germany työkaluja. Aina pitänyt saksalaisia laadun tekijöinä mutta ihmetyttänyt, että miksi ei näihin työkaluihin ole nimiä laitettu.
   
 9. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Duunissa Mactools, Snap-on jne. Hyviä. Kotona tengtools srj,biltema, jne. Eihän nuo lenkkiavaimet juuri hajoile,hylsyt kuluu ja kulumisen jälkeen ostetaan uusia. Paineilmakoneista Ingersoll-Rand on osoittaunut hyväksi.Pulttipyssy on ollut kovassa käytössä ja edelleen uudenveroinen. Nykypäivänä myös akkukoneet on tulleet edukkaiksi niin tuli ostettua Milwaukeen 18v/4a väännin ja porakone.Hyvät työkalut säästää aikaa ja hermoja. Aikas monen tallissa kyllä tämä työkaluasia on ihan hakoteillä. Pieni panostus ei olisi pahitteeksi. Ostaa hissukseen mutta ostaa laatua.
   
 10. -VVL-

  -VVL- 1st gear

  Jos en nyt kumminkaan wurthin kauppias ole :D Itsellä ei kyllä kovin positiivisia kokemuksia wurthista ole, oven kun sinne saa avattua niin kolme myyjää hyökkää heti kimppuun. Kerran erehdyin sieltä autoon pesuainetta ostamaan, ja sanoin myyjälle että laita sellanen hinta ettei oo marketissa sitten halvempi.... no vielä mitä, seuraavana päivänä pyörähdin minimanissa, sama wurthin pesuaine sielä 12e halvemmalla :mad:

  Mutta asiaan,,,,, Vähän kuolannut Tälläistä paineilma räikkää, tekeekö tälläinen perus harrastelija oikeasti tuollaisella mitään?
   
 11. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  I/R:llä on 3/8" iskevä tuollainen räikkäväännin,se on mahtava.Paljon voimaa,ei tarvitse vääntää käsin alkuun. Sillain tuon tyyppinen paineilmaräikkä on jäänyt aikas vähälle käytölle. Aloittajan kannattaa säästää hyvään pulttipyssyyn,silläkin pääsee jo pitkälle.
   
 12. valpas

  valpas Gearhead

  Itselläni tahtoo olla niin laaja toiminta-alue, että jos kaikki(harvoin tarvittavat) kalut hankkis kallista laatutavaraa, niin ei pääsis tekemään kaikkee, mitä tarttis.
  Yleensä hankin halppistyökaluja, ja yritän käyttää niitä käsitunnolla.
  Jos joku menee rikki (aika harvoin), niin sen hankin sitten laadukkaamman.
  No nyt meni kahdesta kierretappisarjasta se vääntiö halki, kun väänsin niillä M12 kierrettä. Muutaman kierteen jouduin sitten tekemään ensin alkuun akkukoneella, ja sitten jakoavaimella vääntäen loppuun.
  Seuraavan vääntiön teen lattaraudasta itse. Varmaan mulla olis se ammattikoulussa tekemäni vääntiökin jossain, mutta en muista missä.
  Tuo paineilmaräikkä on hyvä laite ahtaissa tiloissa, kunhan ei jätä sormia väliin. Tiukoissa ruuveissa on pidettävä kunnolla kiinni, kun se tempasee. Paineilmaletku häiritsee.
  Kiintoavaimet, joissa on se nivelellä oleva räikkälenkki, on olleet käyttökelpoisia, jos niille vaan on tilaa.
  Olen nähnyt myös iskevän paineilma räikän, ja se ei tempassut yhtään.
   
 13. -VVL-

  -VVL- 1st gear

  Pitäis hankkia hallille KESTÄVÄ ja LAADUKAS 1/2 hylsysarja traktorin korjaukseen, stahlwilleä katsellut mutta onko laatu entisensä? Jostain foorumilta lukenut että siirtäneet tuotantoa kaukoitään, samoin facomilla. Lähinnä sellainen perus sarja hakusessa lyhyillä hylsyillä, muutama pitkäkin sais toki olla...?
   
 14. -TH-

  -TH- Gearhead  Jos et ole merkkiuskovainen, niin unhoha nuo "kalliit laatumerkit" . Ne kaikki tehdään poikkeuksetta vinosilmienmaassa, osa on vaan parempaa ja osa sitä k-rauta paskaa.

  Osta miesten tiimarista holkkisarja sillä 10v takuulla, ne jos ei kestä niin sitten vaan takuuna uudet tai pykälää isompaa sarjaa, riippuen siiis mitä meinaat kasata ja purkaa. Joihinkn isojen koneiden rakenteisiin kyllä pitää olla jo 3/4" sarja, ja siihen käy hyvin se kaukoidässä tehty 50-70€ maksava setti. Sen jos rikot ,niin sillon saatat tehä asiat väärin tai ainakin liian vaikeasti.

  En ole biliksen tuotteita aina ensimmäisenä kehumassa, mutta melkosta käyttöä ne takuukamat kyllä kestää, eli hinta-laatu on kohillaan, toisin kuin esim. Parilla merkkikulmurilla ja esim. Juurikin stahlwillen hylsyillä.
  Toki biliksessä on paljon kuraakin, esim. Ruuvarit, ne järjestään melkoista tuurinpeliä, kestääkö päivän vai vuosia. :poff:

  Pulttikone on joskus ihan ok kaveri, kantsii ostaa tuplaiskevä ja niin tehokas kun vaan lompsa antaa myöten. Nykyiset komposiittirunkoiset on suosittuja. Ja pulttipyssylle sitten kovat hylsyt tiimarista, pitkänä tai lyhkäsenä, ei hajoa.
   
 15. Pas(i)kiainen

  Pas(i)kiainen 3rd gear

  Paineilmaräikistä sen verran, että kun oikeesti pitää saada vauhdilla tehtyä, niin on helvetin hyvä. Ei mitään 1/2 moloa, mikä ei mahdu mihinkään väliin, vaan 3/8 tai jopa 1/4". Voimaa on niin perkeleesti noissa merkkilaitteissa, että vääntää ranteet solmuun, eikä tunnu hyvältä kun jättää johonkin väliin. Kyl sen aika nopeesti oppii :)

  Vaikka voihan sitä ajatella, että ei näis harrastehommis niin kiire oo, vaan on se mukava jossain auton alla kontaten, et saa nopeesti ne pultit auki vaan :)

  Ja mä oon 1/2 tykillä koittanut rikkoa varmaan 10 vuotta vanhaa Bahcon settiä, ei se antaudu :rotfl: Pitää kyllä jossain kohtaa ihan voimahylsyjäkin hommata. Kyllä jos joku isompi pultti on ihan vitusti kiinni, niin kyllä se tulee alkuun avattua käsipelillä.

  Se vaan on noissa paineilmakoneissa, että jos ei laitettaan ei tunne niin tulee vedettyä vitun kovaa. M6:sia ei uskalla tykillä ampua, joskus kiireellä otan kyllä löysiä pois :rotfl:
   
 16. kinde

  kinde Gearhead

  Mulla on ollut Bahcon hylsyt jo 30 vuotta. Ei kulumaa eikä muutakaan vikaa.
   
 17. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Toi kuulosti tosiaan oudolta, et hylsyt kuluu :eek:

  Haljennut on joskus ja 3/4" sarjaan kuuluvat ohuut kylkiset 12-kanttiset kyl kuluu, mut yleensä väärin käytöstä
   
 18. -VVL-

  -VVL- 1st gear

  Jonkin verran stahlwillelle merkkiuskovainen olen :D Ollut stahlwillen 1/2 satsi tähän asti käytössä, suurin osa hylsyistä kadonnut ja räikkä vetelee viimeisiään. Saisin sopivaan hintaan tutulta työkalukauppiaalta Stahlwillen sarjan mutta tuo laatu vain edelleen mietityttää. Kyljessä lukee made in germany mutta jos nuo kaikki työkalut nykyisin vinosilmiltä poikkeuksetta tulee, kuuluuko stahlwillekin tähän samaan kastiin?
  Ja ammattilaislaatua haen, pitää kestää ainakin seuraavat 40v. :D

  Edit: Stahlwillen sivuilla ainakin näin:
  ''Kokotuotantoprosessin , panostamme ekologisuuteenja ympäristöömme . Raaka-aineet paikallisista lähteistä ja lyhyemmät kuljetusmatkat ja niiden toimitus ovat välttämättömiä . Eikä siinä vielä kaikki: STAHLWILLE valmistaa tuotteensa yksinomaan Saksan tuotantolaitoksilla .''
  Eli kyllä nuo pitäis VIELÄKIN aidosti saksalaisia vissiin olla, vaikka muilla foorumeilla niitä kovasti kaukoidän tuotteiksi nykyään kehuttaisiinkin....?
   
 19. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Laadukkaat työkalut saa jonkun takuun, aina. ;)
   
 20. valpas

  valpas Gearhead

  En muista, mistä aikoinaan paineilmaräikkäni ostin (1/2", ja 1/4"), mutta hyvin on parikymmentä vuotta pelannut, kun laittaa öljyä aina silloin tällöin, tai käyttää letkun pätkässä voitelijaa.
  Alkuun jäi sormet väliin monesti, varsinkin aukaisussa. Mutta niin kuin sanoit, niin siihen oppii äkkiä..... :lol:
  Minä teen yleensä aukaisun, ja loppuväännön käsituntumalla vääntäen, ja vain se "löysä osuus" paineilmalla. Vähän se letku haittaa tuntumaa, mutta harvoin tulee pultteja sillä katkottua.
   

Kerro tästä muillekin!