uusi Suomalainen sähköjärjestelmä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Remmiveto, 24.2.2016.

 1. VeskuSB

  VeskuSB 1st gear

  Hep! Tulin paikalle kun täällä kuulemma juttua vempeleestä!
  Eli tuo hässäkkä lähti omasta tarpeesta ja siitä tuli omasta mielestä sen verran toimiva että ajattelin muillakin olevan sille mahdollisesti käyttöä. Viime kesänä ensimmäinen versio oli jo omassa autossa koeajossa ja tälle kesää tulossa versio 3. Ensimmäinen ajatus oli ns. Rodiboxi, jolla voi tehdä helposti sähköt tyhjästä johonkin hylsyyn. Sitten lisäsin mahdollisuuden laittaa orjia yhden ohjaimen jatkoksi jotta tämä kattaisi myös muita tarpeita. Väylä ei ole (vielä ainakaan) can-väylä mutta vastaavaa tekniikkaa. Välikaapeleina ei tarvitse kuin 4-napaa. Pikkuhiljaa homma edennyt ja hissukseen oltu tähän saakka.
  Tuossa ei ole käyttäjälle liittymää jolla voisi lähtöjä säätää eli pitää sopia niistä etukäteen mutta esim. Motecilla konfaus softa ei ole selkeimmistä päästä. Tässä kun laitat vasemmalle vilkulle varatun lähdön vasemmalle vilkulle niin se vilkkuu! :)
  Takalasin lämmittimen muuten jätin laittamatta, vaikka puheena oli, kun on kuitenkin kesäauto... :)
   
  Jake666, Saetkae ja peltsi tykkäävät tästä.
 2. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Tervetuloa Vesku!
   
  Muokattu: 26.2.2016
 3. DD6

  DD6 Gearhead

  Mielenkiintoinen paketti. Tarkoitus olisi omaan -58:iin vetää sähköjohdot uusiksi joka tapauksessa ja valmis paketti maksaisi vähintään tonnin, ellei sitten metritavarasta ala tekemään olohuoneen lattialla samalla, kun katsoo Emmerdalea. Tämä menee kyllä vakavaan harkintaan.
   
 4. VeskuSB

  VeskuSB 1st gear

  Tein kerran omaan vanhaan mk2 Capriin sähköt Amerikan puolivalmiilla johtosarjalla eikä ollu ensinkään painless. Silloin tuli tuollainen setti mieleen. Katoin silloin vaihtoehtoja eikä niitä omalle kukkarolle sopivia ollut. Hintaahan tällekin tuli liikaakin mutta kaikki maksaa (minkä sain huomata) ja tämä tehdään käsityönä ja komponenttien valintaa olen myös yrittänyt valkata laadun enkä hinnan perusteella. Lähinnä harrasteena tän teko lähti mutta hinnat on alvillisia ja tämä käy myös työkoneisiin. Tuollaisella Master-ohjaimella voi tehdä sähköt vaikka traktoriin tai veneeseen. Jossain välin tarkoitus tehdä jonkinlainen ohjauspaneeli jolla voi ohjata suoraan orjapurkkeja. Saisi katkaisijat korvattua pienehköllä ja siistillä paneelilla. Toki tuo enempi race- tai työkonepuolen hommia...
   
  Muokattu: 26.2.2016
  umpio, Jake666, Akseli von Gardan ja 1 muu tykkäävät tästä.
 5. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  mielenkiintoinen idea. toivottavasti markkinoita löytyy.. tai markkinat löytää tuotteen.
   
 6. jaketin

  jaketin Gearhead

  itse olen repinyt sähköt pois Coronetista ja tulee eteen se epätoivoinen hetki, kun kaikki pitää laittaa takaisin uusittuna :eek::eek: Kummasti alkanut kiinnostaa tämä systeemi.
  Onkohan tämä järjestelmä jossain näyttelyssä nähtävissä ?
   
  Muokattu: 18.8.2017
 7. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Tulee Lahteen näytille kuten oli viime vuonnakin. Ihan autojen kera.
   
 8. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Jotain tollasta voisi ehkä aatella jos joskus täytyy vetää sähköt kaikki uusiksi, vielä ei ole yhtään autoa tullut eteen mihin tarttisi.

  Itte aattelin että jos voisi jollain arduino tyylisellä ohjata kaikkea, mut en ole asiaan enempää tutustunut.
   
 9. helvetinkat

  helvetinkat Gearhead

  onko veskulla jotain meriittejä kilpuripuolella, joissa keksinnöt olisi auttaneet?
   
 10. nnatcksy

  nnatcksy 1st gear

  Oho! Onpa kätevän oloinen järjestelmä, ketju on nyt vanha mutta onkohan tällaisia vielä näytillä jossain, kiinnostais tulla kattomaan. Vai onko kellään omakohtaista kokemusta tästä sähköjärjestelmästä autossa. haluaisin kuulla miten eroaa ns. normisähköistä? Oon nyt muutenkin ollut sähköasioiden kanssa tarkka, sillä kilpailutin juuri sähkösoppariniki windesol.fi -sivuston kautta ja kylläpä tuli kevyt olo lompakossa. :D Tuli vain mieleen nyt kun sähköistä puhutaan ja voin suositella muillekin. Mutta huikatkaa ehdottomasti mulle jos tätä sulake- ja relevapaata systeemiä autoon voi jossakin tulla vaikka paikan päällä katsomaan, kyllä kovasti kiinnostaa!
   
  Muokattu: 3.8.2021

Kerro tästä muillekin!