Työntötangon pituus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja spede, 3.9.2016.

  1. spede

    spede Gearhead

    Nyt olisi vehkeet sillä mallilla, että pitäisi selvitellä oikea pituus työntötangoille. Mites tapahtuu, kun koneessa on hydrauliset nostajat. Kone sbc350, rullanokka, afr 1040 kannet. Kovilla nostajilla sen ymmärrän mutta mitä pitää nyt huomioida noiden hydraulisten kanssa. Nokka on COMP CAMS 291THR7 pienellä perusympyrällä. Kone uusi eikä vielä siis ole ollut käynnissä, pitääkö pyörittää öljynpainetta porakoneella ensin vai mitenkä. Uspartsilla näytti olevan säädettäviä tankoja joilla voi sitten määritellä oikean pituuden niin täytyy varmaan sellainen tilata avuksi.
     
  2. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Laitat sen säädettävän tönärin paikoilleen ja annat sen hydr. nostimen painua pohjaan. Mittaat sen pohjaan painetun nostajan sisäosan syvyyden siitä nostajasta vs. siihen tilaan kun se on nostajan sisus on normaalitilassaan, ja lisäät tämän mitan hyväksi havaittuun työntötangon pituuteen.
     
  3. jpe

    jpe 3rd gear

  4. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Hydraulinostaja pitää painua preloadin verran sisään kun venttiili on kiinni. Itse käytin arvoa 1.0 +/- 0.5 mm. Eli kun nokka on perusympyrällä kierrät säädettävää nostajaa kiinni niin että nostajan liikkuva sisäosa painuu ylimmästä asennostaan sisään preloadin verran. Nostaja siis tyhjänä öljystä ja kaikki osat kiinni. Siitä saa sopivan nostajan pituuden. Pitää periaatteessa tarkistaa joka venttiilillä, kaikki ei välttämättä ole samat eli voit tarvita useita eri pituuksia työntötankoihin tai sitten jotain shimmejä.
     
  5. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead


    Täh?
    Mihin sbc:ssä simmejä tunget?
     
  6. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Ai niin, tuohan on seevu... siinä lienee nuo mutterilla säädettävät toisin kun foordissa jota muistelin. Sorry. Sittenhän tuo on helppoa kun heinänteko.
     
  7. Screaming Tree

    Screaming Tree 2nd gear

    Riittävä. En tarvitse jatkeeksi konepeltiä.
     
  8. spede

    spede Gearhead

    Mitä netistä opiskellut niin mulla pitäisi olla kova nostaja mittauksen aikana tai niin löysä venttilinjousi ettei paina nostajaa. Tai niin kun 4dsedani opasti mutta vähentää eikä lisätä se mitta mitä nostaja painuu.
     
  9. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Joo, meni vähennys ja lisäys väärin päin, sori.
    Hydylaahureihin on tullut tehtyä vanhasta nostajasta kova, kun purkaa sisuskalut pois ja sorvaa sopivan holkin niiden tilalle niin siitä tulee kova nostaja.
    Taitaa olla kova rullanostaja ja hydraulinen rullanostaja senverran erimittaisia että helpoiten saat oikeian mitan kun annat sen hydraulisen painua pohjaan ja vähennät sen mitan mitä nostaja painuu tönärin pituudesta....
     
  10. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Tuo vanhasta nostajasta jäykistetty tarkistusnostaja ja /tai venttiilijousen tilalle laitettu löysä vastaava ovat hyviä apuvälineitä.
    Niillä saa hyvin tarkistettua oikean geometrian lisäksi myös sen keinuvivun kohdistuksen venttiilin päähän täyden liikkeen aikana. Näitten kahden asian kanssa joutuu joskus hieman tasapainottelemaan jotta molemmat sattuu hyväksyttävälle tasolle.
     
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites onko hydenostajissa paljon pituuksissa eroa

    Eli onnistuuko yhdellä fiksatulla nostajalla katella kaikille tikuille pituus?
     
  12. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Mitä mahdat tarkoittaa nostajien pituuseroilla, eri merkkisten vai saman sarjan kesken?
    Kyllä ne on samanmittaisia ja hydraulisessa sitä "säätövaraa" niin paljon että riittää.

    Eikä samaan koneeseen tarvi monenpituisia tikkuja, varsinkaan hydynostajien kanssa. Eikä mekaanisillakaan, tai sitten keskinäiset venttiilin korkeudet vaihtelee jo aika paljon.
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Eli yhdellä jäykäksi mittausvälineeksi muutetulla nostajalla pärjää käytännössä kaikissa koneissa, joissa nostajan paksuus sopii?
     
  14. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    No voi se pituusmitta erimerkkisissä koneissa olla poikkeava vaikka halkaisija täsmäiskin, mittaamallahan se sitten selviää.
     

Kerro tästä muillekin!