Uusi Mobilisti lehti....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mercman, 3.5.2007.

  1. Kemer

    Kemer 2nd gear

    On muuttunut on eikä välttämättä parempaan päin,riippuu tietysti mistä kukin pitää ja millaiset jutut ketäkin kiinnostavat.
    Tämä uusin on minun makuuni huono numero,ei kiinnosta vanhat ja vieläpä kunnostamattomat romutason traktorit eikä vaimon ääni palstaa viitsi edes lukea,niin on tekohauskaa,ennalta arvattavaa ja väkisin väännettyä tuo puolen sivun saavutuskin,onneksi ei pidempi kumminkaan.
    Saab 900..joo..no siitä ei montaa vuotta ole kun käyttöautonani oli vielä samanvärinenkin ja 2 ovinen-87 samalla 100hv moottorilla+4v laatikolla omaten myös tuon yhden lisävarusteen:Ohjaustehostimen.
    Hyvä auto mutta ei milläänmuotoa mobilistilehteen kuten ei taatusti-97 Fordiakaan kun eihän kaikilla ole edes noin tuoretta käyttöautoakaan täällä Hesan ulkopuolella.
    Ylimääräiseksi jääneitä juttuja Mobilisti 2000 lienevät,helpolla tehtyä palstantäytettä.
    Molempia näkee yhä liikenteessä,Saabeja varsinkin yleisyytensä vuoksi helpostikkin.
    Saab lienee merkkinä pikkuhiljaa loppuunkaluttu 92,95, 96 ja 99 malleiltaan kuten sonetkin eikä näitä 900 oikein vielä tiedä onko ne mobilivehkeitä vai ei kun valmistuskaari niin pitkä ja auto suht samannäköinen vuodesta toiseen.
    Ehkä ensimmäisiä 70-luvun 900 malleja mieluusti jos pakko,niitä ei näe enää nykyliikenteessä.
    Helikopterijuttu hypättiin yli suosista mutta Puolan ilmasotaa ei.
    38 Volvo meni vanhemmille mobilisteille,mikäs siinä vaan miun makkuuni Käkkylä kuin Aspenkin enempi.
    Käkkylällä ei näköjään lenkkiä saanut tai viitsitty heittää,se kuuluu kyllä moblan juttuihin yleensä aina.
    Joo,tiedän että nuo kaikki full sizet kunnossa ollessan on hienoja ja hiljaisia ajaa,kaikki ei ehkäpä ole kumminkaan päässeet kokeilemaan ja olisi tullut samalla vaivalla tuo koeajokin lehteen kun hieno yksilö oli kerta käsillä.
    Aspenista jäi coupet ym erikoismallit tyystin käsittelemättä eikä kuvaa coupesta ollut,niitä kumminkin tuli muutamia uutena,R/T ei lie tullut yhtään?
    NestekaasuAspeniin olisi ollut mukava tutustua edes lehdessä...eipä ollut kuvaakaan saati muuta.

    Jukka Sihvosesta olisi kernaasti lukenut enempikin,legendaarinen nimi artikkeleineen vanhoja 70-80-luvun TM lukeneille.

    Ehkä nämä matkapäiväkirjat ym muistelmat voisi jo siirtää hetkeksi syrjään,milloin on Etelä Amerikkaa,Meksikoa ja Highwayllä Alaskassa tai museoita joku kiertämässä USA:ssa ym.
    Onhan näitä paikkoja maailmassa ja loputtomia uusia tai vanhoja tarinoita vaan kukapa ei olisi haukotellut toisten matkakuvia tai muita otoksia katsellessa,niihin ei vaan pääse sisälle kun ei itse mukana ollut.
    Joku tietty tykkää,minä en oikein enää,ymmärrän että mukana ollut kirjoittaja on kokenut hienoja juttuja sitten taatusti ja haluaa jakaa ne,se vaan erittäin vaikeaa kun puuttuu omat haju,maku ja muut aistikokemukset.
     
    Muokattu: 2.2.2017
  2. Stahl-Ville

    Stahl-Ville Gearhead

    Saabeista ja Mobilistista on parhaiten jäänyt mieleen närkästynyt Saab-kansa, jonka lukijakirjeiden mukaan ei ole ollut oikeudenmukaista määrää juttuja Saabeista. Sitten kun on juttuja, tulee pilkutarkkoja oikaisuja ja täydennyksiä. Varmasti yksi herkkähipäisimmistä harrasteporukoista nuo Saabistit.
     
  3. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Matkakertomuksia on kieltämättä ollut aika paljon, ja jotkut jääneet lukemattakin mutta Barracudalla Jugoslaviaan-juttu oli mielenkiintoinen ja tuli luettua tarkkaan!

    Kovin tuntuu Saab herättävän mielipiteitä puolesta ja vastaan, itseäni ei aihe niinkään kiinnosta mutta onhan kyseessä Suomalaisittain suhteellisen merkittävä automerkki, joten kai se on artikkelinsa ansainnut.
     
  4. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Sotajutun kuitenkin luit? ;-)
     
  5. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Nyt on kyllä havaittavissa sydäntalven synkkyyttä täällä. Kyllä mobla on edelleen se ainoa harrastelehti mulle. Monipuolisuus, stoorien syvällisyys ja taustatyö kunnossa. Tossa Saab jutussa mä näen suomalaisen autoteollisuuden suuruuden aikojen "ikävöintiä". En pane sitä pahakseni. Ehkäpä ton jutun ansiosta niitä taas säästyy. Hyvät onkin jo paalattu...Muutaman kerran poikia käyny Metsälässä morjestaan ja kyllä he ovat niin autohönöjä kuin olla voi. Parhaansa yrittävät tässä itseriittoisessa maailmassa.
     
    eilhik ja Desoto57 tykkäävät tästä.
  6. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Vuonna 2042 varmaan Moblan koeajossa M-B A-sarja...?:)
     
  7. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Mikä ettei, onhan se ollut museoiässä jo 15 vuotta.
     
    cdv70 tykkää tästä.
  8. Kemer

    Kemer 2nd gear

    Pertti on "huumorimiehiä" ja näköjään logon mukaan Olds 5,7 diesel rakettitiedemiehiä ...noh,mikäs siinä,kukin tyylillään, vaan eikö saisi sotajuttua lukea kun ikä ei rittänyt syntymättömyyden vuoksi sotahommiin onneksi itsellä ensimmäiseen kuin toiseenkaan maailmansotaan eikä toivottavasti riitä loppupäästä seuraavaankaan kolmanteen vai mitä yritit sanoa heitollasi?

    Luin monta muutakin juttua vaikka en ole aistinut kirjoitetuista kohteista ja omistajista näkö,haju enkä muillakaan aistein lähituntumalta.
    Valitan,vaan ehkäpä kerrot mieluusti meille muille omista lukutottumuksistasi niin kommentoidaan tai sitten ei...
     
    Muokattu: 3.2.2017
  9. multsi

    multsi 2nd gear

    Ysärimobilisteja selatessa voi havaita, että jo silloin 70-luvun autoista oli paljon juttuja. Eli periaatteesa ihan sama kuin nyt käsitellään 90-luvun autoja.
     
  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Lue Kemer myös se hymiö, että huumorimiehiä iliman muuta. Mobilistin lukutottumuksista on tähän ketjuun tullut jo kirjoiteltua, että siitä vaan kommentoimaan. Riisseleistä en tiiä mittään.
     
  11. Kemer

    Kemer 2nd gear

    Joo ei millään pahalla täältäkään:)
    Ymmärrän huumoria ja ollut pakko elämänpolulla ymmärtääkkin mutta ns toisten makuasioita on vaikea kenenkään muun kommentoida kuten tiedät itsekkin.
    Ikää ei onneksi ole sotajermuksi ollut eikä toivottavasti tarvi meidän muidenkaan siitä kokemuksia saada.
    Kunhan nyt mielituntojani mobilisti lehden uusimmasta kirjoittelin,saa tykätä tai ei,enpä minäkään toisten mieltymiin mikään ole kantaa tosissani ottamaan onko oikein vai väärin.
    Olds Dieseleistä on kokemuksia,useastakin yksilöstä.
    Moisen hienokuntoisen,vähänajetun ja avaamattoman USA tuonnin mieluusti harrastevehkeeksi voisin yhä hommata,onhan moisia jon jonkimoisissa kuorissa Seville Cadillaceista Electroihin ja viimeisen päälle upeisiin 98 Oldseihin tai vaikka STW Pontiaceihin.
    Ei muuten hinnalla pilattuja kun kukaan ei huoli muutenkaan vaikka olisi bensakoneellakin.
    Mukavaa Viikonloppua niin Pertille kuin ei Pertittomillekkin!
     
  12. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

    Olihan se taas hyvä numero. Pääkirjoitus jälleen kerran täyttä asiaa, koska harrastukseen kohdistuvia uhkia tuntuu olevan koko ajan ilmassa niin hyvä ne on nostaa esille. Vaikka Saab tuntuukin ihan nyky-autolta, niin pitää muistaa että sekin on jo 35 vuotta vanha. Kolariturvallisuudeltaan aikaansa edellä ja vieläkin istuisin mieluummin tuollaisen ysisatasen hytissä mällin sattuessa kohdalle kuin monessakaan nykyautossa. ( T. nimim. 80 km/h lyhtypylvääseen matkustajana...). Tuo James Bondin Saab kiersi aikoinaan Suomessakin piirimyyjillä, nassikkana tuli fillaroitua sitä ihmettelemään ja paikallislehdessä ollut juttukin leikattua talteen. Piti oikein suorittaa argeologisia kaivauksiakin että olisi voinut sen lähettää Mobilistin toimitukseen, muttei ainakaan ekassa kaivauksessa löytynyt.

    Olen varmasti ennenkin hehkuttanut lehden hienoja ja tunnelmallisia kuvia, sivun 29 Volvo-kuva on taas sellainen että tuntuu kuin voisi melkein astua johonkin parempaan haavemaailmaan sitä katsellessa. Cadillac juttu oli tosi hyvä, eikä ainakaan vähentänyt hinkua vähän ajetun ja räpeltämättömän ´70-luvun full sizen hankkimiseen. Hyvin sopii myös Mobilisti 2000:sen osio lehteen, tuollaisen Scorpion tekniikan vaihtoa Cosworthiksi tuli aikoinaan seurattua kaveripiirissä. Siinä oli molemmat Scorpiot samaan aikaan osina vierekkäin ja täydellinen tekniikanvaihto suoritettiin aitoon suomalais-ugrilaisen henkeen taivasalla... Yllättävän nopeasti toteutunut ja onnistunut projekti osaavan tekijän toimesta.

    Reissujutut on aina hienoja lukea, eipä tulisi itse lähdettyä itä-pyörällä Lappiin vaikka pari tallissa onkin. Harvoinpa tulee niin mielenkiintoista sotajuttua luettua kuin Puolan ilmavoimista kertova, tuosta aiheesta kun en ole oikeastaan mistään aiemmin lukenut. Mobilistin yllätyksellisyys on lehden suola, oikeastaan aiheesta kuin aiheesta pystytään kaivamaan joku mielenkiintoinen näkökulma. Vaikka 1982 vuodesta on tullut luettua, niin eipä ole taso notkahtanut
     
  13. leivonharri

    leivonharri Gearhead

  14. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Pitäiskö poikien lähettää tuolle kelpo miehelle näytenumero?
     
  15. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Odottelen vesi kielellä, josko uusimmassa olisi erään harrastajaveljen harrastajaveljen matkakertomus "Chevy Vanilla Bagdadiin!". Toteuttivat tollasen menneenä kesänä ja olisi aika veikeä lukea tosta reissusta. Katsotaan...
     
  16. eilhik

    eilhik Double Gearhead

  17. kaarne

    kaarne Gearhead

    Olisi hyvä jos ko. lehteen tulisi kattava artikkeli-sarja kotimaisista edustusautoista.
     
  18. homer

    homer Double Gearhead

    Taitaa olla maailmanhistorian paras Mobilisti ilmestynyt. Vai lieneekö näin vain meidän 1970-luvulla (1971) syntyneiden mielestä?
     
    toyopet tykkää tästä.
  19. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ai onko se tälläkin viikolla postilaatikolle lähdettävä?

    Hö. Siellä mitään ollu.
     
    Muokattu: 28.4.2017
  20. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Ei tullut, ei.. värikkäälle näyttää ainakin Moblan sivulla kuvat.. Ladat nyt ei hirveesti kiinnosta..
    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!