Ultraäänipesu

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja nurto, 29.5.2016.

Tags:
 1. Tilasin 30litran 600w ultraäänipesurin. On ollut pitempään hankintalistalla ja nyt oli niin paljon ongelmia tyhjäkäyntipiirien kanssa autoissa, että se on vain pakko olla tuo pesuri.
  Katsotaan miten homma toimii, ainakin on kokoa paljulla. Mahtuu esim. lättäpää kansi kerralla sisään.

  AH
   
  Pertti K tykkää tästä.
 2. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Raporttia odotellessa. Mitä maksoi ja mistä tilasit?
   
 3. Aliexpressistä, sehän on köyhän ihmisen veljekset keskinen tai nykypäivän Kalle Anttilan kuvasto..... Oisko ollut 420usd sis.rahdin. Näköjään tulee Saksan varastolta kun oli Germany shipping paikka, lähti heti DHL:llä ja toim.aika 1vko.

  Aineet pitää ostaa Suomesta. Sitten saa olla tallilla "aineissa" ja kokeilu alkakoot.
  Mahtuu Lättiksen alum. kansi kokonaisena, Mäntä veivi paketteja vaikka kaikki 8settiä kerralla... Suap nähä.
   
 4. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Mitäs tommonen uäpesuri irrottaa? Ruoste yms, vai pelkästään likaa?
   
 5. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Youtuubi on täynnä noin ultraääni videoita missä ne pesee vaikka mitä..

  Monimutkaisia rasvaisia osia puhdistaa hyvin, halvemmatkin vehkeet mutta palanutta karstaa irrottaa melko huonosti eillei ole jotain super liottavie pesuaineita. Itekin haaveillu tollasesta ebay ultraäänipesurista.
   
 6. f34

  f34 Gearhead

  Mulla on ostettu 9 litran pesuri elekmalta ja naapurilla samankokoinen Finsonic. Aika tehotottomia ruosteen poistoon. Kaasareitten yms pesemisessä ok.
   
 7. Yellowman oli sitten lähettänyt pesurin ja tuli siinä ajassa mitä lupasivat 8-14pvässä.

  Komea on, eihän tuota raaski käyttää.... Mahtava pistää mun BJXOYENZC-koodin, hyper harvinaisten Super koodisten mätsin nampers autojen osia sinne muhimaan, Ja lopun aikaa veivaan lottonumeroita.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  jarona tykkää tästä.
 8. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Mä ostin kiinalaisen 9 litran pesurin ja ensimmäisten kokeilujen perusteella vähän petyin pesutehoon. Täytin liuotinpesuaineella, lämmitin neljäänkymppiin ja heitin rasvaisia kardaanin nivelhaarukoita pönttöön. Ei tapahtunut puolen tunnin suristuksella juuri mitään. Ymmärtääkseni "tärisevä"neste alkaa kavitoida kovan esineen pinnassa, ja kun pehmeähkö p...akerros on tarpeeksi paksu, niin ei kavitointia eikä puhdistumista tapahdu. Ehkä ne ajan kanssa olisivat puhdistuneet kerrostumien reunoista edeten, mutta en jaksanut kauempaa ihmetellä vaan raaputin puukolla ja tiskiharjalla mönjät pois.
   
 9. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Hätähousu.
   
 10. junkyard dog

  junkyard dog 3rd gear

  Samanlaiset kokemukset täälläkin. Vaikka on työpaikalla ammattikäyttöön tehty merkkikone, jossa on lämmitys ja käytetään ihan tuohon ultraäänipesuriin tarkoitettua pesuainetta ja vaihdetaankin se aine usein, niin kyllä sillä huonohkosti paksumpi lika lähtee. Ruiskujen ja Holleyn osat oon tuolla pessy. Likaisempiin osiin kyllä normi osienpesukone on nopeampi/parempi.
   
  Muokattu: 12.11.2018
 11. Ai perhana että tulee komiaa. Rakennan tuossa 1953 Mercury konetta asiakkaalle ja 59A stroker konetta itselle ja osia olen pessyt siinä samalla kun teen seetitöitä jne.

  20litraa vettä, Lämpötilan pistin reiluun 60asteeseen, 1litra pinelineä ja perhana kun tulee pinttyneistä osista puhtaita. Veivit, männät, jakopään osat,....

  Nyt vaihdoin vedet ja pistin oikein tilaamaani pesuainetta+ saman 20litraa vettä. 2 vanhaa asiakkaan 97 römpykkää purin sinne ja taas pörisee 30minuuttia itsekseen.
  Suosittelen, tuommoinen pitäs olla joka tallissa.

  Aulis
   
  Pertti K ja jarona tykkäävät tästä.
 12. ilu100

  ilu100 Gearhead

  Sitruunahappoliemi 5% sisään,niin lähtee nopeasti ruoste veks,kun liemessä eloa.
   
 13. f34

  f34 Gearhead

  Hyvä vinkki, kiitos.
   
 14. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

  Kysyin huvikseni eräästä nimeltämainitsemattomasta firmasta, mitä ois maksanu mun webereiden pesu, niin nappi 150€, notta ois ollu vähän kallista...
   
 15. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Jumiin paskottunut/hapettunut lukkopesä + muut lukko osat, mikä pesuaine kaveriksi ? fosforihappo söi vain päältä koekappaleen runko-osaa.
   
 16. Minä laittaisin 10-13 ph pesuainetta. Esim. Pineline painepesu, se on turvallista, kun ei lämmitä liikaa ja PH taitaa olla jotain 13. Pinelinen tehopesussa, vähän matalampi PH, taitaa olla jotain 10n pinnassa. Loiva seos + lämmitys + mahdollisimman paljon watteja koneessa , se taitaa olla se yhdistelmä.

  Eilen pesin jotain vanhoja römpereitä cavitec (heinolan firman ainetta) aineella. Itse suosittelivat sitä ainetta kaasari, ruisku jne osille, no, tiedä sitten..... on niin erilaisia seoksia nuo kaasaritkin, mitä lie silumiinia ja halvinta paskaa että jokainen on vähän eri näköinen pesun jälkeen....

  ah
   
 17. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Joo se "halvin" aluseos hapettuu ulkosalla aika nopsaan.

  Esmerkiks kotelot joissa on sähköjä valetaan eri seoksesta.

  Eri käytäntö vissiin kiinassa.
   
 18. 240163

  240163 Gearhead

  Mulla kans 9l. pesuri sillä on hyväpestä ekaks silmälasit että näkee jotain. Jarru, kaasari ym. muuta pientä olen pessy. Puhdasta on tullut... Yli 60 asteen kun ei päästä lämpöö nii hyvä tulee. Ainakin itelle riittää. Irtoruosteen irrottaa, mutta ei silti voi sanoo että irrottas ruostetta. 20min maksimissaan annan käydä ja sit kääntelen. Tehokkaampikin sais olla, mutta kyllä toi mulle riittää. Piru ottaa vaan korvaan toi käynti sirinä pitkässä juoksussa. Muuuutta laittaa Popedat isommalle siks aikaa. :)
   
 19. Vuppe

  Vuppe Gearhead

 20. Älä osta mitää 50-100w tehoista. Tehoa pitää olla, jotta irtoaa ja toimii.
  Esim. tämmönen 10litran kone n. 300e ja voi käyttää ihan hyvin perus emäksisiä pesuaineita, kuten pineline (tehopesu 10-11ph, painepesu n.13ph) .... kun on tehokas kone, seos voi olla maltillinen. Minä ostin aivan turhaan Hollolan firmalta cavitec pesuainetta, jota itse suosittelivat kaasari jne pesuun. Sama jälki tuli samanlaisilla seoksilla pinelinellä....

  https://www.aliexpress.com/item/Sky...lgo_pvid=2e1519b8-c495-48eb-89a8-dd7ff71c7487


  Tuommonen skymen 10litraa tulee kiinalaisten saksan varastolta rahtivapaasti. Hinta 300e.
  tuosa on 240W teho ja muistaakseni 600W on tuossa isossa.
  Noin satasen kun panee lisää saa samanlaisen 30litraisen kuin minulla on.

  Aulis
   
  Pertti K ja Vuppe tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!