uusintakatsastus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 14.12.2001.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    jos auto hylätään vuosikatsastuksessa, ja jälkitarkastus on suoritettava kuukauden sisällä, niin tarkoittaako se vain sitä, että autolla ei saa ajaa liikenteessä tämän kuukauden ajan jälkeen, vai joutuuko auton katsastamaan kokonaan uudelleen jos menee "yliajalle"? siis voiko jälkitarkastukseen enää mennä kuukauden ylityttyä?
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Joko käyt kuukauden sisään näyttämässä taikka auto menee katsastamattomana ajokieltoon ja joudut katsastamaan joskus uudelleen.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mikäli ylität tuon kuukauden ajan joudut maksamaan enemmän uusintakatsastuksesta.Niin ja voit joutua kokonaan täystarkastukseen...
    Mutta onneksi yksityisillä ei veloiteta tuosta uusinnasta!
    Nimim.Vaihdoin yksityiseen enkä ole katunut....
     
  4. Cammer

    Cammer 1st gear

    Näin mututuntumalla ja omalla kokemuksella voisin sanoa että.

    Kun konttorilta annetaan se kuukauden aika korjauttaa auto, saa sillä ajaa sen kuukauden jonka jälkeen se muuttuu katsastamattomaksi ajoneuvoksi (korjatkaa jos olen väärässä) ja sillä ajelusta poliisille narahtaessaan tulee sanktiota, ellei sitten pysty poliisisedälle vakuuttamaan että on menossa konttorille katsastukseen.

    Jos (ainakin yksityisellä) menee se kuukauden ajoaika umpeen ja menee sen jälkeen katsastukseen, niin siitä peritään täysi hinta, mutta pakokaasuja ei tarvitse mittauttaa jos on se vanha päästöraportti mukana (voimassa 3kk)
     
  5. whiic

    whiic 1st gear

    Jos katsastusaika lähestyy loppuaan, ja tietää ettei mene läpi, niin joskus kannattaa käyttää konttorilla silti niin saa kuukauden lisää ajo- ja korjausaikaa (ellei ne tuomitse siltä seisomalta ajokieltoon).
     
  6. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    ..ja kaikkihan muistavat, että jos autolta on yksi katsastus jäänyt väliin, ei sitä ajo aikaa saa lisää käyttämällä konttorilla ja reputtamalla.. Eli edellisen vuosikatsastuken pitää olla voimassa!

    Itsestään selvä asia, mutta mainitsin vain! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kootaan nyt kaikki info yhteen postiin...

    Jos katsastus reputetaan, saadaan kuukausi aikaa korjata ja mennä näyttämään uudestaan (ellei lähde kilvet samantien).

    Jos kuukausi pääsee kuitenkin lipsahtamaan/ei riitä korjauksiin, on autolla laillista ajaa vielä kuukausi.

    Sen jälkeen sillä ajo on laitonta, lukuunottamatta katsastukseen ajamista.

    Katsastukseen on parempi varata aika ja ajaa sinne, niin voi poliisille (jos sattuu pysäyttämään) sanoa, että on menossa katsastukseen. Konttorille voi myös soittaa ja ilmoittaa olevansa tulossa ja tämänkin pitäisi riittää poliisille (he voivat soittaa ja tarkistaa, olettaen, että se kana siellä konttorin puhelimessa muistaa vielä/on kirjoittanut johonkin). Itse kuitenkin varaisin ajan.

    Jos edellisen vuoden katsastus on reputettu tai jäänyt välistä ja menet "uuteen" vuosikatsastukseen, on parasta varmistaa, että auto on kunnossa. Kilvet nimittäin lähtevät, jos ei mene läpi. Lisäksi varmista, ettei "oikea" vuosikatsastusaika ole tulossa lähitulevaisuudessa. Tuttavallani oli romu, joka jäi katsastamatta. Meni seuraavana vuonna katsastamaan, meni läpi, mutta koska oikea vuosikatsastusaika oli 4kk:n päästä, piti auto katsastaa uudestaan silloin.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ja täältähän sitten löytyy oikea tieto http://www.ake.fi/. Jäi tunne, että edellä ei kaikki mennyt ihan putkeen.
     

Kerro tästä muillekin!