Utin kisat lopullisesti historiaa

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja 4dFunClub, 4.2.2002.

 1. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  4.2. sai FHRA Kouvola tiedon, ettei Utti Street Racea ja Utti Top Speed Racea voida enää järjestää. Lähettämämme kirjeen perusteella asia oli laitettu prosessiin ja rykmentin komentaja olikin tehnyt paljon selvitystyötä asian hyväksi. Puhelinkeskustelussa komentaja totesi mm. että mahdolliset ääriryhmät voivat käyttää avointa tilaisuutta hyväkseen ja että viikonloppujen vähäisellä henkilöstömäärällä ei varuskunnan turvallisuutta voida taata. Komentaja itse pahoitteli tapahtunutta ja tarjosi vaihtoehtoisia kisapaikkoja, mutta kuten varapj. komentajalle totesi, ne ovat muiden kerhojen alueella ja poissa FHRA Kouvola Clubin toiminta-alueelta. Komentaja toivotti kerhomme tervetulleeksi tutustumaan jääkärirykmentin toimintaan. Päätös eväämisestä lienee tehtykin puolustusvoimien ylemmällä taholla. Näin siis syyskuun 19. päivän tapahtumat heijastuvat myös Kouvolaan.
  Markku Hakalin / FHRA Kouvola Club ry.
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jännä juttu kun ralliporukka vaan muutama viikko sitten rälläsi samalla alueella ja katsojiakin oli kohtuu määrä.Paikalla oli myös armeijan maasturissa 3 varusmiestä sarjakuvia lukien,tosin kaukana varikon takana.Osanottajien kulku oli myös järjestetty alueen läpi ajaen.
   
 3. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Pahus! Jotain tällaista kyllä epäilin kun kuulin uutisista että Utti on valittu helikopterien tukikohdaksi. Harmi.

  Mitä ne muut mahdolliset paikat ovat. Vaikka ne ovatkin muualla olisi hyvä tietää mihin voisi edes teoriassa saada kisat, olisi edes kyseisten paikkakuntien kerhoilla mahdollisuus järjestää jotain toimintaa.
   
 4. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Pahus! Jotain tällaista kyllä epäilin kun kuulin uutisista että Utti on valittu helikopterien tukikohdaksi. Harmi.

  Mitä ne muut mahdolliset paikat ovat. Vaikka ne ovatkin muualla olisi hyvä tietää mihin voisi edes teoriassa saada kisat, olisi edes kyseisten paikkakuntien kerhoilla mahdollisuus järjestää jotain toimintaa.
   
 5. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Joopa joo. Vaikuttaa kyllä aikamoiselta selittelyltä nuo ko. rykmentin komentajan kommentit. Kisojahan ei päästy ajamaan viime vuonnakaan ja silloinkin siihen löytyi sieltä Utista joku selitys.
  Ei muuta kun Osama kunnon isolohkon kyytiin ja parta tutisten baanalle!
  Ps. Onko tänä vuonna Malmilla tai Virtasalmella tapahtumia, jossa voisi käydä testaamassa oman auton menohaluja ja mites Lappeenranta, siellä ainakin olisi hyvä kenttä?
  Länsi-Suomessa ja Pohjanmaan suunnalla ilmeisesti ainakin taas tapahtuu, mutta täältä Kaakkois-Suomesta tulee sinne aina pirun pitkä ja kallis reissu näillä jokaisesta matkan varrella olevasta huoltoasemasta pitävillä vehkeillä.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Harmi juttu!!! Utin hyvä sijainti houkutteli joka puolelta mielenkiintoista kalustoa kisaamaan. Tällä hetkellä pieni harrastaja porukka koettaa saada toimintaa Vesivehmaan kentälle (Lahti). Sinne on koetettu aikaisemminkin järjestää kisoja, mutta huonoin tuloksin. Pituutta kiitoradalla on 1100m ja leveyttä 30m, että kuulostellaan ja odotellaan uutisia.
   
 7. Nina

  Nina Gearhead

  Oishan se pitänyt arvata..
  Jos palattas juurille ja Tehontielle:)

  Näppis tonttu iski...

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Nina 2002-02-05 19:46 ]</font>
   
 8. sape

  sape 1st gear

  Komentaja(tai mikä lieneekää) oli ehotellu muita lentokenttiä, jos ymmärsin/kuulin oikein oli jotain puhetta Mikkelistä... että ei muuta ku jätkät Mikkelis pankaa toimeks!
   
 9. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Niin, komentajahan ainoastaan ehdotti tietämiään kiitoratoja, eikä hänelläkään ole tietoa saako niilläkään ajaa. Mutta kellä rata on, hän rataa kysyköön. Toinen ehdotetuista paikoista oli Lappeenranta. Kerhossa ei juurikaan ole mielenkiintoa järjestää Tehontien tynkäkisoja. Sitäpaitsi se eka ja ainoa lupakin oli kuulemma kesälomittajan töppäys, josta häntä oli ilmeisesti myöhemmin ripitetty. Ja eihän siitä mihinkään pääse, hengenvaarallinen paikkahan se on ajaa kisaa, niin kuskeille kuin katsojille. Mutta kuten eräässä leffassa sanotaan, ei saa jäädä tuleen makaamaan. Katukisaa pääsee edelleen ajamaan ja jos joku jäsenistämme kiertää koko FHRA:n tai West Coast Street Cupin, antaa kerho syksymmällä myötäjäisiä aina rahatilanteen mukaan, kuten drag-kuskeillekin. Se, ettei FHRA Kouvola voi pystyttää ydinvoimalaa, ei tarkoita ettemme voi käyttää sähkötyökaluja. Kouvolassahan on Tykkimäen moottorirata. Olisiko ajatusta Himos Freaks Peak-tyyppisessä ajossa? Auto kerrallaan rata ympäri och samma på toinen kerta. Voittaja on hän, jonka ajat ovat lähimpänä toisiaan. Nopeinta ei palkita, tällä vältetään yltiöpäinen kaahailu. Ainakin meikällä oli oikein mukavaa Himoksen katsomossa viime kesänä ja niin taisi olla kuskeillakin.
   
 10. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Hyvä ajatus! Tykkimäen moottorirataa ympäri Himoksen säännöillä. Kannatetaan varauksetta!
   
 11. JKL Raggars ry

  JKL Raggars ry Gearhead

  onkos tuossa himoksen mäki kilpailussa jotain "sääntöjä"? uskaltaako sinne tulla vakio kuppelilla veivaa..?
  [​IMG]
   
 12. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Käsittäkseni ideana on ajaa sama reitti kaksi kertaa ja saada molemmilla kerroilla sama aika. Sillä onko se päivän nopein tai hitain ei sinällään ole merkitystä vaan tasainen suoritus ratkaisee. Eli kaikella mikä liikkuu voi osallistua ja jos haluaa vetää kahva edellä niin siitä vaan tai sitten rauhallisemmin. Menikö oikein?
   
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

 14. JKL Raggars ry

  JKL Raggars ry Gearhead

  [​IMG]voi kyynel! no pitää yrittää pummii sit ilimeisesti kaminaa alle.. eikös noi herra iso herra järjestäjät muuttas sääntöjä siten että myös vanhempi saksalainen kalusto pääsis mukaan.. esim tietty vm tai amerikkalainen?
   
 15. Nina

  Nina Gearhead

  No en mie tosissani sitä Tehontietä..
  Sinul Make on aina noita ideoita. Sääli jos/kun sie lähet sinne muille maille vierahille.
   
 16. hudson

  hudson 1st gear

  Tuo mäkikisa ajatus oli pinnassa jo kun Nasse oli pj.,mutta se ei varmaankaan lämmitä katukisaajien mieltä vaikka sellaiset skabat järkättäisiinkin.
   
 17. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Totta turiset, itse asiassa street racerin ei tarvi olla edes kovin pitkälle viety, kun sillä ei välttämättä halua lähteä kiertämään soraränniä. Mutta kuten totesin, Kouvolan äfis joutuu nostaman kädet pystyyn streetrace-asiassa. Onneksi muualla Suomessa voi vielä ajaa. Koska tässä nyt kuitenkin ollaan autokerho, pitäisi kai järjestää muutakin kuin rokkenrollbileitä. Ja ajettavaksihan nämä harrasteautot on tehty, eikä vain seisomaan puleerattuna keskellä jäähallin lattiaa. Tää nyt ei ole eka kerta kun tuon ideani julkisuuteen ja joku kertoo, että sitä on jo joskus suunniteltu. Pitää kysellä, miksi homma on jäänyt.
   
 18. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Joo, jos nyt kiihdyttäjät kerran jäävät ilman kisaa niin miksi ei muille, ns. "tavallisille" harrastajille voisi järjestää jotain? Ei se kiihdytyshomma ainoa oikea tapa ole vaikka hauskaa onkin.
  Himoksen tapahtumasta päätellen kysyntää tämäntyyliseen touhuun olisi joten antaa mennä vaan, kaikkea pitää kokeilla, paitsi...
   
 19. Heikki

  Heikki Gearhead

  Niin kyllähän sitä voisi osallistua johonkin kisaan, mutta meikäläisenkin T-birdillä on turha ottaa osaa drag race -kisoihin kun päälle 16s ajoilla ei pärjää- ja toisekseen eihän autossa ole turvavöitäkään. Rata-ajokin sai jäädä yhteen kokeiluun Motoparkissa, kun matalan auton helmapellit iski mutkassa asfalttiin niin että maalit ja kipinät vaan sinkoili... :grin: Jokin tarkkuuskisa, jossa olisi tärkeämpää ajaa sama aika kahdella kertaa tms. voisi kuitenkin olla hauska kokeilla...
   
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mitenkäs Selänpään kenttä? Käsittääkseni pituus pitäisi riittää ainakin drag raceen, voi olla kyllä liukas kuin jäätynyt helvetti.

  Eikös kerholla ole omat ajanottolaitteetkin? Jotka nyt tyhjän panttina?
   

Kerro tästä muillekin!